Reklama

Reklama

Recenzie (4)

gumli 

všetky recenzie používateľa

Lepšie si je najprv pozrieť film El Retorno de Walpurgis a až potom tento film.Nie že by to bolo pokračovanie,to nie,ale vlkodlak Daninski vystupuje aj v tomto menovanom filme a má to určitú súvislosť.Waldemar Daninski je potomok grófa Daninského z Poľska,ktorý zabil v súboji jedného muža z rodu Bathory pri súboji,ešte v stredoveku.Celý rod Daninských bol preto prekliaty.A tak sa po mnohých rokoch potomok grófa Daninského stane vlkodlakom.Kliatba je naplnená.Tak aj v tomto filme je hlavná postava Daninského.Príbeh začína v roku 1944 kdesi v strednej Európe,asi v Poľsku,potom sa to celé presunie do roku 1996 do Španielska.Tentoraz je Daninski úspešný spisovateľ v Španielsku.Film nie je nič moc,El Retorno de Walpurgis je omnoho lepší.Je hodne vzdialený od gotického horroru.Je to taký slabší priemer a film je dosť ťažko dostupný. ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Lacné, televízne korektné spracovanie vlkodlačej legendy za zvuku otrasného soundtracku, posúva voľnú werewolf sériu smerom zasa do, ehm sračiek. Síce z úst samotného Paula Naschyho (postava Waldemara Daninského) po dokončení filmu opakovane zaznievali výčitky orientované na hlavu režiséra projektu - Francisca Rodríguez Gordilla, a to za to, že z jeho pôvodného scenára odstránil a pre film nepoužil sex a násilie, ktoré v písanej podobe obsahoval, nič na fádnom vyznení filmu nemenia. Čo sa dá ale robiť. Produkcia nezvolila dobre osobu režiséra. Starý vlk Paul Naschy zostarol. Dnes už nehryzie tak, ako voľakedy. S beštiou v srdci len prežíva a trápi sa. Na zábavu a laškovanie pred kamerou nie je čas a ani síl. “Licántropo: El asesino de la luna llena“ v novodobom (čítaj otrasnom) TV spracovaní 90-tych rokoch, jasne naznačuje tvorivú beznádej. Skúsiť treba ale asi všetko. Ak sa projekt odráža od dna, pád z veľkej výšky spojený s namlátením si, je pre filmový štáb zanedbateľný. Treba sa pokúsiť vzlietnuť. Tentoraz to opäť nevyšlo. ### Nacistický prológ z roku 1944 o osude a kliatbe mladej cigánky je presne tým, prečo Waldemara Daninského, inak úspešného spisovateľa klepkajúceho svoje romány do klávesnice počítača v pokojnej usadlosti, v roku 1996 bolí na prsiach. Nakoľko je Waldemar považovaný za zodpovedného človeka, neváha a so svojim problémom navštevuje sympatickú kardiologičku Minu. Problémov je ale viac. Správy v lokálnej televízii informujúce o záhadných a brutálnych vraždách naštrbujú pokojný spánok miestnych. Skutočne zlé podmienky pre písanie románu. Navyše ten spln Mesiaca. ### Príležitostne atmosférický horor určený hlavne pre priaznivcov Paula Naschyho, ktorí za každú cenu chcú vedieť, ako to s voľnou sériou o vlkodlakovi v čiastkových vydaniach dopadne. Braková zábava. Nenadchne, ale svojim spôsobom zahreje cieľovú skupinu divákov. Aj napriek všetkému som rád, že som LICANTROPO videl. Aj zlé filmy treba. ()

Reklama

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle film jsem viděl asi tak před 2 týdny a prostě ne a ne se rozhodnout v hodnocení. Tak se nakonec vydám střední cestou. On je to celkově dobře natočený horor, ale má tu 2 velké negativa které mě po celou dobu štvaly. To první je že film neví co vlastně chce být. Horor? Detektivka? A proto je film sám o sobě zmatený. A to další negativum je poměrně v některých pasážích nuda. Zbytečně moc keců a zbytečně moc vyšetřování. Aspoň že masky se celkem vyvedly, vidíme je sice po skromnu a pokud vím tak vlkodlaka v plné kráse neuvidíme(ono se ve filmu vlastně vyšetřuje jestli je hlavní hrdina vlkodlak nebo ne, takže tohle bych asi tak nějak odpustil), ale tesáky a oči a všechno ostatní vypadá poměrně věrohodně. A atmosféra je v celém filmu naprosto grandiozní. Nicméně se u mě jedná o jeden z nejhůře hodnotitelných filmů poslední doby. 3*. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama