Reklama

Reklama

Walpuržina noc

(neoficiálny názov)
  • Španielsko La noche de Walpurgis (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dvě kamarádky Elvira a Genevieve cestují napříč francouzskou krajinou a hledají možné umístění hrobky středověké vražedkyně a možná i upírky hraběnky Wandesy. Dívky naleznou nejpravděpodobnější lokaci hrobky a to na zámku Waldemara Daninskyho. Waldemar zavede Elviru ke hrobce, která je údajně místem posledního odpočinku Wandesy. Elvira nešťastnou náhodou přivede hraběnku zpět k životu ještě hladovější a divočejší, než byla dřív. Waldemar Daninsky má také své malé tajemství, ale bude to stačit na ochranu dívek, které se mají stát dalšími oběťmi zvrhlé hraběnky? (Chatterer)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (19)

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Tichá invázia mimozemského šmejdu v ľudskej podobe bola v roku 1970 úspešne potlačená. Svet je konečne slobodný! Modrá planéta má množstvo svojich problémov, preto nepotrebuje, aby sa do jej ekosystému ako paraziti zavŕtavali iné formy života z ďalekého vesmíru. Zem si vieme zničiť aj samy! Preto po roku legendami opradené územie Španielska vypúšťa na povrch klasické ikony podsvetia operujúce niekde na hranici života a smrti opäť. Paul Naschy ako Waldemar Daninsky – legendou a životom utrápený vlkodlak s dvoma striebornými projektilmi zarytými uprostred srdca v znaku beštie, sa nedopatrením a ľahkovážnosťou svojich objaviteľov prebúdza k životu. Španielsko nemecká koprodukcia pod režijným vedením Leóna Klimovského a so scenárom Paula Naschyho (Jacinto Molina), sa vracia ku svojim koreňom datujúcim do obdobia z konca šesťdesiatych rokov – k filmu, ktorý sériu o vlkodlakovi odštartoval (LA MARCA DEL HOMBRE-LOBO, 1968). Nekontrolovateľná beštia, poločlovek za splnu mesiaca bažiaci po čerstvej krvi, za denného svetla civilizovaný a kultúrny muž uvedomujúci si silu svojej temnej polovice, nadobúda plnú fyzickú silu lavínovite každým dňom. Dve mladé slečny – Elvira a Genevieve akurát v tom čase putujú okolím. Ich pátranie po stratenej hrobke legendárnej upírky, grófky Wandesy Dárvuly de Nadasdy (Elizabeth Bathory), má za následok zoznámenie s Waldemarom. Zámer hrabať sa v ostatkoch obávaného protivníka s ostrými kusadlami za hmlistého doprovodu krémovitého oparu preto neberie na ľahkú váhu. Čo čert nechcel sa stalo. Werewolf Daninsky a Vampire Woman Wandesa sa musia postaviť neodvratnej smrteľnej konfrontácii. ### Okrem klasických inspirácii, ktoré vychádzajú z čiernobielych gotických hororov situovaných do hradných interiérov a priľahlých plání, odkazuje “La noche de Walpurgis“ konkrétne aj na DRACULU, či dokonca JAMES-a BOND-a (aspoň americká verzia pod názvom “The Werewolf Versus the Vampire Woman“). V jednej scénke sa tiež objaví aj templárky zombiek ako z oka vypadnutý z dielne španielskej konkurencie Amanda de Ossoria – LA NOCHE DEL TERROR CIEGO (1971) a to vrátane spomaleného záberu. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Zatial som s Waldemarom nemal tu česť, tak je to u mna začiatok serie Hombre Lobo, ale určite budem chcieť vidieť aj ostatne časti i keď niektoré sú zatial pre mna nedostupné, ale postupom času sa hádam odkryjú i tie. Paul Naschyho obľubujem a i tu dokázal svoje kvality, Klimovskeho napozeraného nemam, ale rezia sa mi veľmi páčila, tie spomalene zábery boli úchvatné. Lenže zub času sa do tohoto filmu zahryzol až príliš, hlavne maska vlkodlaka mi prišla strašne smiešna a aj znázornenie upíriek bolo viac úsmevne, ako hrozivé. Silne 3*. ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Hoci v príbehu je možné nájsť zopár nezrovnalostí, La noche de Walpurgis disponuje silnými hororovými aspektmi, pôsobivou atmosférou a viacerými mrazivými scénami. Miera brutality je na svoju dobu akurátna, masky sú výborné a nahota sa tu vhodne vyskytuje iba v náznakoch. Pre sériu Hombre Lobo bol vždy typický stret viacerých hororových postáv a aj tu Waldemarovi dôstojne sekunduje upírska kontesa so svojimi pomocníkmi. ()

hladass 

všetky recenzie používateľa

Paul Naschy jako Waldemar Daninsky podruhé, León Klimovsky poprvé... Jak se později ukázalo, toto úspěšné spojení dvou velikánů španělského a argentinsko-španělského hororu, dalo vzniknout skvělému kusu, stavějícímu zejména na vynikající atmosféře... Klasicky jednoduchý, tragický příběh Waldemara, něco málo opravdu rudé krve a mnoho krásných zpomalených záběrů na pohybující se upírky dávají tomuto kusu opravdu osobité kouzlo... Minimálně pro fanoušky eurohororu povinnost... ()

Mariin 

všetky recenzie používateľa

Nádherná ukázka kratochvilného béčkového hororu komerčního řemeslníka Leóna Klimovskeho, který jako obvykle používá "gotizující" prvky v současnosti (tedy 2. půli 20. století), atraktivní vždy pečlivě nalíčené ženy, drobátko erotiky a zbytečně moc červené krve. A k tomu Paul Naschy se svým charakteristickým profilem jako "Hombre lobo" (vlkodlak), který je ovšem zároveň ochránce krásných žen a upírobijce. Brak jako vyšitý! Klimovsky je něco jako Amando Ossorio, možná i o trošičku schopnější, obojí má ovšem do skutečně uměleckého filmu na hony daleko. Ale tady to nějak nevadí... ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama