Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 2

Epizódy(6)

Cesty Eliho Whippa, vysloužilého zvěda a člena kmene Pawnee, se zkříží s Angličankou Cornelií Lockeovou, která se chce pomstít muži, jenž je podle ní zodpovědný za smrt jejího dítěte. (HBO Max)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (115)

T2 

všetky recenzie používateľa

Teraz tu máme ponurý Leonovsky špinavý western, plný zákerákov a hyen na každom kroku, o ktoré sa treba aj razantne postarať. Tak Emily Blunt môžem v čomkoľvek. aj keď tu máme na oko paničku Angličanku. No heh, dokáže to rozbaliť, jednoznačne. Nie je to úplne dokonalé, sú tu nejaké dejové skoky ale pozorný divák si usleduje ktorá kedy bije. /80%/ ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Komorná melodráma z prostredia Divokého západu, ktorá miestami skĺzava k červenej knižnici, inokedy sa zas utápa v siahodlhých dialógoch. Kamera maľuje krásne scenérie, výprava je ale inak chudobná ako kostolná myš a všetko sa odohrá pred minimom kulís. Celkový look na mňa navyše pôsobil až príliš uhladeným dojmom, v duchu som si ho definoval ako “western pre ženy”. Celý čas som to preto videl skôr na tri hviezdy, potom ale prišla záverečná epizóda. V nej sa ukázalo, že celý príbeh bol omnoho komplexnejší a tragickejší než sa javilo na prvý pohľad. Toto je typ seriálu, ktorý si celý čas drží karty blízko pri tele a všetko do seba zapadne až v samom závere. Priam pozýva diváka aby si ho pozrel druhý krát, iba tak sa totiž dá vychutnať naplno. A v tom je tak trochu problém. Na prvé zhliadnutie je to miestami zmätená nuda a opätovne to pozerať nemienim, zas tak skvelé to nie je. 7+/10 ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Skvelé úvodné dva diely a nádherná záverečná epizóda v ktorých ústredný pár strávil spolu maximum času. Ich spoločné scény sú plné neskutočného iskrenia. Ale v prostredných epizódach dosť absentujú a zbytočne sa v nich séria hrabe v minulosti a zaoberá sa zloduchmi, ktorí ma príliš nezaujímali. Zostrihať to do celovečernej stopáže, tak by to bolo oveľa dynamickejšie. Aspoň by odpadli vedľajšie línie, ktoré sa dali zhrnúť v krátkom flashbacku. Rozhodne to ale za jedno pozretie stojí. Po dlhšej dobe zase raz jeden z tých lepších westernov so skvelým ústredným párom a aj drsnou akciou. Na minisériu 1883 sa to ale nechytá. To je o 2 levely vyššia liga. 7/10. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Tohle bylo hodně milé překvapení. Westerny mám tak 50 na 50. Musejí být fakt hodně dobré, aby se mi líbili. A na tenhle seriál jsem se chtěla podívat jen kvůli Emily Blunt. Nezklamala. Angličanka je povedená mini série, která má promyšlený příběh, trochu historie a romantiky a krásně to utíká. Místy je to i napínavé a hlavně herecky skvěle zahrané. ()

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ještě odpoledne on visel přivázaný na laně, ona ležela po ráně pěstí v prachu cesty. Oba je čekala smrt, je večer a přece tu oba stojí. Mrtví jsou ti okolo. Indiánský zvěd kavalerie Eli Whipp a anglická lady Cornelia Locke, která uplynulé události vnímá jako znamení, že by měli cestovat společně. Zatímco on svou službu u americké armády končí a sní o tom, že se usadí na svých vlastních akrech půdy někde v Nebrasce, ona se bez plánu a znalostí prostředí objeví uprostřed ničeho s brašnou plnou peněz a spalující touhou potrestat muže, který stojí za smrtí jejího syna. Řada odboček, které (zřejmě a snad) dostanou smysl, dlouhé záběry, drobná gesta, dialogy plné mumlání a řada scén, ve kterých se kromě pár výstřelů (nebo šípů) vlastně nic moc jiného nestane. Tvůrci si v tom všem libují, otázka ale, co na to divák, protože to ke sledování není úplně nejsnazší. Po celou sérii každopádně platí, že každý druhý záběr, každý několikátý nápad s umístěním kamery nádherně nasnímaných scenérií a sytých barev by se dal zarámovat na zeď. Navíc to má Emily Blunt. Ve výsledku očistná meditace, atypická skládačka i jistá pachuť. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama