Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Takmer skrachovaný producent Bobby Bowfinger (Steve Martin) dobre vie, čo poriadny filmový trhák potrebuje skutočnú a lákavú hviezdu v hlavnej úlohe. Pre svoj nový projekt je pripravený urobiť čokoľvek, len aby konečne získal úspech, o ktorom sníval už od detstva. Keď vhodný kandidát, zhýčkaný miláčik publika a médií Kit (Eddie Murphy) úlohu odmietne, lebo sa mu nepáči scenár, Bowfinger sa rozhodne zobrať to za iný koniec. Prečo sa nakoniec zdržovať nejakým súhlasom a zmluvami, stačí dobre pripraviť potrebnú situáciu a počkať si, aby Kit náležite zareagoval. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ak pôjde všetko podľa plánu, stretneme sa na Oscaroch.“ Problém väčšiny komédií je v tom, že nie sú vtipné. Už starí komici v čele s Chaplinom a spol. dobre vedeli, prečo hovoria, že najťažšia emócia, akú môže umelec v divákovi vyvolať, je smiech. Je ťažšie ho rozosmiať, ako dojať. Oveľa. TRHÁK PÁNA BOWFINGERA je vynikajúca komédia, ktorá ma na niekoľkých miestach príjemne zaskočila („Teraz musíme získať najlepší štáb, aký si môžeme dovoliť."; „Chodím do filmového klubu tak raz do týždňa, niekedy aj štyrikrát do mesiaca“; „Vidíte zle bez okuliarov?“) a rozosmiala originálnymi vtipmi (a nemuselo pritom ísť ani o také polopatistické scény, ako neodolateľné chichúňanie Eddieho Murphyho, keď sa pred ním odhalí Heather Graham, ktorá mimochodom získala rolu, pre akú by každá normálna herečka zabíjala). ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Výborná oldschool situačná komédia o láske k filmu. A nakrútená s rovnakou láskou! Skvelé vypointované gagy, výborné dialógy, bohovskí herci (Eddie Murphy podáva životný výkon!), originálny dej a hlavne dokonalá réžia, ktorá precízne časuje vyvrcholenie každého vtipu. Steve Martin z času na čas dokáže napísať absolútne brilantný scenár. Jedna z najlepších komédií, aké som videl. ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý rozpráva o nadšencoch filmového umenia, len trocha v iných podmienkach. Trochu mi to splývalo so všednými home-movie pokusmi - a práve to robí tento kúsok milým a zábavným. Keď človek nevie prísť na to, čo je to zázračné plus v nejakom filme, pravdepodobne to bude Terence Stamp... Aj komiksový nepodarok Elektra sa oplatí pozrieť kôli jeho 30 sekundovému billiardovému výstupu :D (mimochodom je to v 38. minúte) ()

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Asi poslední dobrá komediální role pro Murpyho. Hraje zde opravdu skvělě tu rozdílnou dvojroli. Heather Graham tu hraje herečkou, která svou kariéru řeší přes postel. Nápad filmu je velmi originální. Murphy tu hraje opravdu skvěle - jak nabubřelého známého herce, tak prosťáčka, který se chce stát poslíčkem :-) Nejlepší scéna je na konci a přebíhání dálnice, to jsem fakt nemohl ani dýchat :-) ()

necisty 

všetky recenzie používateľa

Sledoval jsem to sice jen jedním očkem, ale i tak mě to potěšilo. Je to dobrý a srandovní film, ale nad ničím jsem zde nežasl, má to zkrátka jen pobavit. Je ale pravda, že chvilkami jsem hleděl na kvalitní herecké výkony a tak je možné, že kdybych si to někdy náhodou pustil celé a plně se soustředil, tak bych ty 'zajímavé techniky' pro natočení trháku ocenil ještě 4. hvězdou. Dnes ale zůstaneme na 3. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (8)

  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)
  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené