Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Po přeměně v upíra žije navždy 12letá Eleanor v úkrytu, zatímco její otec Mark se ze všech sil snaží poskytnout jí lidskou krev; avšak po deseti letech přežívání se vracejí domů do New Yorku a hledají lék. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa molcan2 k tomuto seriálu (2)

Let the Right One In (2022) 

Celý oblúk s Clair a Petrom je nudný. Hľadanie lieku na upírstvo? A Peter sa na rozdiel od Eleanor neustále trápi? Prečo ho jednoducho nevystavia na plné slnko a nenechajú ho zomrieť. Celkom nechápem, prečo Eleanorin otec zrejme hľadá ďalšieho upíra. Myslí si, že skoncovanie s upírom, ktorý ju uhryzol, ju vylieči? Ona predsa nie je dravá príšera, ktorá neustále trpí bolesťami, ako Peter. Prečo sa nevydá do sveta a nesnaží sa nájsť iných upírov, ako to bolo v príbehoch Anne Riceovej? Páči sa mi priateľstvo medzi Eleanor a tým malým čarodejníkom. Je taký priateľský a šťastný a vidieť, ako ho títo spratkovia šikanujú, je hrozné. ()

Anything for Blood (2022) (E01) 

Najprv som videl film Matta Reeva "Nechajte ma vstúpiť", potom som si prečítal román a potom som si pozrel švédsky film "Nechajte toho pravého vstúpiť". Môžem povedať, že scenáristi tohto televízneho seriálu si zobrali komponenty zo všetkých uvedených a vytvorili slušnú, ale VELMI zmiernenú verziu tohto príbehu. Dokonca uviedli vedľajšiu zápletku, ktorá dráždi "prečo a ako" a ktorá nemá s románom absolútne nič spoločné. Chápem, že tým, že mladá upírka je skutočným dievčaťom (ktoré bolo zrejme "premenené" možno pred 10 vašimi rokmi) a nie eunuchom, a že jej "ochranca" (osoba, ktorá pre ňu získava krv) je jej otec a nie pedofil (veci, do ktorých kniha išla naozaj hlboko), je to pre mainstreamové publikum hmatateľnejšie. Ale tento príbeh bol vyrozprávaný prostredníctvom neuveriteľného románu, švédskeho filmu a ďalšieho naozaj vydareného amerického filmu. Tak prečo práve tento seriál? Myslel som si, že celá záležitosť s upírmi v televízii sa skončila, keď "Pravá krv" v roku 2014 pokulhávala k trápne zlému koncu. Počas záverečných titulkov prvej epizódy sa píše, že tento seriál je "založený na románe" (a používajú jeho švédsky názov, aby to možno vyzeralo "vernejšie predlohe"), a ja som dúfal, že keďže je to na AMC, domove naozaj skvelých televízií, bude to lepšie, ako to je. Nehnevám sa na to, pravdepodobne si pozriem ešte pár epizód, ale jednoducho si neviem predstaviť, že by si to udržalo alebo udržalo moju pozornosť. ()

Reklama

Reklama