Reklama

Reklama

Deset let poté, co se Eleanor a její otec Mark stali upíry, je čas jít zpět domů do New Yorku. (SkyShowtime)

Recenzie (4)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po aktivácii ešte aj Skyshowtime (predsa len za takú cenu) padla prvá voľba na tento seriál inšpirovaný skvelou švédskou knižnou predlohou. Nemám rád, keď je tá zmenená na nepoznanie, ale natiahnuť to na seriál bolo dôvodom prečo sa tomu tak stať muselo. Tvorcovia to (zatiaľ) nespackali úplne, nevadí ani multikulti black and white dvojica hlavných protagonistov, výnimočne nefukčná je tak afroamerická rodinka s otcom alkoholikom černochom (to tu už dávno nebolo), vlastná línia s vývojom akéhosi lieku môže byť zaujímavým nápadom avšak tú hutnú atmosféru švédskeho predmestia počas vrcholiacej studenej vojny nablýskaný Mannhatan určite nedokáže ponúknuť. A dobrý postreh warrenura, aby Ellie vypila naraz tak 5 litrov, to nedali ani dospelí Zemplínčania potom ako v play off vytrestali bratislavské Sliepky 4:2 na zápasy... ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Videl som vyborny povodny svedsky horor z 2008-eho od Alfredsona a i neskorsi "opajcnuty" remake. Prva epizoda tejto serie je v hrubych rysoch podobna, s novymi prvkami uz hned z uvodu. Paci sa mi zachovanie morzeovky, stertnutie pozmenili z preliezky na strom. Dufam, ze sa dockame i genialnej sceny z "bazena". Trochu tuctovo sa tu priplietli postavy s liniou o lieku. Snad to nebude na skodu veci, avsak s touto premisiou sa za poslednych asi 15 rokov vyhrnulo tolko filmov, ze sa obavam, ze nebude moc originalna. Moc mi nesadla do tejto role ta mila tvaricka, hadam si vsak zvyknem. Bichir - ochranca to rozhodne zatial taha sam. Zaverecna fotografia, zrejme posunie serial inam ako film, co moze byt osviezenie. Mohli si dat trochu pozorn a detaily - to mnozstvo krvi vo flasi vs. objem zaludka takeho telicka. :) ()

Reklama

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Najprv som videl film Matta Reeva "Nechajte ma vstúpiť", potom som si prečítal román a potom som si pozrel švédsky film "Nechajte toho pravého vstúpiť". Môžem povedať, že scenáristi tohto televízneho seriálu si zobrali komponenty zo všetkých uvedených a vytvorili slušnú, ale VELMI zmiernenú verziu tohto príbehu. Dokonca uviedli vedľajšiu zápletku, ktorá dráždi "prečo a ako" a ktorá nemá s románom absolútne nič spoločné. Chápem, že tým, že mladá upírka je skutočným dievčaťom (ktoré bolo zrejme "premenené" možno pred 10 vašimi rokmi) a nie eunuchom, a že jej "ochranca" (osoba, ktorá pre ňu získava krv) je jej otec a nie pedofil (veci, do ktorých kniha išla naozaj hlboko), je to pre mainstreamové publikum hmatateľnejšie. Ale tento príbeh bol vyrozprávaný prostredníctvom neuveriteľného románu, švédskeho filmu a ďalšieho naozaj vydareného amerického filmu. Tak prečo práve tento seriál? Myslel som si, že celá záležitosť s upírmi v televízii sa skončila, keď "Pravá krv" v roku 2014 pokulhávala k trápne zlému koncu. Počas záverečných titulkov prvej epizódy sa píše, že tento seriál je "založený na románe" (a používajú jeho švédsky názov, aby to možno vyzeralo "vernejšie predlohe"), a ja som dúfal, že keďže je to na AMC, domove naozaj skvelých televízií, bude to lepšie, ako to je. Nehnevám sa na to, pravdepodobne si pozriem ešte pár epizód, ale jednoducho si neviem predstaviť, že by si to udržalo alebo udržalo moju pozornosť. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama