Reklama

Reklama

Vidím vás

(seriál)
  • USA The Watcher
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (150)

YumiOkami 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

ryan murphy a ian brennan spolupracovali s talentovanými režiséry a vytvořili tento extrémně napínavý masterpiece. nejvíc se mi líbila práce jennifer lynch, jež režírovala další dokonalý seriál, "dr. death". herci byli dokonalí, to samé i postavy, které ztvárnili. moji oblíbenci byli dean a theodora (♥️). příběh byl obestřen tajemstvím, které v první sérii nestihli vyřešit. naštěstí bude druhá série, kde se možná dočkáme dořešení a dozvíme se, co je sakra špatně s deanem (john? vážně? nechceš náhodou vyvraždit celou tvojí rodinu, nebo tak něco?). REÁLNÝ PŘÍBĚH: 657 boulevard se nachází ve westfieldu v new jersey. reální majitelé byli derek a maria broaddusovi. i tento manželský pár dostával děsivé dopisy, pod kterými byl podepsán "the watcher". v seriálu se proplétá několik příběhů, včetně toho o johnovi graffovi. john byl inspirován masovým vrahem, johnem listem, jenž bydlel se svou rodinou v devatenáctipokojovém viktoriánském sídle na adrese 431 hillside avenue ve westfieldu. john list zabil svojí manželku, tři děti a jeho matku a poté zmizel na 18 let (vražda se stala v roce 1971, ne v roce 1995 a list žádné dopisy nedostával)..... ani manželé broaddusovi se nakonec nedozvěděli, kdo je ten tajemný "the watcher"... ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si, že by vám chodili dopisy s vyhrážkami po tom, čo sa nasťahujete do nového vysneného bytu. Úvod a záver ma úplne nepresvedčili, no stred seriálu je dosť zaujímavý a miestami aj celkom napínavý. Zhltol som to na šupu, nie je to moc dlhé, casting je celkom vydarený, príbeh je zaujímavý až dokonca, niektoré scény sú silné, mrazivé. Obzvlášť ak si uvedomíte, že sa niektoré udalosti skutočne stali (dopisy, vražda inšpirovaná Johnom Listom). 75% - 4* ()

Reklama

kachie 

všetky recenzie používateľa

Najväčšou záhadou celého seriálu neboli záhadné listy, ale dôvod prečo sa tam rozhodla hrať Naomi Watts. Asi pri každej epizóde som zaspávala a doteraz neviem či som ho mala brať vážne, alebo to bol celé iba vtip... Bolo to odveci, miestami trápne, žiadne napätie a na konci žiadne odpovede ani vysvetlenie ničoho. Milión načatých myšlienok a dejov, ale žiadny nebol uzavretý. Bola som donútená pozrieť si celú sériu, ale keby to bolo na mne, skončím po prvom diely.... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Je obrovskou chybou urobiť seriál tak, aby ste namiesto vyvrcholenia ku koncu a vygradovania finále v podstate od predposlednej časti jasne divákovi naznačili, že tu hodíme stotisíc udičiek, ale odpovede nemáme a nedáme. Ani náznaky vysvetlení v niektorých prípadoch. Ani šanca pre diváka dostať sa k pravdepodobnému rozuzleniu. Samozrejme sme tu dostali aj malú dávku netflixovčiny, takže bol aj nejaký rasizmus aj jemne naznačené, že je bežnou praxou udávanie rodičov deťmi, najlepšie cez TikTok, avšak v jednom Netflix prekvapil. V jednom momente bola normálne debata o chromozómoch - tých mužských a ženských - to mi padla sánka, veď to by znamenalo takú kacírsku myšlienku, že pohlavia sú len dve! Inak však chválim sériu za to, že dokázala navodiť parádnu atmosféru, poskytla nejaké možnosti, hoci väčšina šla do stratena, nebolo to hororové ani strašidelné, ale nejaké napätie to malo. Až teda na ten záver a zvláštne vysvetlenia typu: máš celý dom okamerovaný za 7000 dolárov, ale aj tak nemusí byť vidieť všetko... Rovnako tak postavu skutočného fanaticky veriaceho vraha svojej rodiny (skutočným menom John List) zakomponovali do deja, no jeho potenciál vôbec nevyužil. No aj s poznaním toho, ako je to so skutočnou udalosťou, ktorá tu bola nadmieru prekombinovaná a dosť prekrútená, malo byť divákovi minimálne jasne naznačené pravdepodobné vysvetlenie udalostí. Ak si už vymýšľame v celom deji, tak prečo neprinesieme aj uspokojivý koniec? ()

Arkagas1989 

všetky recenzie používateľa

Sedmidílná minisérie The Watcher, kterou režíroval Ryan Murphy musí být zákonitě dobrá už jen kvůli jeho jménu - kdo neví tak, Amrican Horor Story, The Ratched, Dahmer... Je to inspirováno skutečnými událostmi - koho zajímá origoš případ, tak doporučuju podcast opravdové zločiny a díl 208, kde se tomu Lucka věnovala a dopodrobna Vás s případem seznámí. Jedná se o případ Stalkera, který psychicky terorizoval všechny, kteří v domě žili - hodně zkráceně. Vše začíná zasíláním dopisů, které jsou směřovány majitelům a končí paranoiou, která donutila majitele svůj vysněný dům prodat. Seriál oproti tomu jede víc na psycho vlně, kdy vlastně celou dobu nevíte na čem jste a buduje si dost pěknou atmosféru, která Vás vtáhne. Je to psychothriller se vším všudy, který se dá velmi lehce sjet na jeden zátah a od kterého se jen těžko odlepuje. Obsazení skvělý, atmosféra více než hutná a celkově si s tím Murphy poradil za mě na jedničku.  Případ do dneška není vyřešený, i když v seriálu je samozřejmě více méně jasné, kdo ten obávaný stalker je.  Zkouknuto za 2 dny.  Moje hodnocení: 9/10 ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (8)

  • Základom série je článok od Reevesa Wiedemana, ktorý napísal v novembri 2018 pre New York Magazine. (Arsenal83)
  • Manželia Derek a Maria Broaddusoví, ktorí sú predlohou filmových Brannockových, mali na tvorcov seriálu dve požiadavky. Aby neboli použité ich skutočné mená a aby sa rodina v seriáli nepodobala na ich reálnu - v skutočnosti mali nie dve ale tri deti, ktoré všetky boli v mladšom veku oproti seriálovým. (rudeboy)
  • Hoci v skutočnej rezidencii 657 Boulevard vo Westfielde neboli natočené žiadne scény, po vydaní seriálu sa tejto štvrti venovala zvýšená pozornosť návštevníkov a fanúšikov. Dom bol v októbri 2022 strážený políciou a barikádovou páskou, aby sa zabránilo narušiteľom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama