Reklama

Reklama

Krotitelia duchov: Mrazivá hrozba

  • Česko Krotitelé duchů: Říše ledu (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Callie (Carrie Coon) a Gary (Paul Rudd) sa s deťmi po udalostiach z roku 2021 usadia v New Yorku a naplno sa venujú pomoci tým, ktorých trápia nepríjemní duchovia a prízraky. Keď však mesto uprostred leta náhle zamrzne, je jasné, že noví Krotitelia majú dočinenia s hrozbou, s akou sa ešte nestretli… (Itafilm)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (203)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Režisér Ivan Reitman natočil v roku 1984 film "Krotitelia duchov". Keďže táto duchárska komédia dosiahla divácky úspech, zrežíroval s tým istým hereckým obsadením aj druhú časť. Z oboch týchto titulov sa postupom času stali doslova kultové diela. Nadviazať na tieto dva filmy sa pokúsil v roku 2016 Paul Feig, keď natočil rozpačitú, feministickú verziu. Skončilo to ako prepadák. Oživiť slávu Krotiteľov duchov sa potom odhodlal až v roku 2021 Jason Reitman, syn Ivana Reitmana. Prebral štafetový kolík od svojho tatíka a zrealizoval titul "Krotitelia duchov: Dedičstvo". Bolo to veľmi príjemné prekvapenie, ktoré som ocenil plným počtom hviezdičiek. Preto som sa moc tešil na ďalšiu časť "Krotitelia duchov: Mrazivá hrozba". V roku 2024 ju zrežíroval Gil Kenan. Nie celkom sa mu však podarilo naladiť na sviežu retro vlnu predchádzajúceho Reitmanovho snímku. Ono to nie je úplne špatné, no niečo tomu chýba. Alebo som mal len príliš veľké očakávania? Neviem, ale viac ako tri hviezdičky tomu nedám. *** ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

No popravdě jsem to podle všech těch recenzí čekal mnohem horší. Já s novými Krotiteli nemám problém. Jistě, je to nejslabší díl, na tom se shodneme všichni, ale přesto to není vůbec špatné. Postavy fungují a já se dobře bavil. Navíc bylo super, že to hlavní ohrožení se řešilo zhruba poslední půlhodinu, jinak by to asi fakt bylo horší. Pokračování asi nebude, ale kdyby náhodou, tak max jedno, ať se to neunaví. Za mě i napočtvrté fajn zábava, ačkoliv od minula je tam samozřejmě znatelný pokles. 70 %. ()

Reklama

Morien 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že se snažili vytvořit komplexnější svět pro své blockbusterování, ale z pohledu diváka to vypadá spíš jako že se snaží plátno přeplácat vším možným, aby nebylo vidět, že tam není žádná náplň. Chybělo tomu jakékoliv kouzlo, ani ta milionkrát vzývaná nostalgie nefunguje. Kumail Nanjiani mohl být fantastický, kdyby tam nebyl tak málo. Příště míň cameí a jeden pořádný příběh, prosím. Respektive už netočte žádné další, prosím prosím. A ještě vlastně bonusová speciální zmínka pro postavu Pattona Oswalta, vždyť vidíte, dokážete vymýšlet nové svěží věci a postavy, které dávají smysl v rámci vašeho světa, tak proč tak dlíte na minulosti a opakování toho samého. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Asi dokážem pochopiť všetkých, ktorí boli z výsledku sklamaní, no nemôžem si pomôcť, z laického pohľadu mi prišiel celkový film fajn. Je pravda, že po emocionálne nabitom finéle v "Afterlife" je toto niečo, čo nie je schopné priniesť rovnaký efekt. Napriek tomu, že sa to v jednej príbehovej línie celkom snaží. Na môj vkus by ale tvorcovia museli s postavou Melody pracovať trochu lepšie. Čo ale na filme funguje je niekoľko elementov. V prvom rade, Dan Aykroyd ako Ray je vynikajúci a je vidno, že priam srší radosťou, že sa môže v tejto role opäť objaviť. Veril by som, že ide o jednu z jeho najobľúbenejších postáv, ktorú mal možnosť hrať a jeho pozitívna energia tu na mňa celkom vedela prejsť. Pobavil ma celkom aj duch "Posessor", ktorý sa mohol dostať do čohokoľvek a vedel predstavovať celkom problém pre našich hrdinov. Paul Rudd by si možno tiež zaslúžil trochu viac priestoru, lebo s ním prichádzajú aj vtipné, no rovnako aj srdečné momentky a finále ma miestami celkom držalo v napätí. Chcel som vedieť ako to dopadne a film určite má dobré momentky, ktoré fungujú. Kde však film úplne nefunguje sú ostatné elementy. Som sklamaný najmä z Finna Wolfharda, ktorý miestami vyzerá, ako keby v tomto filme ani reálne nemal byť a narozdiel od Afterlife nikto netuší, čo má vlastne robiť. Ernie Hudson je tu veľmi komplikovaná postava, ktorá tak trochu stratila svoju chuť pre adrenalín a Bill Murray je tu veľmi krátko na to, aby niečo reálne pridal. Fakt mám vnútorne pocit, že jedine Aykroyd skutočne chcel, aby Krotitelia Duchov opätovne ožili. Efekty sú okey a akcia je celkom fajn, no úprimne si myslím, že najlepšiu akciu si film odpálil hneď v úvodnej naháňačke mestom, a potom už nič nemalo také grády, ani atmosféru. A navyše je tu toľko rôznych referencií na predošlé filmy, až to je miestami celkom trápne. Tie easter eggs mohli trochu zmierniť. Som ale rád, že som film videl a nedá sa povedať, že by som sa pri sledovaní nebavil. Som si ale vedomý, že oproti predošlému filmu, ktorý ma fakt potešil je toto slabší odvar. No na oddychovú zábavu mi to celkom aj stačilo. Hodnotenie: B- ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Musím se přiznat, že jak hodně lidí oceňovalo Afterlife za jeho návrat ke kořenům, tak mně tolik nesedl a překvapivě jsem si užil více tento díl. Producenti si však vlivem předchozího úspěchu nedali pozor na rozpočet, který se nentokrát zřejmě nezaplatí a série to dost možná před dalším rebootem zabalí už po tomto dílu. Opět se dost hraje na nostalgii, návrat původní trojky a za mě atmosféra naivních původních filmů zůstala zachována a konečně jsme zase v New Yorku. Jinak takřka platí to samé jako u předchozího dílu, jen mi asi zkrátka více sedl ten setting a z hlavních (mladých) herců mě takřka nikdo neštval (ani Logan Kim, ale dostal překvapivě málo prostoru) a to už je co říci. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (8)

  • Keď Gary (Paul Rudd) povie, že si vybral film na filmový večer, zdvihne VHS kópiu Cannibal Girls (1973). Toto bol druhý celovečerný film režiséra Ivana Reitmana, ktorý režíroval prvé dva filmy Krotiteľov duchov. (Arsenal83)
  • Toto je prvý film z franšízy Ghostbusters, ktorý bol vydaný po smrti spolutvorcu franšízy a otca Jasona Reitmana Ivana Reitmana. Ten posmrtne získal kredit ako producent po boku svojho syna a Jasona Blumenfelda. Film je venovaný Reitmanovej pamiatke a oslavuje 40. výročie prvého filmu. (Arsenal83)
  • Mckenna Grace povedala, že jej bolo zaťažko pracovať s pôvodným obsadením v porovnaní s Krotitelia duchov: Dedičstvo (2021), kde pôvodní herci prišli neskoro do filmu a boli na natáčaní len 2 týždne. V tomto prípade však pôvodní herci boli na pľaci 90% času a Grace priznala, že aj keď bola zábava s nimi pracovať a počúvať ich príbehy, cítila sa aj trochu vystrašená a znepokojená tým, že niečo pokazí pred chlapíkmi, ktorí to celé začali pred 40 rokmi. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (viac)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (viac)

Reklama

Reklama