Reklama

Reklama

Hrdinové ve člunu

  • USA The Boys in the Boat (viac)
Trailer

Inspirativní příběh podle skutečných událostí sleduje skupinu outsiderů na vrcholu Velké hospodářské krize, jakmile se dostanou do popředí pozornosti, když závodí s elitními rivaly z celého světa v rámci berlínských Olympijských her v roce 1936. (Prime Video)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (17)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

We were never eight. We were one. Klasicky příběh o tom kterak se podceňovaný tým dostal z nuly až na vrchol. Tentokrát jde o americký univerzitní veslařský tým, který v době recese a v předvečer druhé světové války vybojoval zlato na olympiádě v Berlíně v roce 1936. Silný příběh, nicméně v Clooneyho režii mu hlavně v první polovině chybí tempo a dá mu dost práce aby diváka alespoň trochu vtáhnul. Druhá polovina je sice o něco lepši a finální závod nepostrádá dynamiku, ale nic to nemění na tom, že bezmála dvouhodinová stopáž je tenrokrát moc. Špatný film to rozhodně není a fanoušky veslování nejspíš potěší, ale v Clooneyho režijním portofoliu patří do té slabší poloviny…60% ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

The Boys in the Boat je vynikajuca sportova drama natocena podla skutocnej udalosti o skupinke mladych chalanov,ktori su uplni outsideri,no zivot im da sancu odrazit sa z uplneho dna a dokazat,co sa v nich skryva,mne sa tieto skutocne pribehy z roznych sportovych udalosti velmi pacia a je to uplne jedno,ci je to box,futbal,basketbal ci trebars aj veslovanie ako v tomto filme,stale ma to dostane a mam z toho dobry pocit...:⁠-⁠) ()

Reklama

verbal 

všetky recenzie používateľa

Žužu Žorž tentokrát odolal dozajista brutálním tlakům degresivních bolševiků na „historickou věrnost a korektnost“ a přeqapivě neosadil předválečnou univerzitní veslici osmi černými bukanýry a nějakou tou přesilnou muženou, liberálně jim dominující u kormidla. Já vím, je to hnus a čirá demagogie takto nechutně zkreslovat dějiny, nicméně i tak se jedná o velmi příjemný, hezky natočený a poměrně dobře zdramatizovaný standartní sportovní retrofilm. V něm se Žorž sice přičinlivě snažil vyžehlit to rasistické, misogynní a homofobní fiasko alespoň třicetisekundovým olympijským zakňučením Džesnýho Twouby, jenž hrdinně zběhl zpod bitche otrokáře a v barvách Spojených sráčů elegantně vyběhl i s Ádou, když tenkrát uběhal všechny ty Übermensche a krutě proškrtal říšské eugenické tabulky, aby se za odměnu mohl málem vrátit na bavlníkovou plantáž, ovšem v kontextu filmu to vyznělo spíše jako rasistický vtip na sjezdu BLM. Prostě zase jednou musím hrábnout po pevných čtyřkách! ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekný príbeh o outsideroch, ktorí sa tvrdým a poctivým tréningom dostali až na vrchol a na OH 1936 v Berlíne slávili zlatý triumf. Miestami to síce pôsobí až príliš rozprávkovo, no nedokážem posúdiť do akej miery to tvorcovia filmu prikrášlili. Každopádne, sledovalo sa to príjemne, herci boli neokukaní, prostredie veslovania taktiež, a príbeh 8-veslice bol celkovo sympatický. Ústredná postava Joe mi občas išiel na nervy, ale ostatní boli fajn a washingtonskej "lodi" som proste prirodzene fandil. 4* ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Sumec Pavol Hammel kedysi spieval, že s tebou by som chcel veslovať, alebo píliť drevo, po zhliadnutí tohto uprednostňujem to drevo, to pravé veslovanie vyzerá na veľkú drinu, čo bolo potvrdené aj pri topení doktora Mráčka. Zaujímavý príbeh jednej partie, ktorá však nemá čím prekvapiť, pretože už vďaka obsahu vieme, ako to dopadne. Filmovo tak nič veľkolepé. Štandardný príbeh o podceňovaných hrdinoch, ktorí to všetkým ukážu. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (11)

  • Po víťazstve na národných majstrovstvách je tréner informovaný, že pre účasť na olympijských hrách v roku 1936 v Nemecku potrebuje zohnať 5000 dolárov. Táto čiastka sa rovná sume 108 000 dolárov v roku 2024. (Arsenal83)
  • Režisér George Clooney o filme povedal: "Bolo pre nás naozaj dôležité, aby sme stvorili film pre veslársku komunitu, ktorý by zachytával vzrušenie a rýchlosť tohto športu." (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v marci 2022 a prebiehalo v Berkshire (Anglicko), ako aj v Los Angeles a Berlíne. Letné olympijské hry v roku 1936 a scény okolo lodenice University of Washington sa natáčali na Clevelandských jazerách vo vodnom parku Cotswold neďaleko Swindonu (Spojené kráľovstvo) a ďalšie zábery vznikli na Temži. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama