Reklama

Reklama

Hrdinové ve člunu

  • USA The Boys in the Boat (viac)
Trailer

Inspirativní příběh podle skutečných událostí sleduje skupinu outsiderů na vrcholu Velké hospodářské krize, jakmile se dostanou do popředí pozornosti, když závodí s elitními rivaly z celého světa v rámci berlínských Olympijských her v roce 1936. (Prime Video)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (18)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekný príbeh o outsideroch, ktorí sa tvrdým a poctivým tréningom dostali až na vrchol a na OH 1936 v Berlíne slávili zlatý triumf. Miestami to síce pôsobí až príliš rozprávkovo, no nedokážem posúdiť do akej miery to tvorcovia filmu prikrášlili. Každopádne, sledovalo sa to príjemne, herci boli neokukaní, prostredie veslovania taktiež, a príbeh 8-veslice bol celkovo sympatický. Ústredná postava Joe mi občas išiel na nervy, ale ostatní boli fajn a washingtonskej "lodi" som proste prirodzene fandil. 4* ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Co si budeme povídat, je to standardní sportovní kýč, ve kterém jsou namíchané všechny ingredience charakteristické pro daný žánr. A když píšu všechny, tak tím myslím opravdu všechny. Nicméně jedno se Amíkům musí nechat. Oni dokáží podat zábavným způsobem jakékoliv sportovní klání a udělat z něj napínák, při kterém hlavním hrdinům mačkáte všechny palce. Veslování mě bytostně nebaví a přepínám ho i ve chvílích, kdy jedou naši o ty nejcennější medaile. Ale tady jsem jen seděl a s vykulenýma očima fandil partě outsiderů, kteří dokázali dojít až na vrchol. A konečně jsem trochu docenil roli toho otrokáře, co na ně ze zádi huláká. Tak příště bych se rád třásl nervozitou třeba u orientačního běhu. 75% ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

We were never eight. We were one. Klasicky příběh o tom kterak se podceňovaný tým dostal z nuly až na vrchol. Tentokrát jde o americký univerzitní veslařský tým, který v době recese a v předvečer druhé světové války vybojoval zlato na olympiádě v Berlíně v roce 1936. Silný příběh, nicméně v Clooneyho režii mu hlavně v první polovině chybí tempo a dá mu dost práce aby diváka alespoň trochu vtáhnul. Druhá polovina je sice o něco lepši a finální závod nepostrádá dynamiku, ale nic to nemění na tom, že bezmála dvouhodinová stopáž je tenrokrát moc. Špatný film to rozhodně není a fanoušky veslování nejspíš potěší, ale v Clooneyho režijním portofoliu patří do té slabší poloviny…60% ()

p.a.douch 

všetky recenzie používateľa

Mohlo by se říci: "To je zase zfilmované klišé o amerických outsiderech, jenž na konci zvítězí.". No jo, ale ono to je podle skutečné události a drží se to faktů! Tak co s tím? No nic. Film pěkný, člověk jim to úsilí věří. George v režijní židličce nic nepokazil, herecké výkony dobré. Dvě hodinky okolo mě prosvištěly jako ta jejich osma. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

The Boys in the Boat je vynikajuca sportova drama natocena podla skutocnej udalosti o skupinke mladych chalanov,ktori su uplni outsideri,no zivot im da sancu odrazit sa z uplneho dna a dokazat,co sa v nich skryva,mne sa tieto skutocne pribehy z roznych sportovych udalosti velmi pacia a je to uplne jedno,ci je to box,futbal,basketbal ci trebars aj veslovanie ako v tomto filme,stale ma to dostane a mam z toho dobry pocit...:⁠-⁠) ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (11)

  • O víťazovi vo finále na OH v roku 1936 v osemveslici v skutočnosti nemuseli rozhodovať fotorozhodcovia (na základe fotky z cieľovej "pásky") ako to bolo vo filme. (MikaelSVK)
  • Herci trénovali veslovanie po dobu 5 mesiacov každý deň. (Arsenal83)
  • Cieľom hercov bolo dostať sa pri práci na filme na úroveň 46 pádlovaní za minútu, čo sa im aj podarilo. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama