Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Seriál Čas nádejí mapuje osudy troch generácii jednej slovenskej živnostníckej rodiny, v priebehu rokov 1914 až 1951. V dramatickom deji, plnom emócií a napínavých zvratov má divák možnosť pútavou formou hraného príbehu sledovať najvýznamnejšie historické míľniky nášho národa: prvú svetovú vojnu a rozpad Rakúsko -Uhorska, vznik Československej republiky, druhú svetovú vojnu, Slovenské národné povstanie, Február 1948. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Autogram k tomuto seriálu (8)

Episode 1 (2024) (E01) 

Toľko sexu hneď v prvej epizóde, a čo z toho? Dobre sa to vyvíjalo a na konci to celé zabili takým absurdným nezmyselným záverom epizódy. Prečo? ()

Episode 2 (2024) (E02) 

Príbeh pokračuje smutne ako slzavé údolie, ale v rámci seriálového štandardu Slovenskej televízie. –––– Krčma ja vaše nové mäsiarstvo. ... Ľudia sú síce hladní, ale chvalabohu, piť neprestali. ()

Episode 3 (2024) (E03) 

Stále čakám, že sa seriál lepšie rozbehne, ale ani prvej epizóde sa to ešte nevyrovnalo. Pozornosť tak udržiavajú hlavne veľké časové skoky a Zuzana Mauréry so svojou postavou protivnej svokry, ona sa pre takéto postavy v štýle jej Učiteľky asi narodila. ()

Episode 4 (2024) (E04) 

Táto epizóda sa celkom vydarila, tentoraz bez vojny a namiesto akcie sa tu rozvíjajú charaktery postáv, deti hlavných hrdinov vyrastajú takmer do dospelosti a už tušíme, kam budú ich cesty smerovať. Mám rád viacgeneračné filmy a seriály a táto epizóda mi to splnila. Tvorcom sa výborne podarilo vystihnúť fyzickú podobu oboch životných lások Gézu, sedliačky Vesny z prvej epizódy a modistky Judith. ()

Episode 5 (2024) (E05) 

Bežná epizóda s posunom deja bližšie k druhej svetovej. ()

Episode 6 (2024) (E06) 

Vojna prináša v tejto epizóde ťažké rozhodnutia a silné scény, teda hlavne na konci s Adym Hajdu. ()

Episode 7 (2024) (E07) 

V závere takmer hororová epizóda, ale dopláca na slabší rozpočet. A tak sú všetky veľké udalosti iba v náznakoch a okrem klasickej krčmy sa ocitáme v neurčitom lese s chalúpkami a kopami snehu. A keď už krčmu oslobodili Rusi, čo iné im spraví väčšiu radosť ako fruktovaja vodka, teda marhuľovica. ()

Episode 8 (2024) (E08) 

V záverečnej epizóde beží čas znovu míľovými krokmi. Niektorí ľudia dokázali zostarnúť, u niektorých sa to maskérom nepodarilo, napríklad u Judit. Životy, ktoré nezničila vojna, fašisti, gardisti a kolaboranti, spoľahlivo dorazili komunisti. Jediné, čo je večné, je nelegálny alkohol. A deti, ak sú niekomu dopriate, tá záverečná scéna bola fajn, ale veľmi krátka a celkom by som prijal pokračovania. –––– Nebojte sa, dobre bude. Hneď ako zatočíme so všetkými fašistami, kolaborantmi a zradcami. –––– Svine komunistické zlodejské! ()

Reklama

Reklama