Reklama

Reklama

Slávni mušketieri sa rozhodnú, že ochránia česť koruny a aj tento raz bude ich voľba správna. To ešte netušia, že ten cynický, krutý a ľahkovážny Ľudovít XIV. (Leonardo DiCaprio) vôbec nemusí byť pravým kráľom, ale jeho dvojčaťom, a skutočného panovníka nechal s maskou na tvári zatvoriť do väzenia, aby sám využíval a zneužíval jeho výsady. Tento záhadný muž so železnou maskou, ktorý sa volá Philippe a je údajne dvojčaťom istého vysokopostaveného urodzeného pána, prináša mladému kráľovi desivé nočné mory. Mladý kráľ Ľudovít XIV., vedomý si svojej absolútnej moci, nestará sa o ľud ani krajinu, iba o to, aby nevychladlo lôžko v jeho spálni, v ktorom sa pravidelne striedajú tie najpôvabnejšie dvorné dámy. Ale jedného dňa spadne kosa na kameň – keď kráľ pošle kvôli priazni krásnej Kristíny do vojny jej snúbenca. Ten vzápätí padne a jeho otec – ktorým nie je nikto iný ako jeden z mušketierskej trojice Athos (John Malkovich) – sa rozhodne ukončiť kráľovu krutovládu. Spojí sa opäť s Aramisom (Jeremy Irons), ktorý sa stal kňazom, s búrliváckym Porthosom (Gérard Depardieu), z ktorého sa stal bolestínsky hypochonder a s kapitánom D´Artagnanom (Gabriel Byrne), aby opäť obnovili v krajine poriadok a nastolili vládu pravého kráľa Philippa (Leonardo DiCaprio), ktorý bude naozaj hodný svojho titulu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (435)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Štyria mušketieri trochu inak. Film ako taký mal náboj, bol tam šerm, celkom slušné vyústenie, zápletka sa mi veľmi nepáčila, možno tam bolo dosť zbytočných dialógov a scén, ale inak popri dobrej hudbe by som tomu nerád vytýkal veľké veci. Úspech filmu sa často skrýva v plejáde maličkostí a tu ich nebolo toľko kvalitných, súhra všetkého a aj dĺžka trvania mi dávajú pocit priemerného filmu. ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

možná hodně lidma kritizovaný film.. ale pro můj skromný vkus mi padl do noty... co po akčním/dobrodružným filmu s dramatem čekám?? aby tam byl nějaký ten souboj mezi dobrem a zlem.. aby měl zápletku a aby něčím šokoval... to vše film splnil... sice DiCapria nějak zvlášt nemusím.. ale v tomhle filmu mě dokonce bavil... plus obsazení mušketýru moje očekávání ještě více předčilo.. bavila jsem se u toho.. byla jsem napjatá.. a konečná scéna byla sice přitažená za uši.. ale na mě udělala veliký dojem... :-) ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Vidieť v jednom filme Ironsa, Depardieua, Malkovicha, Byrnea, DiCapria a Hugha Laurieho, je čosi neuveriteľné. Je to tak divne a bombasticky nakombinované, že určite ide o jeden z najčudnejších (najlepších?) kastingov roka. Keď som si to kedysi požičal na VHS, bola to tragédia, ale postupne sa to zlepšuje. Ono tí herci sú fakt dobrí a zjavne si to užívali. DiCapria sem obsadili len preto, že vďaka Titanicu bol megaúspešnou hviezdou s celosvetovým dosahom a áno, jeho (dvoj)výkon asi fakt nie je na Oscara. Lež ono to proste tak limonádovo a povrchne MALO pôsobiť: Filip mal byť dobrý a statočný a Ľudovít zlý a zákerný. Chápem, že mnohým nesadne scenár. Ale mňa bavilo, že predstavil štyroch mušketierov zostarnutých. Takže bonviván Porthos nie je schopný dosiahnuť erekciu (Depardieu vyzerá byť v predpríparvke na roli Obelixa, ktorého stelesnil o rok neskôr) a benjamínek D ´Artagnan má v podaní neveľmi sympatického Gabriela Byrnea „len“ 48 rokov. Vôbec, scenár obsahuje viacero pozoruhodných momentov. D´Artagnan je relatívne vedľajšou postavou a väčšinu času paradoxne stojí proti svojim priateľom. Skvelý je i nápad postaviť dobré dvojča do spoločnej scény s matkou, ktorú X rokov nevidel. Skvelé je i to, že DiCapria prezradí paradoxne to, že sa správal slušne. A na konci sa na povrch vyderie fantastický rodinný twist, z ktorému by sa zatočila hlava aj starej dobrej Esmeralde. Už ten kuriózny spôsob, ako ho prepašujú v „bruchu“! To fakt filmárom prešlo? Ozaj im TOTO bolo umožnené nechať vo finálnej kinoverzii? Wow! Akcie je málo, čo je dobre, lebo finálne strieľanie je WTF. Herci sa bavia a po vizuálnej stránke (kostýmy, výprava, zbrane) to rozhodne nevyzerá len na 35 miliónov. Vlastne sa mi to z roka na rok páči viac a viac. Ale súhlasím, zázrak to ozaj nie je. Diváci na film počuli, celosvetová tržba bola 182 miliónov. To je prekvapivé, v tých dobách frčali najmä akčné trikové trháky od Touchstone a spol. v čele s Armageddonom, Skalou, Con Air, či Tvárou toho druhého. Na strane druhej, v rovnakom roku slávil parádny komerčný úspech aj iný kostýmový film a to Zorro s Banderasom. ()

Oktavianus 

všetky recenzie používateľa

Ačkoli na rozdíl od jiných, co jako já hodnotí vyšším počtem hvězd, celkem chápu, co se ostatním na filmu nelíbilo (patos, mizernej scénář, sem tam chybějící peníze ve výpravě, DiCaprio) a některým důvodům se i posmívám ("znásilňování historie"? V Muži se železnou maskou? Cože?? Když už, tak knižní předlohy, ale Dumas dělal přece totéž, a někdo mu to jen vrátil), já jsem se dobře bavil, děj odsýpal a nemohlo za to jen skvělé obsazení. Hugh Laurie si zopakoval variaci na prince Jiřího z Černé zmije a Leonardův arogantně odpornej král mě strašně bavil. A ještě jedno plus: evropský raný novověk v americké produkci, a přesto tu nebyli černoši. Po různých černých králích ze středověku či starověku to bylo fajn. ()

ProfesorLotr 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštní, že tak dobrý a dobře obsazený film má poměrně nízké hodnocení. Zajímavá hudba, pěkné prostředí a nadprůměrné akční scény. Ano, scénář je trošku chabější, ale dojem mi to nezkazilo. Co je na tom tak zlého? Je též zajímavé, že to má nízké hodnocení, na rozdíl od několik velmi podobných filmů, které jsou v žebříčku nejlepších filmů, je to nejspíš kvůli tomu, jakou máte náladu. Mě osobně se to velmi líbilo. 87% ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (23)

  • Filip (Leonardo DiCaprio) je po letech krutého žaláře zarostlý a nemytý, ale nehty a zuby má vzorově čisté a upravené. (Aknah)
  • Ako sídlo kráľa slúžil zámok Château de Vaux-le-Vicomte neďaleko Melunu, pretože Versailles bolo ešte na začiatku svojej výstavby a roky vzdialené od toho, ako si tam Ľudovít (Leonardo DiCaprio) založil sídlo. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Poslední irský král Leonardo

Poslední irský král Leonardo

17.09.2007

Je to jen pár dní, co jsme tady psali o návratu Vikingů na plátna kin v historickém eposu Last Battle Dreamer s Ryanem Phillippem a Seanem Beanem v hlavní roli a ejhle, je tady další projekt, v němž… (viac)

Reklama

Reklama