Reklama

Reklama

Slávni mušketieri sa rozhodnú, že ochránia česť koruny a aj tento raz bude ich voľba správna. To ešte netušia, že ten cynický, krutý a ľahkovážny Ľudovít XIV. (Leonardo DiCaprio) vôbec nemusí byť pravým kráľom, ale jeho dvojčaťom, a skutočného panovníka nechal s maskou na tvári zatvoriť do väzenia, aby sám využíval a zneužíval jeho výsady. Tento záhadný muž so železnou maskou, ktorý sa volá Philippe a je údajne dvojčaťom istého vysokopostaveného urodzeného pána, prináša mladému kráľovi desivé nočné mory. Mladý kráľ Ľudovít XIV., vedomý si svojej absolútnej moci, nestará sa o ľud ani krajinu, iba o to, aby nevychladlo lôžko v jeho spálni, v ktorom sa pravidelne striedajú tie najpôvabnejšie dvorné dámy. Ale jedného dňa spadne kosa na kameň – keď kráľ pošle kvôli priazni krásnej Kristíny do vojny jej snúbenca. Ten vzápätí padne a jeho otec – ktorým nie je nikto iný ako jeden z mušketierskej trojice Athos (John Malkovich) – sa rozhodne ukončiť kráľovu krutovládu. Spojí sa opäť s Aramisom (Jeremy Irons), ktorý sa stal kňazom, s búrliváckym Porthosom (Gérard Depardieu), z ktorého sa stal bolestínsky hypochonder a s kapitánom D´Artagnanom (Gabriel Byrne), aby opäť obnovili v krajine poriadok a nastolili vládu pravého kráľa Philippa (Leonardo DiCaprio), ktorý bude naozaj hodný svojho titulu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (435)

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem dal tři hvězdičky, ale po druhém shlédnutí jednu ubírám, tentokrát mě totiž nezaujala ani ta hudba! Jak se taková hromada skvělých herců mohla sejít v tak pitomém a naivním filmu je mi záhadou. A jak Randal Wallace mohl napsat scénář k geniálnímu Statečnému srdci je snad ještě větší podivnost! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

A viete čo ? Mne sa to páči, podľa mňa si to zas také nízke hodnotenie nezaslúži. Herecké obsadenie je skvelé (DiCaprio, Irons, Malkovich, Depardieu, Byrne), kostýmy vyzerajú perfektné, taktiež výprava, príbeh, kamera, rovnako tak aj akcie majú čo ponúknuť a to isté platí aj o hudbe. Miestami to malo hluché miesta, ale inak spokojnosť, nenudil som sa a veľmi rád si to pozriem znova. Obľúbený soundtrack: Surrounded. 80% - 4* ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Pěkná blbost, na to že to má velice slušný herecký zastoupení, tak se žádnýho dobrýho výkonu nedočkáte. Di Carpio je tam spíš trapnej a tu dvojroli vůbec nezvlád, snad jenom depardieu hrál slušně, ale od takových hereckých es jako je John Malkovich nebo Jeremy Irons bych čekal mnohem víc. Co se týče příběhu tak je dost blbej, ale aspoň úplně nenudí, jediný co se dá hodnotit celkem kladně jsou kostýmy, ale to na lepší než slabý 3* stačit nebude ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Filmy o mušketýrech jsem měl svého času docela rád a tak jsem se zprvu divil, že tohle tu ještě nemám ohodnocené. Když to dávali nedávno v televizi, tak mi to došlo. Leonardo DiCaprio si se svou dvojrolí poradil ještě vcelku obstojně, nebylo to špatné, ani co se soubojů týče, ale ti mušketýři – to byla katastrofa – ať se na mě nikdo nezlobí…The Man in the Iron Mask (verzí) bylo natočeno víc a tahle je snad i nejslabší…40% ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Bezesporu šílená blbina a scénáristická zvěřina (zejména v úvodu, který mě donutil přehodnotit význam slova "pathos"), ale ke svému nemalému údivu jsem se od té dost divoce poslepované a násilně pointované záležitosti nemohl odlepit, i proto, že se v ní vyskytuje spousta výtečných herců (Malkovich, DiCaprio, Irons) a nechtěně zábavných míst (hadrářská a místy laciná výprava, Dipardieu, který Porthosem ladí formu na Obelixe). O znásilňování historie a Dumase raději pomlčím, o nedostatku nadhledu taktéž, nicméně ať kydám jak kydám, že mě to bavilo, to zakydat nelze. I díky soundtracku neobyčejně příjemný zážitek. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (23)

  • Když se Athos (John Malkovich) dostane do potyčky s vojáky a s kamarádem D'Artagnanem (Gabriel Byrne), můžeme si během Athosova pádu na zem všimnout, že meče jsou gumové. (Timak)
  • Historici sa zhodujú na tom, že muž so železnou maskou sa v skutočnosti volal Eustache Dauger. Maska, ktorú nosil, nebola železná, ale zamatová. Bol komorníkom a pokladníkom kardinála Mazarina, ktorý bol prvým ministrom za čias vlády Ľudovíta XIV. (vo filme Leonardo DiCaprio). Mazarin nazbieral obrovský majetok a komorník tušil, že časť z toho bola ukradnutá. Mazarin ho dal zatknúť a vyhrážal sa mu, že ak prezradí svoju identitu, dá ho zabiť.
    (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Poslední irský král Leonardo

Poslední irský král Leonardo

17.09.2007

Je to jen pár dní, co jsme tady psali o návratu Vikingů na plátna kin v historickém eposu Last Battle Dreamer s Ryanem Phillippem a Seanem Beanem v hlavní roli a ejhle, je tady další projekt, v němž… (viac)

Reklama

Reklama