Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankový lupič Jean Lucas chce po prepustení z väzenia žiť usporiadaným životom. Keď si ide z banky vybrať svoje úspory, stane sa svedkom jej prepadu úplne neschopným amatérom, ktorý si ho vyberie ako svojho rukojemníka. Je jasné, že nikto z polície mu neuverí, že sa stal obeťou neuveriteľnej náhody, musí teda vziať veci do vlastných rúk... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (234)

frashmaker 

všetky recenzie používateľa

Pierre Richard je jedním z nejznámějších francouzských komediálních herců, ale až na tuhle výjimku mi nikdy nepřirostl k srdci ani zdaleka tak jako Louis de Funés. Tento film jsem viděl před dobrými deseti lety, a vím, že jsem si ho moc užil. Nevím, jak by se mi líbil teď, ale je to jeden z těch, na které již koukat nechci, abych si nezkazil dojem, protože vím, že by již tak silný nebyl. ()

hemul 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najoriginálnejších scénaristov Francis Veber, duchovný otec Françoisa Pignona (dedič tuláka Charlieho), si hravo poradil aj na režisérskom poste a nezaostal za Yvesom Robertom, režisérom série o blondínovi. Obzvlášť mu vyšla trilógia Kopyto, Otec a otec a Utečenci, v ktorej spojil Pierra Richarda a Gérarda Depardieu, dvoch famóznych hercov. Ten prvý hrá celým telom, je z rodu Funésa, len na rozdiel od funesovských hrdinov je tak trochu hračkou v rukách nemilosrdného osudu, teda Vebera. Funes dej určuje, Richard na dej reaguje, ale pozor! nie je to žiadny blbec, ako napríklad inšpektor Clouseau. Francois Pignon je v podstate génius. Depardieu hrá očami, je z rodu Gabina. A spolu to medzi nimi iskrí a horí. Jeden z najoriginálnejších scénaristov tak vytvoril jedno z najoriginálnejších hereckých spojení. Ak k tomu prirátame hudbu Vladimira Cosmu, vyjde z toho naozaj fantastická trilógia. To, že je neopakovateľná, sa ukázalo, keď Veber spojil Depardieua so Jeanom Renom vo filme Drž hubu. Tam hral skôr toho Pignona, aj keď sa tá postava volala ináč. Reno je skvelý, ale dvojica D plus R bola jedinečná. Ešte slabšie to vypálilo s tou Osinou. Ak by ste sa ma opýtali, ktorý film trilógie mám najradšej, bolo by to, ako keby ste sa matky opýtali, ktoré zo svojich troch detí má najradšej. Alebo lepšie - ako keby ste sa syna opýtali, ktorého zo svojich troch otcov má najradšej. ()

Reklama

Zazie 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film jsem dala až na druhý pokus. Když jsem ho viděla před lety poprvé, totálně mě dostala úvodní scéna zpackané bankovní loupeže a čekala jsem daleko větší taškařici. To, že se příběh pak vydal spíš dojemnou cestou, mě dost rušilo, možná až rozčilovalo. Podruhé už jsem na to byla duševně připravená a film jsem si lépe užila. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Richard a Depardieu je výborná dvojka a ja som sa slušne bavil. Nie je to komédia pri ktorej sa budete od smiechu váľať po zemi, ale dokáže navodiť ten pozitívny, príjemný a odľahčený pocit, navyše citlivý a dojemný príbeh s malým dievčaťom dokáže chytiť i za srdce. Chémia medzi hlavnými postavami klape a Richard je tu v svojej typickej roli smoliara, ktorá nikdy nesklame. Tak ako k "Funesovkám" i k tomu neodmysliteľne patrí starý dobrý český dabing. 80%. ()

jarkolar 

všetky recenzie používateľa

Příjemné, vtipné ... Pro mě jedna z nejoblíbenějších rolí Gerarda Depardieho. Jediné co mi nesedlo byla ta malá holka ... já sice obecně děti moc rád ve filmech nemám a hlavnš ty "divný a střelený", ale tahle mi vadila ještě trochu přes rámec, přišla mi úplně mimo a já jsem jí prostě nic nevěřil... trochu mi srážela celkovej dojem ale pořád nemůžu dát nic než *****, už kvůli tomu, že dobrých komedií je jako šafránu. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Poslední čas na hodinách v přepadené bance je 9:41 a záhy na policejní stanici, po příjezdu Lucase (Gérard Depardieu) a Pignona (Pierre Richard), čas na hodinách ukazuje 11:04. (Ganglion)
  • Gérard Depardieu a Pierre Richard si společně pod stejnými filmovými jmény Jean Lucas a Francoa Pignon zahráli také o 3 roky dříve ve filmu Otec & otec (1983). (Skarface)
  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)

Reklama

Reklama