Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankový lupič Jean Lucas chce po prepustení z väzenia žiť usporiadaným životom. Keď si ide z banky vybrať svoje úspory, stane sa svedkom jej prepadu úplne neschopným amatérom, ktorý si ho vyberie ako svojho rukojemníka. Je jasné, že nikto z polície mu neuverí, že sa stal obeťou neuveriteľnej náhody, musí teda vziať veci do vlastných rúk... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (234)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Potrhlý Pierre Richard a dobrácký kasovní lupič Gérard Depardieu jsou hlavními protagonisty této bláznivé, ale i dojemné komedie o jednom zpackaném přepadení banky, jedné nemluvící holčicce a přátelství, které se zrodilo z jedné nesourodé dvojice mužů. Richard je potrhlík jak se patří, ale svou postavu dokázal obohatit o uvěřitelný lidský rozměr a Gérard Depardieu je pak k němu důstojným partnerem, který ho vždycky vytáhne z bryndy. Komedie je to zdařilá, ale k absolutnímu vrcholu ji přece jenom něco chybí. 80% ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Nedělnědopolední oddychovka, předkrm před nějakým skutečným filmovým obědem, bazének, ve kterém si musíte smočit nohy, než si budete moct v něčem opravdu zaplavat, lehká, nekomplikovaná komedie, kde se nehledí na detaily a jedinou podmínkou, přes kterou nejede vlak, je povinný happy end. A tak spolu zůstali, a jestli neumřeli, žijí v Itálii jako tatínek a tatínek dodnes. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Uprchlíci jsou nádherný film, asi jako plno filmů z Francie, které tam vznikaly v 70. a 80. letech. Do pokoje mi přinesl neuvěřitelně krásné emoce. Radost, smutek..přátelství. Tak krásné zážitky se prostě nedají zapomenout. Tak také vím, že nikdy nezapomenu na takovéto filmy a vždy pro mě budou mít velký kus v srdci. ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Dnes se pro takový typ filmu vžilo označení dramedie. Typicky francouzské fórky namixované s rodiným dramatem. Kouzlo Uprchlíků spočívá právě v tom, jak zručně je to namícháno a pak samozřejmě v ústředním triu. Malá Jeane by si omotala kolem prstu snad i Herodota. I když se místy tlačilo hodně na city, celkový dojem to nekazí. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tomuto filmu dali iba dvaja z mojich sledovaných užívateľov dve hviezdičky. Ja som tretí a nemôžem inak. Pamätám si na film Dotieravý chlap s Venturom a Brelom, ktorý bol predobrazom najmenej piatich ďalších (vrátane tohto), ktorých základným motívom bolo nechcené spojenectvo zločinca a neschopného nešťastníka. A keďže dvojica Depardieu a Richard je pre mňa pokynom, aby som film nechal na pokoji, tak budem pokyn rešpektovať, aj keď som si ho pred časom pozrel celý. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Po filmu Kopyto (1981) se jedná již o druhý snímek, ve kterém postava Pierra Richarda neúmyslně postřelí Gérarda Depardieho do nohy. (jarkolar)
  • Poslední čas na hodinách v přepadené bance je 9:41 a záhy na policejní stanici, po příjezdu Lucase (Gérard Depardieu) a Pignona (Pierre Richard), čas na hodinách ukazuje 11:04. (Ganglion)
  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)

Reklama

Reklama