Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankový lupič Jean Lucas chce po prepustení z väzenia žiť usporiadaným životom. Keď si ide z banky vybrať svoje úspory, stane sa svedkom jej prepadu úplne neschopným amatérom, ktorý si ho vyberie ako svojho rukojemníka. Je jasné, že nikto z polície mu neuverí, že sa stal obeťou neuveriteľnej náhody, musí teda vziať veci do vlastných rúk... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (234)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vyborna francouzska komedie, Veber proste tenhle typ filmu fakt umi. Pierre Richard i Gérard Depardieu jsou vynikajici dvojice, Richard je tak uzasnej ubozak, ze se to jen tak nevidi a Depardiemu drsnak taky sednul. Sice jsem se skutecne zasmal jen parkrat, ale presto se na to moc pekne koukalo. Skoda, ze se to ke konci zacne moc tocit okolo ty maly holky, pak uz to tak zabavny neni. Nicmene Veber dobre skloubil krimi, komedii a dojak. I kdyz to kvalit nejlepsich francouzskejch komedii nedosahuje, porad to je nadprumerna zabava. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Utečenci sú zrejme najvážnejším filmom z Veberovej tvorby. Majú najhlbšiu myšlienku a činy hlavných protagonistov môžu mať až strašné následky. Ale neprestávajú si zachovávať to klasické veberovské kúzlo humoru, komických situácií a v dobrom slova zmysle-idiotizmu. Zo začiatku mi to až tak humorné neprišlo, Lucas-Depardieu opúšťa loch a chce začať nový život. Ale náhoda z neho spraví rukojemníka Pignonovy. Zbrklému, pomaly premýšlajúcemu, ale dobrosrdečnému chlapíkovy. A práve tu začína dej ako na hojdačka. Pár skvelých pasáži a potom BUM, jedna slabšia. A takto turbulentne to pokračuje asi do 70%. Potom sa ale stalo čosi záhadné, zrazu som si obe postavy strašne oblúbil a začal im v úteku fandiť. Lucas sa zmení od drsňáka k pohoďákovy a takýto charakter mi oveľa viac sedí popri bláznovsti Pignona. Koniec som si už naprosto užíval a vychutnával záverečnú scénu spolu s prekrásnou scenériou. ()

Reklama

frashmaker 

všetky recenzie používateľa

Pierre Richard je jedním z nejznámějších francouzských komediálních herců, ale až na tuhle výjimku mi nikdy nepřirostl k srdci ani zdaleka tak jako Louis de Funés. Tento film jsem viděl před dobrými deseti lety, a vím, že jsem si ho moc užil. Nevím, jak by se mi líbil teď, ale je to jeden z těch, na které již koukat nechci, abych si nezkazil dojem, protože vím, že by již tak silný nebyl. ()

bassator 

všetky recenzie používateľa

Nikdy by mě nenapadlo, že filmu s Pierrem Richardem dám plný počet hvězdiček, ale toto je něco zcela ojedinělého. Film o třídu více nežli cokoliv v čem kdy hrál, film kde Pierre ukazuje vše co v něm je. To že je vtipný to každý ví, ale jak tu zahrál i vážné okamžiky - svoji starost o dcerku, svoji čestnost vůči Lucasovi bylo strašně milé. A právě Lucasa / Depardieu nesmím opomenout. Nikdy už, to co tu předvedl, asi nezaopakoval. Byl zcela úžasný stejně jako celý film... - Viděno 4x cca + 24. 6. 2011 - 90% ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

No, docela dobrá komedie. Škoda jen, že toho dojímání a roztomilosti ve formě malé holčičky bylo podle mě zbytečně dost a hlavně na úkor žánru. Podobné téma Veber dokázal lépe uplatnit v pozdějším snímku Drž hubu!. Ale jinak se zde najde několik opravdu vtipných scén a když k tomu připočtu ještě sehrané herectví Gérarda a Pierra, dojdu ke 4*. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)
  • Gérard Depardieu a Pierre Richard si společně pod stejnými filmovými jmény Jean Lucas a Francoa Pignon zahráli také o 3 roky dříve ve filmu Otec & otec (1983). (Skarface)
  • Poslední čas na hodinách v přepadené bance je 9:41 a záhy na policejní stanici, po příjezdu Lucase (Gérard Depardieu) a Pignona (Pierre Richard), čas na hodinách ukazuje 11:04. (Ganglion)

Reklama

Reklama