Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Misia Kleopatra

  • Česko Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kleopatrin Egypt je pod nadvládou Rimanov a Kleopatra a Cézar sú milencami. Kleopatra, podráždená Cézarovymi sarkastickými poznámkami na adresu Egypťanov navrhne stávku - ak sa jej podarí vybudovať prepychový palác do troch mesiacov, bude musieť Cézar verejne vyhlásiť, že Egypťania sú najväčším národom na svete. Je to takmer nesplniteľná úloha, no architekt Numerobis nemá na výber - ak sa mu ju nepodarí splniť, stane sa z neho večera pre krokodílov. Pomôcť mu môže jedine zázrak - Asterix, Obelix a druid Panoramix, ktorý ovláda tajomstvo zázračného nápoja. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (573)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Druhý filmový Asterix a Obelix, kde okrem tradične skvelého Gérarda Depardieu sa objaví aj taká herečka ako Monica Bellucci. Dobrodružstvo na vysokej úrovni, komédia tiež a preto možno vznikli aj také chvíľky v scénkach, že to je aj celkom slušný fantasy príbeh. Šialené, ale rodinný film európskeho formátu to pekne spĺňa. Som rád za ďalší zábavný film na túto tému. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra se naprvní pohled jeví jako otravný a ukecaný film, který s původním komixem má pramálo příbuzného, jenže opak je pravdou. Musel jsem celý snímek vidět několikrát, aby se mi zalíbil. Nemůžu sice psát, že se jedná o nějaké veledílo, ale narozdíl od plytké jedničky se u tohohle snímku můžeme i párkrát zasmát. Humor se kreslenému Asterixovi a Obelixovi příliš nepodobá, ale rozhodně je jasně hmatatelný, neboť je silou natlačen na všechna místa, kde jen to bylo možné a to ve všech známých formách a kvalitách. Takže špatně natočený film to rozhodně je, ale také se jedná o vcelku povedenou taškařici. Jen smůla, že se tvůrci nedokázali rozhodnout, zda natočí věrnou adaptaci povedených komixů nebo šílenou parodii na ostatní snímky, celkový spletenec tak působí občas příliš nerovnoměrně a nefunguje. Otázka je, co kdo od tohoto filmu očekával. 60% ()

Reklama

Davson 

všetky recenzie používateľa

Oproti prvnímu hraném dílu je to velmi slabý odvar. Děj jen kopíruje animovaný film Asterix a Kleopatra a gagy se vůbec nepovedly. Kostyméři se taky moc nepřetrhli, Clavier a Depardieu vypadají strašně a bohužel předvádí i stejně strašné výkony, což by se dalo říct snad o všech postavách. Hudba je taky otřesná, míchat do takového filmu moderní pop a ještě takovým stylem - najednou to začne hrát a nejednou se to utne - je hrůza. Když zazněla melodie z filmu Profesionál s J.P. Belmondem, byla to téměř urážka toho filmu a skladatele Ennia Moriconeho. Taky nechápu výměny herců. Nový Panoramix je strašný, úplně jiný než by měl být. Co je však hrozné, je Ceasar. Proboha, proč tam nedali stejného herce jako minule? Ten byl skvělý! Tady se chtěl pan režisér zviditelnit a tak si dal tuto roli, ač se na to hodí jako pěst na oko. Hnus. Ale přeci, za pár povedenějších okamžiků, dávám aspoň tu 1*, ale zklamání je obrovské. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Jasné, že je to hovadina. Niektoré scény sú vyslovene trápne. Ale napriek tomu má tento zhúlenecký film veľa pozitív - somára Cannabisa, film o languste, ďalej božsky použitú skladbu "Ti AAAAAAAAAmo", pirátov a bohyňu Monicu, ktorá keď je na scéne tak by vám nevadilo ani keby tam hrali Teletubbies s Pokémonmi dohromady. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tohle pokracovani je vic ulitly nez prvni dil, ale me se libilo vic. Gérard Depardieu i Christian Clavier jsou tu opet dokonaly, ostatni postavy taky slusny, jen Monica Bellucci mi tady neprisla nejak nadherna. Jedina postava, ktera me srala byla postava druida (nevim, kdo ho hral), nemyslim tim, jak ho dotycnej herec zahral, to jeste celkem slo, ale samotnej vzhled. Precejen sem cet nejaky komiksy a videl nejaky animovany filmy s Asterixem, takze mam o vzhledu druida jistou predstavu a to co jsem zde videl me fakt nastvalo. To proste nebyl druid, ale nakej nacancanej vagus. Zadna "vznesenost" jako v animacich, jen dedek z dlouhejma fousama. Co se tyka pribehu, ten je sice hodne uchylnej, ale presto docela promakanej. A fory o ktery tu de hlavne maj takovou kolisavou uroven. Nektere jsou naprosto genialni, nektere trapne, nektere stokrat opakovane, nektere prumerne a nektere jsou tak stupidni a dohnany az do extremu, ze sou vlastne desne vtipny. Vahal jsem mezi 3 a 4, ale musim priznat, ze sem se po celou dobu filmu slusne bavil, takze nakonec davam 4*. Ale kvalit animovanejch filmu to nedosahuje. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (33)

  • Architekt Amonbofis (Gérard Darmon) zdraví svého sluhu slovem „Imhotep“ a objednává si „jednoho Imhotepa“. Imhotep byl první historicky doložený egyptský architekt – postavil první egyptskou pyramidu. Později byl uctíván jako bůh architektury, matematiky a medicíny. V dobrodružných filmech Mumie (1999) a Mumie se vrací (2001) hrál jeho extrémně fiktivní verzi Arnold Vosloo. (Ezis)
  • Díky celosvětovým tržbám 108 milionů amerických dolarů (později ještě navýšeným po obnovených premiérách) se film stal jedním z největších komerčních hitů ve francouzské historii. (NIRO)

Reklama

Reklama