Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Misia Kleopatra

  • Česko Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kleopatrin Egypt je pod nadvládou Rimanov a Kleopatra a Cézar sú milencami. Kleopatra, podráždená Cézarovymi sarkastickými poznámkami na adresu Egypťanov navrhne stávku - ak sa jej podarí vybudovať prepychový palác do troch mesiacov, bude musieť Cézar verejne vyhlásiť, že Egypťania sú najväčším národom na svete. Je to takmer nesplniteľná úloha, no architekt Numerobis nemá na výber - ak sa mu ju nepodarí splniť, stane sa z neho večera pre krokodílov. Pomôcť mu môže jedine zázrak - Asterix, Obelix a druid Panoramix, ktorý ovláda tajomstvo zázračného nápoja. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (574)

Tyler 

všetky recenzie používateľa

Asi takhle - kreslené filmy s Asterixem a Obelixem jsou naprosto dokonalé, ale mnohými zatracovaná hraná "jednička" se mi líbila hodně. A "dvojka" je ještě ujetější - a to v tom nejlepším slova smyslu! Neskutečné množství jemných i hrubších fórků, sem tam velice povedená parodie a výborná výtvarná i hudební složka...K tomu sympatičtí hrdinové a úžasná scénka, kdy nádherná Kleopatra strašlivým způsobem seřve Caesara. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Po nudnej jednotke som očakával niečo podobné. Nastalo však obrovské prekvapenie. Smial som sa od začiatku do konca. Je pravdou, že niektoré pasáže neboli najvtipnejšie a hraničili s trápnosťou. Je to však tak milo uletené, odkazmi na iné filmy a aj na kreslené príbehy Asterixa a Obelixa preplnené dielo. Na výprave sa nešetrilo a je vážne veľkolepá. Jedna lepšia hláška strieda druhú a aj keď sa to stále nechytá na geniálne komiksy, oproti prvému hranému filmu to bol krok vpred (nie je to verný opis, no to ani väčšina slávnych filmov podľa knižných predlôh). Pre túto Galskú dvojku mám proste slabosť. 75% ()

Reklama

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Problém je, když začnete srovnávat komiks s filmem, protože to se srovnávat prostě nedá. Mně osobně tenhle druh bláznivého francouzského humoru sedí, líbí se mi všechny hlášky, gagy, výprava i kostýmy, Depardieu je ten správný Obelix a Clavier báječný Asterix. Dokonce i pejsek Idefix vypadá jako ten kreslený. Nemám výhrady ani k hudbě, krásně zapadla do celého tohohle ztřeštěného filmečku. Asterix a Obelix je můj oblíbený komiks a i přesto se u jeho filmové podoby výborně bavím. ()

Davson 

všetky recenzie používateľa

Oproti prvnímu hraném dílu je to velmi slabý odvar. Děj jen kopíruje animovaný film Asterix a Kleopatra a gagy se vůbec nepovedly. Kostyméři se taky moc nepřetrhli, Clavier a Depardieu vypadají strašně a bohužel předvádí i stejně strašné výkony, což by se dalo říct snad o všech postavách. Hudba je taky otřesná, míchat do takového filmu moderní pop a ještě takovým stylem - najednou to začne hrát a nejednou se to utne - je hrůza. Když zazněla melodie z filmu Profesionál s J.P. Belmondem, byla to téměř urážka toho filmu a skladatele Ennia Moriconeho. Taky nechápu výměny herců. Nový Panoramix je strašný, úplně jiný než by měl být. Co je však hrozné, je Ceasar. Proboha, proč tam nedali stejného herce jako minule? Ten byl skvělý! Tady se chtěl pan režisér zviditelnit a tak si dal tuto roli, ač se na to hodí jako pěst na oko. Hnus. Ale přeci, za pár povedenějších okamžiků, dávám aspoň tu 1*, ale zklamání je obrovské. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre většinou diváky rozděluje do dvou znesvářených skupin. Já patřím mezi tu, která si tu a tam hranou verzi Kleopatry hodně užije. Už animovaná verze z roku 1968 byla naprosto výborná a tady je tolik báječných nápadů. Sluncem zalitý Egypt je pastvou pro oko, Monica Bellucci nikdy nebyla krásnější. Humor není sice univerzální, ale tam, kde fungoval původní komiks Astérix et Cléopâtre (1965), bude fungovat i tohle dada. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (33)

  • Kapitán pirátské lodi v jedné ze scén křičí větu: "Jsem král světa." Stejnou větu vykřikuje na přídi Titanicu Jack (Leonardo DiCaprio) ve filmu Titanic (1997). (tb_23)
  • Architekt Amonbofis (Gérard Darmon) zdraví svého sluhu slovem „Imhotep“ a objednává si „jednoho Imhotepa“. Imhotep byl první historicky doložený egyptský architekt – postavil první egyptskou pyramidu. Později byl uctíván jako bůh architektury, matematiky a medicíny. V dobrodružných filmech Mumie (1999) a Mumie se vrací (2001) hrál jeho extrémně fiktivní verzi Arnold Vosloo. (Ezis)

Reklama

Reklama