Reklama

Reklama

VOD (1)

Novomanželia Larisa (Nadežda Kaleganová) a Vladimir (Maxim Ivanov) Savickí nastúpili 24. augusta 1981 na palubu lietadla, ktoré smerovalo z Komsomoľsku na Amure do Blagoveščenska. Tridsať minút pred pristátím sa civilné lietadlo AN-24 zrazilo s bombardérom sovietskeho letectva TU-16 a vo výške viac ako päť kilometrov nad zemou sa rozpadlo na kusy. Nikto nemal prežiť, ale stal sa zázrak. Larisa Savická sa prebrala uprostred trosiek lietadla v nepreniknuteľnej tajge. Teraz sa musí sama pričiniť o skutočný zázrak, ktorého je schopný len človek s naozaj silnou vôľou prežiť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (20)

Brano 

všetky recenzie používateľa

Film nezaujímavý, neustále prelínanie prítomnosti s minulosťou už bolo tak otravné a trápne, že som to ledva zvládol dopozerať do konca. A čo sa týka dejovej línie, tak tam bolo toľko prifarbených vecí, že pri niektorých scénach som sa len pousmial. Rusi nech radšej ostanú pri chľastaní vodky, pretože kvalitného filmu sa od nich asi nikdy nedočkám. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak ruský survival celkovo zaujímavý, ale bez hraničných situácií. Hoci samotná skutočná osoba bola prítomná na natáčaní, sama priznala, že nič také ako putovanie tajgou sa nestalo. Sedela pripútaná v kresle a čakala a čakala, či niekto príde. No lenže keby podľa toho mali natočiť film, to by bolo celkom nuda 90 minút nakrúcať ženu sediacu v sedadle. Tak si vymysleli príbeh a mohli aj lepší, silnejší. A celkovo aj zrážka mohla byť natočená lepšie, pretože príbeh sa nedostal ani do Leteckých katastrof, pokiaľ viem, ale je to iste zaujímavá kauza. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Rusové si točí po svém a mě to prostě nesedí. Přestože se tentokrát zpracovává skutečný příběh, nevěřil jsem filmu jedinou minutu. Už pád letadla je zpracovaný tak, že by i v Marvelovce působil jako pěst na oko a následný boj o přežití je po všech směrech nevěrohodný a ne úplně dobře a hlavně zábavně zpracovaný.  Navíc standardně mizerné ruské herectví a tuna patosu. Bohužel špatné. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Proč "pouze" tři hvězdy tak zajímavému a vizuálně nadprůměrně působivému filmu? Předně proto, že ve skutečnosti vše proběhlo podstatně jinak (realitě odpovídá pouze příčina pádu letadla), proto, že tvůrci z Larisy udělali ženského MacGyvera a z katastrofického survivalu patetické melodrama. Ale zároveň musím ocenit perfektní trikovou scénu pádu letadla, bezvadné retro obrazy ze života v CCCP, nebo syrové záběry z tajgy (Naděžda K. si při natáčení asi opravdu "užila"). ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Hmm,to oznacenie ako dobrodruzny ci thriller,no neviem neviem,nezda sa mi to,skor z casti katastroficka,neskor survival drama o zrazke civilneho lietadla s vojenskym,kde bojuje o zivot hlavna hrdinka,ktora je mimochodom kocka,jej uhlavnym nepriatelom je samotna priroda,ktora sa s nikym nese*ie,letecka havaria je zvladnuta vyborne,potesila aj pritomnost tigra,mne osobne sa to pacilo,davam styri hviezdy,a aby som nezabudol,pocas titulkov sa clovek dozveda,ze je to natocene podla skutocnej udalosti...:⁠-⁠) ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (7)

  • Na premiére filmu sa objavila aj Larisa Savitskaya, ktorej príbeh tvoril základ scenára. (Arsenal83)
  • Larisa Savitskaya (Nadezhda Kaleganova), podle jejíhož příběhu byl snímek natočen, řekla: „Nechodila jsem po tajze a nehledala manžela, ale prostě tiše a mírumilovně čekala na pomoc a seděla v křesle vraku letadla.“ Měla totiž zlomenou páteř na 5 místech, ruku, žebra, otřes mozku a přišla téměř o všechny zuby. Ze všech zranění se postupně zotavila a dokonce se později stala matkou syna. (sator)
  • Samotná Larisa Savitskaya bola prítomná na scéne ako konzultantka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama