Reklama

Reklama

VOD (1)

Novomanželia Larisa (Nadežda Kaleganová) a Vladimir (Maxim Ivanov) Savickí nastúpili 24. augusta 1981 na palubu lietadla, ktoré smerovalo z Komsomoľsku na Amure do Blagoveščenska. Tridsať minút pred pristátím sa civilné lietadlo AN-24 zrazilo s bombardérom sovietskeho letectva TU-16 a vo výške viac ako päť kilometrov nad zemou sa rozpadlo na kusy. Nikto nemal prežiť, ale stal sa zázrak. Larisa Savická sa prebrala uprostred trosiek lietadla v nepreniknuteľnej tajge. Teraz sa musí sama pričiniť o skutočný zázrak, ktorého je schopný len človek s naozaj silnou vôľou prežiť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (20)

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Hmm,to oznacenie ako dobrodruzny ci thriller,no neviem neviem,nezda sa mi to,skor z casti katastroficka,neskor survival drama o zrazke civilneho lietadla s vojenskym,kde bojuje o zivot hlavna hrdinka,ktora je mimochodom kocka,jej uhlavnym nepriatelom je samotna priroda,ktora sa s nikym nese*ie,letecka havaria je zvladnuta vyborne,potesila aj pritomnost tigra,mne osobne sa to pacilo,davam styri hviezdy,a aby som nezabudol,pocas titulkov sa clovek dozveda,ze je to natocene podla skutocnej udalosti...:⁠-⁠) ()

DJ Kritik 

všetky recenzie používateľa

Je to film o zaujímavej téme - Prežitie v prírode -, ale spracovanie je na rok 2022 asi o 50 rokov pozadu. Podobný film Zázraky se dějí (1974) , bol zaujímavejší a lepšie podaný. A to sa písal rok 1974. Príbeh samotný je smutný a tragický, ale to spracovanie mi nevyhovovalo. ()

Reklama

Brano 

všetky recenzie používateľa

Film nezaujímavý, neustále prelínanie prítomnosti s minulosťou už bolo tak otravné a trápne, že som to ledva zvládol dopozerať do konca. A čo sa týka dejovej línie, tak tam bolo toľko prifarbených vecí, že pri niektorých scénach som sa len pousmial. Rusi nech radšej ostanú pri chľastaní vodky, pretože kvalitného filmu sa od nich asi nikdy nedočkám. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Rusové si točí po svém a mě to prostě nesedí. Přestože se tentokrát zpracovává skutečný příběh, nevěřil jsem filmu jedinou minutu. Už pád letadla je zpracovaný tak, že by i v Marvelovce působil jako pěst na oko a následný boj o přežití je po všech směrech nevěrohodný a ne úplně dobře a hlavně zábavně zpracovaný.  Navíc standardně mizerné ruské herectví a tuna patosu. Bohužel špatné. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak ruský survival celkovo zaujímavý, ale bez hraničných situácií. Hoci samotná skutočná osoba bola prítomná na natáčaní, sama priznala, že nič také ako putovanie tajgou sa nestalo. Sedela pripútaná v kresle a čakala a čakala, či niekto príde. No lenže keby podľa toho mali natočiť film, to by bolo celkom nuda 90 minút nakrúcať ženu sediacu v sedadle. Tak si vymysleli príbeh a mohli aj lepší, silnejší. A celkovo aj zrážka mohla byť natočená lepšie, pretože príbeh sa nedostal ani do Leteckých katastrof, pokiaľ viem, ale je to iste zaujímavá kauza. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (7)

  • Scenár filmu bol napísaný spoločne so skutočnou Larisou na základe jej príbehov. (Arsenal83)
  • Nápad natočiť tento film prišiel od producenta Antona Belova po tom, čo si pozrel televízny program o tých, ktorí prežili haváriu lietadla. (Arsenal83)
  • Pre Nadeždu Kaleganovú v hlavnej úlohe (Larisa), herečku Moskovského umeleckého divadla pomenovaného po Čechovovi, je to prvá veľká rola na veľkej obrazovke. Kaleganova povedala, že Larisa Savitsaya ju počas natáčania podporovala, dala jej správny herecký postoj, aby verne jej rolu zobrazila. (Arsenal83)

Reklama

Reklama