Reklama

Reklama

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 3

Recenzie (457)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Keď som videl upútavku na Invalida, mal som taký pocit, že to bude len nejaká priblbá folk komédia na štýl Hranice či Hornej Dolnej. Ale napokon som bol z toho veľmi milo prekvapený a bolo to nad očakávania! Aj keď bol humor pomerne vulgárny a drsný, tak v tomto prípade to k príslušným postavám parádne zapasovalo. Aj po dejovej stránke to bolo až prekvapivo dobré a malo to skutočne epický scenár. 90te roky tu boli vystihnuté pomerne satiricky, ale zároveň to celkom reflektovalo realitu. Postavy skvelé, predovšetkým ústredná dvojica Lacko & Gabo - tí ma bavili takmer neustále. Jediné mínus boli pre mňa tie prihlúple akčné scény v závere počas prestrelky. Ale inak na parádu! Jonáš Karásek sa opäť vyznamenal. 4* ()

Rimsy 

všetky recenzie používateľa

Sociální komedie nebo retro revenge akčňák? Vlastně cokoli chcete. Svižně sestříhané a sympaticky odlehčené vyprávění trpí nelogičnostmi a balancuje na hranici dobrého vkusu, většinou se však udrží na té správné straně. A zvládne u toho velmi dobře bavit. Více zde. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Bez pochýb sa podarilo slovenskému filmu natočiť komerčne úspešný projekt. Invalid je priamočiara, vulgárna, odzbrojujúca čierna komédia podľa tarantinovského obrazu. Ale výsostne v našich reáliach! Príbeh frustrovaného neurotického muža, na ktorého snáď padlo celé nebo je komický do morku kostí, dokonca aj v malých detailoch, kedy sa divák len tak doblba škerí. Potešilo herecké obsadenie, kde Hološka predvádza svoj azda najlepší výkon. O Godlovi je už zbytočné rozprávať, tento najslávnejší rómsky herec v našich končinách je fantastický a robí s divákom divy. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Taká dávka spontánneho dôvtipu a eskapismu sa v našich končinách len tak nevidí. Karásek je ohromne zručný režisér. Jeho vizuálne nápady a prestrihy majú ťah videoklipu, ktorý v nijakých scénach nezakolíše a nezníži vysoko nastavenú látku. Je príjemné vidieť nie tak vzdialenú dobu skorých 90tych rokov v takto zgrupenej podobizne metafor a zľahčovania. Pretože, ruku na srdce, vzal si na seba naozaj veľké bremeno a často takáto látka nedopadne v požadovane akceptovanej odozve alebo aspoň solídne pozerateľnej. Film je farbistý, tematicky mnohotvárny, má zápletky najmä v makro rovine ale aj ako celok drží pokope a má hlášky, ktoré sú proste vtipné a minimálne trefné. Asi jasný domáci víťaz roka v kategórii celovečerný film. Bravó! ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Konečne sa po sto rokoch niečo podarilo aj u nás v Bananistane. Celý príbeh bol zaujímavo koncipovaný, niečo ako také malé Historky z podsvetia v slovenskom vydaní. K tomu more, naozaj more vtipných scénok a šplechov. Sú to také malé filmové Vianoce v júli. K dokonalosti chýbalo iba málo. 85/100 ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (25)

  • Na scenári sa podieľal aj známy slovenský raper Rytmus. (Biopler)

Súvisiace novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama