Reklama

Reklama

James Bond: Len pre tvoje oči

  • Česko Jen pro tvé oči (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Veľká Británia je znepokojená. Pri gréckych ostrovov neznámi muži potopili britskú špionážnu loď. Hrozba je o to väčšia, keď sa preukáže, že na lodi sa nachádza počítač na ovládanie riadených striel. A je to práve agent 007 James Bond (Roger Moore), ktorý má za úlohu počítač získať pod britskú kontrolu. Rovnaké zámery však má aj Krikatos (Julian Glover) a jeho kumpán, pašerák Columb…. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (368)

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Päťdesiatštyriročný Roger Moore, pardon, teda James Bond a predsa akčný hrdina par excellence. Dvanástna bondovka v poradí je jedna z mojich úplne najobľúbenejších, aj keď v porovnaní s niektorými ostatnými má vlastne len vcelku priemerného záporáka. To však značnou mierou vyvažujú parádne akčné (dobrodružné) scény (najmä lyže vs. motorky, mňam). A bondgirl? No, Carole Bouquet bola vo filme "len pekná", to čaro, ktorým by mali bondove ženy oplývať mi u nej tak trochu chýbalo, ale to na mojom hodnotení veľa nemení, lebo mne ide o samotný film, ktorý je bezpochyby kvalitný a prirodzene nenudí... ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Návrat ke špionážním kořenům a hlavně na planetu Zemi byl potřeba. Bond je sice zralý na předčasný důchod a Moneypenny obchází rovnou zubatá, ale má to konečně drive, nezvykle chytrou zápletku, nové nápady, pořádné bond girls a hlavně fenomenální akční pasáže, které vrcholí průjezdem 007 přes Cortinu d´Ampezzo. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Akciou a nápadmi nabitá bondovka zo starnúcim Bondom. Moore už po predošlej časti mal odísť, no on to stále ťahá. Šedivému Bondovi ťažko uveriť zljazd lyžami po bobovej dráhe, skoky, otočky a bitky s omnoho mladšími záporákmi. Horolezca improvizátora som Mooreovy absolútne neuveril. Takisto množstvo nereálností, ktoré vyznievajú až komicky (keď je puška nefunkčná stačí ju hodiť, ak sa ňou netrafíte hoďte po Bondovi motorku). Za fyzický výkon východonemneckého pôvodne biatlonistu by sa nemusel hambiť ani Zub/Čleuste z predchádzajúcich dielov. Humorné hlášky vyzerajú dosť silovo a skôr sa pousmejete nad ich trápnosťou, ako humorom. Zaujímavý výber bondgirl, Carole Bouquet (inak strašná podoba z Liv Tyler) sa oproti ostatným bondgirl v niečom líši. Za celý film som nevedel prísť v čom. Opäť dva kontrasty vo výbere prostredia jednak zasnežené vrcholy Álp a na druhej strane žralokmi preplnené Egejské more. Zápletka, že všetko sa nakoniec podarilo, len vďaka papagájovi vyzerá tiež dosť čudne. Je však dobré, že Bond sa naháňa za niečim reálnejším, nie za slnečným laserom, či plynom naplnené gule na vyhubenie ľudstva. 3a pol*, mladší Bond by hodnotenie možno zvýšil. -In memory of Bernard Lee alias M.- ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Jedna z bondoviek, ktorá sa svojím námetom drží viac pri zemi ako iné. To však neznamená, že v nej nenájdeme všetko to čo robí bondovky bondovkami. Spektakulárna akcia ( náležite odľahčená - najviac práve u filmov s Rogerom Moorem, viď. úvodnú sekvenciu ), bohatá výprava, nebezpečný záporák a krásne ženy ( Carole Bouquet je mňam mňam ). Kvalitná to zábava. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

007-12 Seriózněji pojatá bondovka. Režisér John Glen nám nyní představuje Agenta 007 v příběhu, který je prost o futuristické nástroje a vrací se ke svým kořenům. Rovněž potěší i zasazení do atraktivních lokací Řecka či několik výtečně nasnímaných akčních scén – namátkou třeba vysokooktanová lyžařsko-motorkářská honička mezi sportovci na olympiádě. Za zmínku také stojí finále na Orlí skále či třeba ladné křivky bond-girl a vozu Lotus Esprit Turbo. (HBO GO) „Mr Bond! We can do a deal! I'll buy you a delicatessen! In stainless steel!“ ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (39)

  • Úvodní píseň s názvem "For Your Eyes Only" zpívá Sheena East. (Benjamin-L)
  • Při natáčení scény na bobech tragicky zahynul kaskadér. (Colonist)
  • V úvodu filmu se naposledy objeví Bondův úhlavní nepřítel, Ernst Stavro Blofeld. (Colonist)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama