Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Annie Porterová (Sandra Bullocková) sa spolu s priateľom, agentom Alexom Shawom (Jason Patric), vyberie na luxusnú plavbu po Karibiku. Ich radosť z nadchádzajúcich krásnych dní sa však rýchlo zmení na niečo celkom iné. Riadenia lode sa totiž ujal tvorca lodných počítačových systémov John Geiger (Willem Dafoe), ktorý dostal výpoveď pretože je chorý. Celú loď sa mu podarilo zamínovať a chce sa zmocniť obsahu lodného trezoru. Takmer všetkých pasažierov sa mu podarí dostať z paluby vďaka fiktívnemu požiaru, ale niekoľko ich, medzi nimi Alex a Annie, tam zostanú uväznení. Všímavý Alex tuší, že niečo nie je v poriadku a čoskoro stojí tvárou v tvár nebezpečnému šialencovi, ktorý namieril neovládateľnú loď priamo na tanker kotviaci v prístave... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (290)

tron 

všetky recenzie používateľa

Ale vážne – aká je šanca, že sa človek dostane dvakrát do tej istej situácie? OK, loď nahradila autobus a „nesmieme zrýchliť“ „musíme spomaliť“, ale inak je to to isté. Či skôr (a tu už sa dostávame k hlavnému problému)... chcelo by. No ale nie je. A to ani omylom. Dennisa Hoppera som nikdy nemal rád, ale psychopata hral skvele. Willem Dafoe (ktorého som v dobe, kedy som na to šiel do kina, pokladal za ukrutne starého a pritom nemal ani 43 rokov) sa snaží, ale s tak mizerne napísanou rolou nemal príliš veľa šancí urobiť niečo zaujímavé. Stále je to ale oveľa lepšie, než Sandra Bullock, ktorá v jednotke fungovala na jednotku (ehm), ale tu nefunguje vôbec. Nevraviac o neskutočne mdlom Jasonovi Patricovi, ktorý nahradil parádneho Keanu Reevesa a dá sa povedať, že mu to navždy zničilo kariéru. Na Nebezpečnej rýchlosti 2 je vidieť ohromný rozpočet (stála o neskutočných, absolútne šialených 130 miliónov viac): gigantická loď, jej luxusné priestory, davové scény, obrovské výbuchy, exotická výprava. Lenže všetko je to strašne nezáživne, matne, nudne, fádne a mdlo natočené, až tomu ťažko uveriť. Ale je to tak. Humor skoro vôbec nefunguje a pokusy o žmurknutie na fanúšikov neprekonateľnej jednotky sa potácajú na hranici zlého sna a nočnej mory (spomínate si na chudáka, ktorému Keanu zlikvidoval auto?). Jednotka bola na svoje pomery drsná, prežitím si nemohol byť istý nikto. Tu je všetko neškodné a bezzubé (je až smiešne, aký dôraz tvorcovia kladú na to, aby bolo jasné, že tu takmer nikto neumrie, najviac asi pri finálnej likvidácii záporáka, kedy je jasne ukázané, že dané miesto bolo včas evakuované od civilov). Po dvojke Jurského parku ďalšia bombastická a pritom nudná dvojka (rovnako, ako on, i Nebezpečná rýchlosť 2 sa vo finále vydáva do mesta... a aj tu je to neskutočná zívanica). Rád by som tomu dal aspoň mizerné 3*, ale videl som to v kine a tempo bolo mimoriadne zaspaté (čo je fakt v ostrom kontraste s dynamicky svižnou jednotkou). Odvtedy som to v televízii videl veľakrát a stále ma to nudilo. Takže nie, 2* budú v pohode stačiť. A keď nie, tak nie. Je neuveriteľné, že v rovnakom roku nielenže vznikol aj druhý film o megalodi, ale že bol neporovnateľne vydarenejší (samozrejme Titanic). Pikoška: vo vedľajšej úlohy pasažierky sa predstavuje Patrika Darbo (to je tá, ktorú aj s jej seriálovou mamou vyrazili už po prvej sérii Kroku za krokom). Film s rozpočtom 160 miliónov ich na celom svete zarobil trápnych 115. Kino Považan NMnV 1997 ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Jedno z nejhorších pokračování všech dob. Na jedničce jsem byl v kině dvakrát v jednom týdnu a strašně se pak těšil na dvojku, která se podle logiky čtrnáctiletého kluka - pokud chtěla překonat jedničku - musela jistě odehrávat v dvoupatrovém autobuse :) Dvojka, natočená podle scénáře původně určeného pro třetí Smrtonosnou past, je předražené těžkopádné monstrum, které se tupě drží schématu jedničky, přičemž střídání vertikálního (výtah), horizontálního (bus) a horizontálně-vertikálního pohybu (metro vyjíždějící z podzemí na ulici) nahrazuje střídáním terénu (země, voda vzduch). Stejně jako originál i ji v podstatě tvoří tři akční scény - úvodní originální a nervydrásající akci s výtahem nahradila naprosto fádní honička motorky s dodávkou, autobus vystřídala loď (kterou je narozdíl od busu naopak nutné za každou cenu zpomalit) a nastavovaný závěr s metrem zase nastavovaný závěr s nudnou honičkou motorového člunu se vznášedlem. Plus opět jeden zahořklý padouch, který chce napravit na sobě spáchanou křivdu, hrdina vydávající se v jednu chvíli pod inkriminovaný dopravní prostředek a camea velitele zásahovky a černocha, kterému Keanu zlikvidoval dveře u auta. Na místo tvrdého poldy Keanu Reevese nastupuje vdavkůchtivý hoša Jason Patric, postava Sandry Bullock je tu zcela zbytečná a navíc je za úplnou hlupačku a Willem Defoe záporáka nemile odflákl. Dokonce i ti řadoví cestující, co na lodi uvíznou, jsou oproti těm z autobusu nesympatičtí a otravní a de facto až do chvíle, kdy nad neovladatelnou lodí vyjde slunce, je film o ničem. Ale nad masivním katastrofickým závěrem s vyhýbáním se tankeru (tomu říkám tělo na tělo), o jehož silně počítačovou explozi ale nakonec stejně nepřijdete (miluju Hollywood), a vjezdem do přístavu musí zaplesat srdce každého kluka. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Moc sa mi to komentovať nechce, proste oddychovka na nedelné popoludnie. Podstatne horšie ako jednotka. So súcitu k pasažierom a za Defoa za tri. Nechápem, prečo je v hlavnej úlohe filmu s názvom Nebezpečná rýchlosť zrovna loď, keď jej pohyb pôsobí na pozorovateľa staticky. Dafoe sa dvakrát v kariére prerátal ako záporák, tu a v XXX2. Ešte že to na jeho kariéru nemalo žiaden vplyv. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne nie také zlé pokračovanie ako mnohí tvrdia. Je pravda, že Sandra v tomto filme nemá čo hrať pretože jej postava je absolútne prebytočná, čo je vzhľadom k tomu, že hrá hlavnú úlohu totálne neprípustné.(predstavte si, že by bola prebytočná Sigurney Weaver v pokračovaní Votrelca).Ani Sandrin nový priateľ nie je šťastná voľba. Reeves bol ďaleko charizmatickejší. No Dafoe a akcia zachraňujú čo sa dá. Ale mizerný scenár sa zakryť nepodarilo ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je zrejme najhorší sequel aký som kedy videl. Samozrejme s prihliadnutím k rozpočtu, kvalitám jednotky a očakávaniam. Medzi jednotkou a dvojkou je taký priepastný rozdiel, že sa ani nechce veriť, že ich točil ten istý človek. Naozaj. Dvojku som videl len v TV a po celý čas som len neveriacky krútil hlavou. Jason Patrick ako náhrada za Keanu Reevesa je absolútne žalostný a nudný. S Davidom Morrisseyom zo Základného inštinktu 2 si môžu podať ruku. Sandra Bullock tu je kvôli tučnému šeku, Willem Dafoe je karikatúra zloducha a film vyzerá ako by Lloyd A. Simandl dostal rozpočet 100 miliónov a pustil sa do práce. Nasledujúce De Bontove filmy viac-menej potvrdili, že Speed a Twister boli zrejme len šťastím začiatočníka. Tak nenormálne spackaný film ako je NR 2 totiž talentovaný režisér natočiť nemôže. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (18)

  • Při finální scéně se Annie Porterová (Sandra Bullock) téměř srazí s autobusem linky 33, který směřuje do Downtownu. V autobusu stejné linky se odehrával děj předchozího filmu Nebezpečná rychlost (1994). (bejkovec)
  • Poté, co se Alexovi (Jason Patric) podaří uvést do chodu přední manévrovací motor a vyhnout se tak tankeru, jede loď najednou opět rovně přímo k pobřeží. Avšak není vidět, že by manévrovací motor někdo vypnul, takže loď by musela kroužit v poměrně utažených kruzích, nikoliv jet přímo. (pjotri)

Súvisiace novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené