Reklama

Reklama

Modlit se, poslouchat, neodmlouvat

(seriál)
  • USA Keep Sweet: Pray and Obey
Trailer
USA, 2022, 3 h 15 min (Minutáž: 46–53 min)

VOD (1)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o vzestupu Warrena Jeffse v církvi známé pod zkratkou FLDS a jeho neuvěřitelných zločinech. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (43)

RigorMortis 

všetky recenzie používateľa

Ťažko uveriť, že človek, ktorý vyzerá ako obyčajný úradník alebo poisťovací agent bol schopný niečoho takéhoto a bol v top 10 najhľadanejších zločincov v USA. Náboženstvo je zlo a mormóni sú divní, ich fundamentalistická podoba je však ešte horšia. Človek si aj povie ako je možné, že to tí, ktorí zostali v sekte nevideli, ak vám ale od útleho detstva vymývajú mozog, je ťažké si to uvedomiť. ()

psychoJoa 

všetky recenzie používateľa

I když jsem příběh FLDS znala, reálné záběry i nahrávky z tehdejší doby mě naprosto uvrtaly do židle a nebyla jsem schopná se pohnout ještě dlouho po skončení dokumentu. Je to nepředstavitelné, prostě nepředstavitelné - polygamie, více matek, nespočet sourozenců, ale hlavně ta nevědomost! Mazec. Je to silný příběh a poměrně slušně odvedená dokumentární práce. ()

Reklama

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Psychopat a pedofil s výrazom retardovaného hada, pravdepodobne non-stop sfetovaný koksom z „pohanského sveta“, si postaví uprostred Texasu megabordel a ľudskú množiareň. A to všetko za pravidelné dane od jeho stáda. Potom dievčatká oblečené ako idiotky (mimochodom rovnako boli oblečené aj dospelé), vychované k poslušnosti a k zákazu rozmýšľať, rozdáva ako úplatky svojim pedofilným poskokom – vraj ako manželky. Nič tam nebolo legálne – ani manželstvá, ani polygamia, ani pedofília, ani držanie ľudí zamknutých v nevedomosti a v bludoch. Fundamentalistické mormónstvo – to už je čo? V skratke: ženy sú iba na rodenie a varenie, prípadne aj rodenie pri varení, muži musia mať aspoň dvadsať žien a tristo detí, ktoré potom zneužívajú. A hlavne musia poslúchať retardovaného hada, lebo to, čo majú robiť, mu vraj Boh nadiktoval na lístok. A musia chodiť oblečení ako kokoti a na nič nepičovať, lebo skončia v pekle! Mnohým neskôr došlo, že tam už vlastne boli. A retardovaný had syčí z väzenia doteraz, a vraj ho stále počúvajú tisíce ľudí. Aj keď bolo jasne dokázané, že znásilňoval deti na megaposteli v megabordeli zvanom „chrám“. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Tohle je pro mě tak nepochopitelné a zároveň pochopitelné, že pokud v tom vyrůstáte a nevidíte jinou formu života a jiné situace a projevy, tak Vám to prostě přijde běžné...Ale fascinuje mě, že projevy těch mladých dívek, které pochopily, že to, co s nimi muži chtějí provádět, není obvyklé a nemá to tak být - to je zvláštní, že to pak prostě vědí, že to není správně...Nedostal podle mě Jeffs řádný trest...zasloužil by si mnohem více - ve formě hanby, zostuzení a trestu...Je mi z toho zle a proto jsem ráda, že o tom je tento dokument, aby se něco obdobného třeba i "rozkřiklo", že existuje i jinde na světě a zakročilo se proti tomu.... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý mini seriál. Sem tam seriál ponúkne chvíľkovú úľavu, vie udalosti odľahčiť, hoci nikdy ich nezľahčuje. Skôr ide o istú katarziu z až absurdných rozhovorov, ako to v sekte chodilo. Na tvári jednej zo žien sa objaví neskrývané pobavenie, keď líči, ako sa s ňou pokúšal mať sex muž takmer na prahu smrti a ako to pripomínalo až výjav z nejakej paródie. Na smiech to ale pochopiteľne nie je. Tým skôr, že režisérky síce vracajú hlas mnohým ženám, ktoré v sekte trpeli, ale zatknutím Warrena Jeffsa v roku 2006 nič neskončilo. Seriál nie je len vyobrazením toho, ako niekoľko neistých manipulatívnych mužov chcelo premeniť ženy na večne usmievavú a láskavú komoditu, ktorá je im vždy k dispozícii, ale aj ponorom do povahy americkej spoločnosti, kde takéto počínanie môže dlho unikať spravodlivosti. (30.7.2022) ()

Galéria (33)

Reklama

Reklama