Reklama

Reklama

Alchymie duše

(seriál)
  • Južná Kórea Guwoneui Tongyeok (viac)

Série(2) / Epizódy(30)

Mocná čarodějka v těle slepé ženy narazí na muže z vlivné rodiny, který chce, aby mu pomohla změnit jeho osud. (Netflix)

Recenzie používateľa Flopik k tomuto seriálu (4)

Alchymie duše (2022) 

Dlho som sa do toho dokopával, bál som sa, že to bude lacné hlavne čo sa efektov týka. No opäť som sa šeredne zmýlil. Efekty sú skvelé, jasné nevyhneme sa klasikám (lietanie) ale je to veľmi obmedzené. Inak sú tam skvelé súboje a spomínané efekty sú tiež veľmi fajn. Čo ale tento seriál robí výnimočným sú postavy a príbeh. Tie postavy nemajú snáď ani jednu chybu a príbeh je originálny, správne zamotaný a napínavý. Dokonca až tak, že po veľmi dlhej dobe som sa nevedel dočkať ďalšej časti a pozeral až dlho do noci. Hlavná dvojka neskutočne sympatická a mňa teda obmäkčil ich vzťah na výbornú. Chémia medzi nimi je vyžarujúca a herečka čo hrala Mud-eok je perfektná. Tie jej prechody z Naksu na slúžku stoja zato. Tvorcovia dokážu skvelo kombinovať komédiu a drámu. Je tu veľa poriadne vtipných scén kde sa riadne nasmejete ale nie je problém aj pritvrdiť. Finále prvej série, budem sa opakovať nemalo chybu. Prvá časť komédia, aby následne prišiel chaos a smútok. Posledné chvíle Uka a Mudeok sú fantastické a srdiečko zajasalo. Ja som teda nadšený až príliš a 5* je istých. Vrelo doporučujem, 20 častí bolo až príliš málo. Viac k druhej sérii priamo pri nej, bola rozhodne slabšie ale Alchemy of Souls ostáva navždy v srdci. Neskutočná podívaná, kde sa neviem dočkať kedy si to dám znova. Čang-Uk a Naksu vďaka za nádherné chvíle. ()

Epizoda 18 (2022) (S01E18) 

U:Prečo sa mi vyhýbaš ? M:Pretože chcem aby si zomrel. U: Tak prečo si teraz pre mňa prišla? M:Pretože som sa bála, že zomrieš.  Teraz si to už neodpustím ale opäť úžasná časť a tento seriál ide riadne bomby. Skvelo vystavená časť, s úžasným koncom. ()

Epizoda 20 (2022) (S01E20) 

Neodpustím si komentár ani tu, nakoľko skvelá práca v tejto časti. Rozdelená na vtipnú prvú polku a následný chaos a deštrukciu. Vynikajú zmena a finále v lese medzi Ukom  a Mudeok bomba. ()

빛과 그림자 (2022) (S02) 

Veľmi som sa obával druhej série a výmeny hlavnej hrdinky. V seriáli to síce odôvodnili dobre, bolo to očividne aj plánové, ja som si však počas celých 10 častí nezvykol. Minimálne zato, že mi tam chýbala chémia, ktorá robila vzťah Uka a Mudeok ťahúňom celého seriálu. Nová Naksu proste nie je Naksu, nakoľko nemá pamäť a aj keď sa jej na posledné dve časti vráti, nie je to ono. Čo sa sa týka samotnej série nemám žiadne výhrady. Ubrala sa na komédii (za mňa veľká škoda) ale zase sa pridalo na súbojoch, lovu duší  a povedzme si úprimne, vyzeralo to fakt skvelo. Páčila sa mi aj postava Uka, na ktorú dosť ľudí nadávalo, že je bezcitný a zatrpknutý. Za mňa ale presne takýto mal byť, nakoľko prišiel o lásku svojho života. Staré známe postavy bavili, koncept sa nezmenil a ja som sa skvelo bavil. Na konci skoro padla aj nejaká tá slza a za záverečný happy end som veľmi rád, iné by sa tu skutočne nehodilo. Za mňa teda 5* jasných. Stále však tvrdím, že s pôvodnou herečkou by to bolo za 10* a lepšie. Prvá séria teda o veľký kus pred touto. Alchemy však bude veľmi chýbať. ()

Reklama

Reklama