Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Narodil sa s darom, ktorý nechcel. Má schopnosť rozoznať anjelov a démonov skrytých pod ľudským výzorom, voľne sa pohybujúcich na zemi. V snahe utiecť pred svojimi víziami si bol Constantine (Reeves) nútený vziať život. Ale nepodarilo sa. Znovuzrodený, sa chytil druhej šance. Vrátil sa naspäť a rozhodol sa strážiť pozemskú hranicu medzi nebom a peklom a viesť vojnu voči pozemským prisluhovačom pekla. Márne dúfa, že si aspoň takto zaslúži spásu. Constantine však nie je svätý. Sklamaný zo sveta, ktorý je okolo neho a toho, čo je za tým, sa bez výčitiek obracia k alkoholu. Pokiaľ niekomu pomôže, nerobí to pre hrdinstvo a vďaku. Chce len jedno dostať sa odtiaľto preč. Jedného dňa sa na neho obráti skeptická detektívka Angela (Weisz) s prosbou o pomoc pri objasnení mysterióznej smrti jej sestry dvojičky. Pátranie ich privedie do sveta anjelov a démonov, ktorý existuje len na mieste súčasného Los Angeles. Prežívajúc neuveriteľné udalosti sa obaja snažia nestratiť seba samých, čokoľvek to stojí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 281)

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Po shlédnutí 2/3 snímku jsem byla rozhodnutá ohodnotit jej 3*, protože byl sice zajímavý a zručně natočený, na druhou stranu ale nepřinášel nic nového. Pak ale přišla závěrečná půlhodinka, při které mi vskutku spadla čelist. Vynikající, démonický a ďábelský Peter Storemare v roli Satana, skvěle vygradovaný a načasovaný závěr a hlavně scénář vystříhající se klišé. Constantine je pro mě rozhodně příjemné překvapení, protože až na pár čestných výjimek čistě komiksové filmy nebo filmy na motivy komiksů nemusím. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Brian Tyler a Klaus Badelt: 1. Destiny [2:00] ,2. The Cross Over [2:42] ,3. Meet John Constantine [2:39] ,4. Confession [2:32] ,5. Deo Et Patri [1:16] ,6. Counterweight [2:47] ,7. Into the Light [2:53] ,8. I Left Her Alone [1:40] ,9. Resurrection [2:04] ,10. Circle of Hell [5:38] ,11. Last Rites [1:55] ,12. Encountering a Twin [1:06] ,13. Flight to Ravenscar [0:52] ,14. Humanity [2:58] ,15. John [1:31] ,16. Someone Was Here [1:44] ,17. Hell Freeway [2:43] ,18. Ether Surfing [1:13] ,19. The Balance [2:26] ,20. Absentee Landlords [1:35] ,21. John's Solitude [1:25] ,22. Lucifer [1:56] ,23. Rooftop [1:18] ,24. End Titles [2:39], ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Občas se film podle komiksu podaří, občas ne, občas se podaří víc než by kdy byl člověk vůbec čekal. Takovýmto případem je pro mě Constantin, a ten především. Do doby, než jsem se podíval na tento film, jsem měl dojem, že komiksové postavy, ať už nadpřirozené nebo kreslené nikdy nebudou nikterak úchvatné na samotném filmovém plátně, ale v tomhle je i něco jiného. Nejenom, že komiks už je dost temný sám o sobě, tenhle film si na nic proto nehraje a snaží se o co nejsyrovější zachycení hereckého výkonu Keenu Reevese, který se luxusním způsobem odtrhl od dost možná celoživotní role ve světě Matrixu a dokázal, že má i na ne na víc, ale na další herecké výkony, které nebudou takové jako by plno lidí čekalo, ale dokážou zlidovět a zkultovnět, stejně jako v tomto případě. Příběh je výborný, zpracování úchvatné. Není co by se dalo filmu takovéhoto formátu vytknout. Vyždímal z komiksu to, co vyždímat šlo včetně prachů za tržby a splnil své povinnosti na jedničku. Jsem zvědavý s čím se vyklube druhý díl. --- Johne, jak jsi moh tohle udělat, když jsi věděl, že mi to auto nepatří? - Řekl jsem ti, že máš odjet. - To máš pravdu, Johne, tos mi řek. Ale kdybys mi taky řek, že z okna vyhodíš tunový zrcadlo s nasraným démonem, vodjel bych s tím trochu dál. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Ja v diabla neverím.“ - „To by ste mali, pretože on verí vo vás.“ Režisér solídne spracoval originálnu látku, ktorá nie je originálna čertovsky, ale aspoň takmer čertovsky. K tomu pôsobivá vizuálna stránka (peklo konečne vyzerá ako peklo), zaujímavé herecké obsadenie (diabolský Peter Stormare, z ktorého doslova kvapká smola a Tilda Swinton ako bisexuálny padlý anjel Gabriel), skvelé akčné scény, vtipný humor (áno, existuje aj nevtipný), rozumná absencia otravnej romantickej línie a nepredvídateľná zápletka. Vrátane mačiek, ktoré vás vezmú do iného sveta. Ale to sme o nich tak nejako už dávno tušili aj bez toho, aby nám to potvrdil Constantine. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Keanu Reeves nám pomaličky stárne, ale stárne do krásy a jeho charizma sa dá vážiť na kilá a trúfam si povedať, že je stále väčšia, čo v Constantinovi predvádza s dokonalou sebaistotou. Ak vezmeme do úvahy, že toto nie je náboženská psychologická dráma, ale komixový príbeh, ani jedno jeho gesto, ani jediný výraz tváre nie je zbytočný alebo nepresný. Všetko na chlp sedí a aj keď môžem mať určité výhrady k postave Rachel Weisz a hlavne kúskom scenára, kde z nej napriek celkovému profilu inteligentnej ženy urobili hlupaňu (aké typické pre Hollywood), občas silenému humoru okolo mladého Chasa alebo k škôlkárskym ponaučeniam na záver (čo spolu Constantina oberá o poslednú hviezdičku), pravdepodobne ide o najlepšiu komixovku, akú som videla. Cynický salámista „Constantine, John Constantine“ ma proste dostal. Jeho svet je mýtický, strašidelný a lákavý zároveň. Holt, Keanu sa narodil práve pre takéto filmy. Tilda Swinton je dokonalé božské (=bezpohlavné) stvorenie, či už "kope" za belasých alebo oranžových. Peklo má výbornú atmosféru aj efekty a pekelníci sú šmrncovne diabolskí. Fajn zážitok. ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (72)

  • Nemocnice Ravenscar nese jméno po blázinci z komiksové předlohy. John Constantine (Keanu Reeves) zde strávil čtyři roky po nervovém zhroucení z nepodařeného vymítání. (HellFire)
  • Constantinovu milenku Ellie, ktorú mala hrať Michelle Monaghan, vystrihli z filmu najmä z toho dôvodu, aby bola postava Keana Reevesa viac osamelá. Vo filme sa ale predsa len objaví, a to v čase 1:28:10-1:28:20 ako jedna z démonov v nemocnici po tom, čo Constantine pustí svätenú vodu z požiarneho zariadenia. (Greenpeacak)
  • Constantinova (Keanu Reeves) zmínka o tom, že nechce, aby jej Angela (Rachel Weisz) pronásledovala jako duch, je odkazem na komiks, kde Constantina pronásledují duchové jeho přátel, kteří kvůli němu zemřeli. (HellFire)

Súvisiace novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (viac)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (viac)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (viac)

Reklama

Reklama