Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pre agenta Franka Castlea (Thomas Jane) mala byť táto neľahká úloha jeho poslednou v utajení, potom sa chcel nechať preradiť do kancelárie a naplno sa venovať svojej milovanej rodine. Ibaže čosi škaredo nevyšlo – pri ilegálnom obchode so zbraňami, ktorý zorganizoval, totiž niekto zomrel – a čo čert nechcel, bol to práve syn nebezpečného gangsterského šéfa Howarda Sainta (John Travolta), ktorý nechal vzápätí na oplátku vyvraždiť úplne celú Castleovu rodinu! Aj sa mu to podarilo, - vlastne temer, pretože niekto vražednú explóziu predsa len, hoci ťažko zranený, prežil. Sám Castle, ktorého zachráni jeden z miestnych rybárov. Jeho priatelia a známi sú poriadne prekvapení, keď sa Castle o niečo neskôr opäť zjaví na scéne, aby vzal spravodlivosť do svojich rúk! Utáborí sa v rozborenej budove starých kasární, kde začne intenzívne plánovať svoj boj proti Saintovi a jeho mužom. Opancieruje svoje auto a zaobstará si zbrane a nepriestrelné vesty. O svojich susedov sa vôbec nezaujíma – no len do chvíle, keď mu Joan (Rebecca Romijn-Stamos), Bumpo (John Pinette) a Dave (Ben Foster) zachránia život a on pochopí, že našiel nových priateľov, na ktorých sa môže spoľahnúť a ktorým môže veriť. No i tak u nič a nik nedokáže zabrániť, aby pomstil svoju rodinu – a chce viac, ako len vidieť svojich nepriateľov mŕtvych! Chce Howarda Sainta raniť tam, kde ho to bude bolieť najviac – chce, aby sám zabil tých, ktorých najviac miluje! Preto sa postará o to, aby jeho protivník dostal isté informácie, ktoré ho privedú k jedinému záveru – že ho jeho manželka Livia (Laura Harring) podvádza s jeho najlepším priateľom Quentinom (Will Patton)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (511)

Lima 

všetky recenzie používateľa

Když je na celým filmu nejlepší tričko hlavního hrdiny, tak je něco špatně. Ale abych byl spravedlivý, pro dvě scény se tahle pytlovina dá JEDNOU přežít - úvodní zlikvidování Castleovy famílie má v sobě jistou dávku působivosti a pak rvačka s rusáckou ´hlavohrudí´ (tenhle termín asi neznáte - takhle říkáme s kámošem namachrovancům z posiloven s takovou porcí svalů, že už ani běhat nemohou) za doprovodu operní árie, která nepostrádá vtipnou komiksovou nadsázku. Zbytek plný směšných patetických póz nedělá dobré jméno ani tvůrcům, ani našláplé a dynamické komiksové předloze samotné. Ač si o Travoltovi myslím, že už by neměl lézt před kameru, tady byl záhadně snesitelný, naproti tomu veskrze průměrný herec Thomas Jane sice pro takovou roli nepotřebuje "shakespearovskou průpravu", ale při jeho drsném ksichtění jsem odolával náporům bránice. Ovšem při scéně, kdy vyjíždí výtah nahoru a na něm otáčející se Thomas s napnutou korbou pod rozedraným tílkem a s drsně ohodlaným pohledem, tak to už jsem vyprskl smíchy, to fakt nešlo :o) ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Zcela průhledná a bezobsažná tupárna nezasluhující si nic než slova plná hanby, případně "WTF" ve velmi negativních konotacích. Akční filmy tohoto ranku obvykle nemají příliš logiky a rozebíráním jednotlivých kiksů se každý hnidopich s nadšením baví - to tady naštěstí nebude třeba, protože k naprostému zhanění Punishera stačí totální herecká nepoužitelnost Tomáše Janíčka a sestava kámošů degen, degen a damsel in distress. Některé scény - třeba mariachi a óbrpták (ten třímetrovej námořník nebo co to bylo) - zavánějí fraškou takových rozměrů, že se skoro nechce věřit, že to nebylo úmyslem. Ale v tom případě by se to do toho zbytku hodilo asi jako Kateřina Brožová do Edith Piaf. Nezbývá než doufat, že tímhle pokusy o vzkříšení Punishera skončily - minimálně pokud by někdo chtěl pokračovat v takovém duchu jako ten bezduchý maňásek Jonathan Hensleigh. 20% za originální pomstu na té nádherné bestii Lauře Harring. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Konečne najaký akčňák natočený klasickou staromódnou akciou, bez slabučkých bullet-time efektov, ktoré dokáže dobre natočiť iba pár režisérov. Punisher je drsný típek, ktorý to schytáva pri každej akcii, takže to nieje nesmrteľný zabijácky stroj. Za zmienku stoja malé postavičky spestrujúce Punisherov život a naopak mi vadil dosť nevýrazný Travolta. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený akčný film. Má výborný príbeh o policajtovi v utajení, pri ktorého poslednej akcii náhodou zomrie aj syn vplyvného mafiána, ale už sa teší len na čas strávený so svojou milovanou rodinou, ktorý ho čaká. Lenže mafián nezabúda, pomocou svojich kontaktov sa o akcii dozvie všetko a dá vyvraždiť policajta aj s celou rodinou. Ale policajt to ako jediný s ťažkými zraneniami prežije a urobí všetko preto, aby sa pomstil a zničil celú organizáciu. So spracovaním som dosť spokojný, tématika pomsty mi v tomto žánri určite vyhovuje a to v akomkoľvek podaní. Tentoraz to síce nie je až tak priamočiare, ako to na prvý pohľad vyzerá, čo je ale čiastočne záporom, obzvlášť by som sa rozhodne obišiel bez toho zbytočne prekombinovaného správania hlavného hrdinu k mafiánovým najbližším, ktoré navyše aj občas spomaľuje tempo a tak by som skôr ocenil priamy nekompromisný štýl. Ale aj tak je to stále dostatočne zaujímavé, okrem hlavnej línie pomsty ma bavil aj vzťah so susedmi, nezaprie sa ani tá komiksová predloha, čo vidno hlavne na dvojici najatých zabijakov a celkom dobre to osvieži a tak väčšinu času ma to veľmi bavilo a aj tie slabšie časti sa dajú bez problémv pozrieť. Akcie je tu priemerné množstvo a je výborná. Tvoria ju dve veľkolepejšie akcie a viacero menších, je výborne natočená, odohráva sa v zaujímavých prostrediach, nájde sa tu viacero vydarených momentov a poteší aj slušný počet zabitých a niekoľko drsnejších likvidácií. Najviac sa mi páči celé finále, ale určite musím pochváliť aj útok na rodinu a treba spomenúť aj súboj s Rusom, ktorý síce vôbec nezapadá do atmosféry filmu, ale zase je dosť nápaditý a celkom vtipný. Herecké obsadenie je veľmi dobré, výborný Thomas Jane v hlavnej úlohe, slušní záporáci, aj keď John Travolta je tentoraz trochu sklamaním a dostatok zaujímavých vedľajších postáv, hlavne susedia. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, výborný vizuál, zaujímavá atmosféra a kvalitné triky, pre potreby filmu úplne ideálne. Síce najnovší Punisher s Rayom Stevensonom ma bavil viac, ten už je presne tak priamočiary a nekompromisný, ako sa pre tento typ postavy najviac hodí, ale aj toto je stále nadmieru vydarená akčná zábava, ktorá ma baví aj po viacerých pozretiach. 80% ()

Douglas 

všetky recenzie používateľa

Punisher má dvě geniální scény, kde po Punisherovi jdou dva najatí zabijáci. Mariachiovsky laděný drsňák a rusácká hora masa a svalů... U nich věřím, že je nadsázka plně úmyslná a opravdu výborně jsem se bavil. U zbytku filmu jsem se bavil královsky taky, ale jen proto, že je zoufale špatný, mizerně napsaný a vlastně naprosto dementní... ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (31)

  • Päť identických Pontiacov GTO bolo vytvorených pre film (dva boli úplne zničené). Toto auto bolo vybraté, aby sa film odlíšil od jeho pôvodnej verzie, kde Kat (Dolph Lundgren) jazdil na motorke. (Spilvo)
  • Ben Foster si kvůli filmu skutečně nechal „nastřelit“ několik piercingů. (akisha)
  • Frank Castle (Thomas Jane) si u okna povídá se sousedkou, která má ruku na jeho tváři, avšak v dalším záběru ji tam nemá, kdežto následně opět ano. (Armin82)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (viac)

Max Payne sa prestrieľal do filmu

Max Payne sa prestrieľal do filmu

27.06.2005

Štúdio Fox vypustilo do sveta správu, že plánujú sfilmovať legendárnu akčnú hru MAX PAYNE, ktorá sa vďaka svojej originalite zapísala nezmazateľným atramentom do dejín svojho žánru. Jej príbeh sa… (viac)

Reklama

Reklama