Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna Elliotová se kdysi nechala přesvědčit, aby si nebrala fešáka ze skromných poměrů. Po osmi letech na něj ale narazí znovu a pravá láska možná dostane druhou šanci. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (87)

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Pocta alebo výsmech Jane Austen? Nie, nie, nie toto nie je Jane Austen ani náhodou!!! Toto je paródia akéhokoľvek jej diela!!! Persuasion je film, kde politická korektnosť už prekročila všetky hranice😔 !!! Mala som problém film vôbec dopozerať, bolo mi až do plaču a zároveň som bola nahnevaná. Veľké sklamanie!!! Počula som o filme len to najhoršie, no chcela som sa presvedčiť na vlastné oči. A tak som si ho zo zvedavosti pozrela. Jane Austen mám rada. Navštívila som aj múzeum v Bath a prečítala od nej zopár kníh. Keď už z toho chceli spraviť modernú verziu, mali zmeniť aj obdobie a rovno všetko a meno Jane Austen z toho vynechať! Keď som sledovala Miss Eliott celý čas som vnímala Dakotu Johnson. Vôbec som sa nedokázala preniesť do obdobia, v ktorom sa dej odohrával. Nepáčil sa mi výber hercov, nepáčili sa mi herecké výkony, dialógy pôsobili umelo, všetky postavy mi boli ľahostajné, vadilo mi rozprávanie do kamery, vadilo mi pitie vína z fľaše. Ako si niekto mohol myslieť, že Persuasion bude dobrý film? Nenávidim politickú korektnosť. V tomto prípade to dopadlo katastrofálne. Na zaplakanie. Dávam 1* len za peknú výpravu, hudba bola tiež celkom fajn. Kostýmy ma nezaujali. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Anna měla milého, se kterým ovšem být nemohla.Teď je singl, což je v jejím věku v téhle době něco neslýchaného a co čert nechtěl osud jí přivane do cesty zpět jejího ex což samozřejmě roztočí vztahový kolotoč. Další adaptace románu Jane Austen jde modernější cestou ala Bridgertonovi, nebo nedávná Emma což je rozhodně lepší než mnohdy doslovné a nudné televizní adaptace a je to rozhodně cesta jak k dílu Jane Austen  přitáhnout mladší romantiky chtivé obecenstvo. Právě Bridgertonovi navíc dokazují, že o tyhle kostýmní kousky je stále zájem a v záplavě uniformních romkomů nabízí stále atraktivní alternativu. Boření čtvrté stěny Dakotou Johnson mi nijak nevadilo, protože předlohu neznám a sama Dakota mi tady seděla a to se mi u ní nestává zas tak často. Wrightova Pýcha a předsudek to sice není, ale stále je Pýcha a přemlouvání lepší než již zmíněná Emma s Anyou Taylor Joy...60% ()

Reklama

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Divák, ktorý pozná predlohu a videl obe predchádzajúce adaptácie sa musí chytať za hlavu.⚪Dobre, akási nová ,,móda" je dnes adaptovať klasiku a lá odľahčenú červenú knižnicu s trápnym humorom, za ktorý by sa nehanbila ani marvelovka, vidieť to bolo možné už u Emmy z roku 2020. Zatiaľ čo však Emma už od pôvodu, t.j. literárnej predlohy má tendencie ako postava byť márnivá, nerozvážna, ,,strelená," čiže sa k nej istý vtipný, prestrelený naratív hodí, Anna Elliotová vždy bola (roz)vážna hrdinka s charakterom, zasadená v dramatickom naratíve.⚪Previesť Elliotovú do tohto moderného ,,quirky" meta Netflix módu, v ktorom dostáva skôr charakterové vlastnosti Emmy (taktizuje, flirtuje, chce si W. prilákať späť a pod.) a ešte z celého diela vypustiť dobové zvyklosti (vlasy žien vypnuté hore, úklon pri pozdrave a je tam toho ešte milión) je potom nielen neskutočne odveci, ale, predovšetkým, sa vynára otázka - Prečo? Ak chcel tvorca pôsobiť inovatívne, asi sa mu to sčasti podarilo, no prečo si vybral práve predlohu, ktorá je tak vážna, vyložene filozofická, introspektívna?⚪A áno, ak si tvorca vie takúto zmenu odargumentovať, prosím. Ale v tomto prípade nedáva žiadny zmysel, iba ak by odpoveď bola, že dnešná generácia Z už nedokáže udržať pozornosť pri ničom tichom, vážnom, konverzačnom a je nutné jej pozornosť neustále udržiavať hlúpymi vtipmi a naratívnymi výstrednosťami. Vlastne, aj názor, že: ,,Klasiku treba modernizovať" (akokoľvek) je úplne sporný.⚪Nehľadne na to, že Johnson je tak mizerná a protežovaná herečka, že je to jasné aj slepcom. Výprava je veľmi pekná, spolu s color gradingom zase pôsobí, že čerpala zo spomínanej Emmy.⚪Všetko sa ale utápa v nefunkčnom ,,komedy-meta-romantickom" naratíve, kedy sa zdá, že vtipy a narážky sú väčšou a dôležitejšou súčasťou deja ako charakterový vývin hrdinov. V celku sa potom stratí aj akákoľvek dramatickosť, celý film v závere pôsobí nie ako adaptácia klasiky, ale ako béčkový nemecký romantický film vysielaný o 15:00 na Prima Love. A to, asi uzná každý, nie je dobre.⚪ ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Now, we're worse than exes. We're friends. Jane Austen nejde občůrat, takže Persuasion ve vytyčených mantinelech občas působí jako slon v porcelánu. Jenže, Dakotu Johnson mám rád a bavilo mě, když na mě mluvila, mrkala nebo koulela očima. Něco na tomhle po-fleabagování Austenové je. Příjemné rozptýlení. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Film táhne Dakota Johnson, na kterou je radost pohledět. Dakota patří mezi nejkrásnější herečky Hollywoodu. Ve filmu vidíme krásné kostýmy, divák také věří době, ve které se to odehrává, filmaři tedy vystihli i prostředí. Negativem je, že hlavní hrdinka promlouvá k divákovi. V jiných žánrech mi to nevadí, ale do historického dramatu se to vůbec nehodí. Snímek má něco přes hodinu a půl, přesto jsem měl pocit, že na to koukám o hodinu déle, film je zdlouhavý a děj tolik neodsejpá. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama