Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akčný film Madame Web je spin-off k populárnym príbehom o Spider-Manovi. Predstavuje záchranárku Cassie (Dakota Johnson), ktorá po smrteľnej nehode nielenže znovu ožije, ale tiež získa nadprirodzené schopnosti. Teraz musí čeliť zahadnému Ezekielovi Simsovi, ktorý je na stope svojím najnovším obetiam v snahe zmeniť budúcnosť. (Itafilm)

(viac)

Zaujímavosti (17)

  • Dakota Johnson uviedla, že sa podobného filmu už nikdy nezúčastní: "Nikdy predtým som nič podobné nerobila. Pravdepodobne už nikdy nič podobné ani neurobím, pretože v tom svete nedávam zmysel. A teraz to už viem. Ale niekedy v tejto brandži podpíšete niečo a je to jedna vec a potom, keď to robíte, sa to stane úplne niečím iným, a vy si poviete: Počkať, čo? Ale bola to skutočne poučná skúsenosť a samozrejme nie je príjemné byť súčasťou niečoho, čo je roztrhané na kusy, ale nemôžem povedať, že by som tomu nerozumela, že sa tak stalo." (Arsenal83)
  • Podľa Dakoty Johnson scenár prešiel rozsiahlymi prepismi, k čomu povedala: „Nastali drastické zmeny a ani vám nemôžem povedať, aké to boli.“ Pôvodný scenár mal byť údajne temnejší a „veľmi inšpirovaný Terminátorom“. Johnson uviedla, že film, ktorý natočila, sa vôbec nepodobal na verziu scenára, ktorú podpísala. (Arsenal83)
  • Dakota Johnson uviedla, že nikdy nevidela žiadny film od Marvelu, "maximálne štvrtinu jedného z nich". (Arsenal83)
  • Na film bolo do dátumu vydania uvalené embargo na recenzie. Potom však dostával tak negatívne hodnotenia, že niektorí ho dokonca nepriaznivo prirovnávali k filmu Morbius (2022). (Arsenal83)
  • Po slabom kritickom a finančnom ohlase po uvedení filmu bol vydaný druhý kratší trailer, ktorý predstavuje postavy v ich superhrdinských kostýmoch, aj keď tieto scény tvoria menej ako päť minút z filmu. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney pred premiérou povedala, že film sa líši od toho, čo by diváci očakávali od filmov o superhrdinoch. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo 11. júla 2022, skončilo 15. októbra 2022 a prebiehalo v celom Massachusetts vrátane Bostonu, South Shore a tiež v New Yorku a Mexiku. (Arsenal83)
  • S délkou 1 hodiny a 56 minut se jedná o dosud nejdelší film ve Spider-Man Universe od společnosti Sony. (Johnny.ARN)
  • Volně založeno na příběhu „The Book of Ezekiel“ z „The Amazing Spider-Man #506 – #508“ (2004). (Johnny.ARN)
  • Společnost Sony plánovala, že se v roli Spider-Mana objeví Andrew Garfield nebo Tom Holland, ale nakonec všechny zmínky o Spider-Manovi z konečného filmu vyškrtla. (Johnny.ARN)
  • První film, který použil úvodní logo 100. výročí společnosti Columbia Pictures na oslavu stého výročí založení studia. (Johnny.ARN)
  • Dakota Johnson (Cassandra Webb) ve filmu sama prováděla většinu kaskadérských kousků, včetně řízení taxíku a sanitky. Vyjádřila se, že chtěla předvést kaskadérský kousek, při kterém vozidlo vjede do bistra, ale kaskadérský tým jí to nedovolil. (Johnny.ARN)
  • Sydney Sweeney o své přípravě na roli Julie Cornwall uvedla, že četla hodně komiksů o Spider-Manovi. (Johnny.ARN)
  • Dakota Johnson (Cassandra Webb) opustila svou agenturu WME ve prospěch CAA necelý týden po uvedení prvního traileru k tomuto filmu. Podle Variety to „zvedlo obočí v branži“ a vyvolalo neopodstatněné zvěsti, že se Johnson film nelíbí, zejména poté, co si z něj dělala legraci v pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). Hollywood Reporter však zjistil, že vzhledem k tomu, že CAA byla ochotna zastupovat i její produkční společnost TeaTime Pictures spolu s jejím nezávislým filmem Daddio (2023)", je pravděpodobné, že zdánlivě podezřelé načasování tohoto kroku nebylo ničím jiným než filmově-obchodním šťouchancem. (Johnny.ARN)
  • Dakota Johnson (Cassandra Webb) řekla: „Nikdy jsem nehrála ve filmu, kde byste byli na modrém plátně, kde by se ozývaly falešné výbuchy a někdo by říkal: ‚Výbuch!‘ a vy byste se chovali, jako by tam byl výbuch. To pro mě bylo naprosto psychotické. Říkala jsem si: ‚Nevím, jestli to bude vůbec dobré! Doufám, že jsem odvedla dobrou práci!‘ Ale věřila jsem režisérce S.J. Clarksonovi, která tvrdě pracovala. (Johnny.ARN)
  • Postava Madame Web (Dakota Johnson) se poprvé objevila v komiksu „The Amazing Spider-Man #210“, vydaném v listopadu 1980. Postavu vytvořil spisovatel Denny O'Neil a výtvarník John Romita Jr. (JerryMalfoy97)

Súvisiace novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (viac)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (viac)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (viac)

Reklama

Reklama