Reklama

Reklama

The Rocky Horror Picture Show

  • Česko Rocky Horror Picture Show (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Práve sa skončila svadba a družička so svedkom – mladí milenci Brad a Janet – sa pod dojmom obradu rozhodnú svoj vzťah zavŕšiť, keď viditeľne nervózny Brad vyzná svojej milej lásku a s piesňou na perách ju požiada o ruku. A vydajú sa na výlet, aby tento veľký okamžik oslávili. Zastaví ich však osud v podobe prázdnej pneumatiky a dvojica sa vydá hľadať pomoc na hrade, ktorý cesto míňali. Uvíta ich podivný muž a požiada ich, aby vstúpili. Večierok práve začína. V hale tancuje skupinka bizarne oblečených ľudí a všetci čakajú na príchod hradného pána – Dr. Franka-N-Furtera, transvestitu z transexuálnej Transylvánie. Ten ich pozýva na exkurziu do hradného laboratória. Práve totiž vyvíja novú umelú bytosť, vysokého svalnatého blondiaka Rockyho, ktorého si pripravil k ukojeniu svojich vášní. Čo sa bude diať počas tejto noci, tým si nikto nemôže byť úplne istý… (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (418)

Tom Riddle 

všetky recenzie používateľa

K RHPS jsem se dostal z jednoho prostého důvodu. Příprava na Glee. A jsem velice velice rád, že mi Glee ukázalo další fantastickou věc. Rocky Horror Picture Show může zřejmě působit jako slátanina plná nejbizarnějších postaviček a nesourodých hudebních čísel, ale pro mě to byla velká jízda, oddávání se dekadenci a nevkusným vtipům, Susan Sarandon v podprdě a Timovi Currymu v.. no, taky v podprdě. Frank N Furter se řadí mezi nejzábavnější filmové postavy a Curryho kreace je jednoduše fascinující, stejně jako jeho Sweet Transvestite. Ve filmu se výborně přelévá atmosféra z čiré komedie do dráždivosti Touch-a Touch-a Touch Me se vzdychající Janet Weiss (you better wise up).. Prostě to, co mnozí filmu vyčítají já naopak vyzdvihuju. A navíc, film, na který Lorelai a Rory chodí do kina každý rok v kostýmech Magenty a Columbie prostě nemůže být špatný. Teď už se jen rozhoduju, jestli s nimi mám jít za Franka či Riff Raffa. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Tak toto ani zďaleka nie je moja šálka kávy... Odjakživa neznášam muzikály a ak sa mi niečo protiví ešte viac ako muzikály, tak sú to transvestiti, takže Rocky Horror Picture Show bolo pre mňa niečo, na čo som pozeral ako eskimák na klimatizáciu... Nech už tento divný počin paroduje čo chce, mne to vôbec neprišlo zábavné a jediné pocity, ktoré som počas jeho sledovania pociťoval boli nuda, striedajúca sa s odporom. Tá jedna hviezdička je za chytľavú skladbu ospevujúcu staré scifárne zo začiatku filmu. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pozlátková doba 70. rokov 20. Storočia. Priniesla punk rock, zopár skvelých rockových a jazzových albumov. A samozrejme aj skupiny ako Kiss a Queen. Trblietajúce lesklé kostýmy, flirty, veľa mužského a ženského make-upu a vyprázdnený obsah v megapódiovej show, hodnotou limitne sa blížiacou sa nule. No a samozrejme uctievanie týchto ikon pop kultúry masami aj s príznačným vonkajškovým napodobňovaním. Z rovnakého súdku je aj Sharmanov film – muzikálová paródia na béčkové horrory. Predsa len niektoré pozitíva sa dajú objaviť – asi dve dobré pesničky (Time warp a tá s Meatom Loafom), démonický herecký výkon hlavného osnovateľa deja Franka a podľahnutie jeho libidu dvom zaľúbencom v noci nasledujúcej po ich zasnúbení. To je však na dobrý film prekliate málo. Inak ide o veľmi jednoduchučký, zabudnuteľný príbeh založený na schéme vstupu do strašidelného domu. Komixová ilustratívnosť a bláznivý kolorit príznačne celý doznievajúci kult dotvárajú. ()

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

Jsou filmy, které jsou normální, pak je skupinka" těch ujetejch" a nakonec je Rocky Horror Picture Show. Tenhle filmovej šlágr se prostě nedá nikam zařadit ! Když jsem si Horror pouštěl, nevěděl jsem co mám od něj očekávat. Je to parodie? Muzikál? Komedie? No, abych řekl pravdu ani teď nejsem dvakrát chytřejší. Co ale vím na sto procent, že Tim Curry je největší úchyl na světě a jeho role Franka-A-Furtera je největší hardcore. Songy jsou neskutečně chytlavý a Susan Sarandon, která se celej film promenáduje v podprdě je božská. Pokud si myslíte, že tenhle film je určenej jenom pro ty co spí v podvazkách a nebo nosí spodní prádlo navrchu, jste pekelní blbci. Kdyby se u nás slavil Halloween už teď bych věděl co na sebe :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem nezapomenutelnou, originální a hudebně našlapanou podivnost. Bylo to poprvé a naposledy, protože při tomto jasném vítězství vypiplané formy nad nulovým obsahem jsem si během mnohých nudných pasáží začal uvědomovat, že mé nezpochybnitelné úchylky putují zcela jiným směrem, než je orgastické uctívání zmalovaného transvestity. ()

Galéria (162)

Zaujímavosti (79)

  • K filmu odkazuje řada citací v jiných snímcích: Jako Frank-N-Furter se například oblékl doktor Dlaha v Simpsonových. "Rocky Horror" se přezdívá postavě v Pulp Fiction. (Hwaelos)
  • Noviny, které Janet (Susan Sarandon) čte během jízdy autem, se jmenují "The Plain Dealer". Tyto noviny vycházejí ve městě Cleveland v Ohiu. (Alfréda)

Súvisiace novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (viac)

Reklama

Reklama