Reklama

Reklama

V srdci samotného Paríža leží jedno z najväčších tajomstiev čínskych Triád – najmocnejšieho a najznámejšieho kriminálneho syndikátu na svete. Veľvyslanec Han objavil pravú identitu jednej z najnebezpečnejších osôb v širokom okruhu zločincov, ktorú bol pevne rozhodnutý zverejniť. To sa ale nepodarilo, pretože bol umlčaný jedným z triádskych zabijakov. Triády by urobili čokoľvek, aby ich tajomstvo zostalo ukryté pred svetom, a preto tu je len jediná nádej na ich zastavenie. To leto sa losangelský detektív Carter (Chris Tucker) a čínsky inšpektor Lee (Jackie Chan) vydávajú do Paríža, aby zastavili spojenie kriminálnych gangov a zachránili tak život starej priateľky, teraz už dospelej dcéry veľvyslanca Hana, Soo Yung. Ani jeden z nich nepozná mesto, jazyk a presne ani nevie, čo hľadajú, ale ich úloha ich prevedie naprieč celým mestom. Dostávajú sa zo samotného podzemia Paríža až do neuveriteľných výšok Eiffelovej veže, kde bojujú za víťazstvo nad nebezpečnými kriminálnikmi a za záchranu ostatných ľudí... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (305)

spaceboyCZ 

všetky recenzie používateľa

reti dil uspesne komedie Krizovatka smrti nedosahuje kvalit ani dvojky, natoz prave jednicky. Vtipu jako safranu, akcni sceny uz jsou taky nuda, od zasazeni pribehu do Parize bych cekal vice propojeni s Francii a narazkami na ni a na Francouze, lec nic takoveho tady nehledejte. Jackie Chan se sice stale rychle hybe, Chrisi Tuckerovi to stale rychle keca, ale potreti to same uz neni opravdu ono...bohuzel. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Rýdza ukážka toho, čo zvykneme nazývať "americká blbosť". Nekonečne stupídne a bez štipky logiky, ale... stále solídna zábava, ktorej nechýba švih a vtip (hlavne keď človek po všetkých tých recenziách a tunajších komentároch očakáva skutočný odpad). Celý čas som sa dobre bavil, aj keď treba uznať, že hlavne vďaka Tuckerovej nevymáchanej tlame. Jackie už bohužiaľ nestíha, súboje (okrem záverečnej šermovačky na digitálnej Eiffelovke) nemajú poriadnu choreografiu a často vidieť zaskakujúceho kaskadéru (darmo, aj Jackie starne). Napriek akýmkoľvek výhradám sa aj v tomto filme dajú nájsť scény, ktoré sa odvážim nazvať klenotmi. Koho preboha napadla scéna s mníškou tlmočiacou vypočúvanie nadávajúceho čínskeho gangstra???!!! Možno mi stačí málo, ale smial som sa nahlas. ;-) ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá je záverečný dielom jeho známej série. Má celkom dobrý príbeh o hľadaní dôležitého zoznamu mafiánských šéfov, ktorý by ich ohrozil a tak sa ho snažia získať všetci. Spracovanie je na tom tiež celkom dobre, ale mierne sklamalo. Prvá polovica je veľmi dobrá, rýchla, dynamická a aj zaujímavá, ale v druhej sa dej o dosť spomalí a celkovo je podstatne slabšia. Akcie je pomerne dosť a dobre sa na ňu pozerá, ale väčšina z nej sa nachádza v prvej polovici. Jackie Chan už ale moc nestíha a ani toho moc nepredvedie. Najviac sa mi páči akcia v nemocnici s niekoľkými výbornými nápadmi, automobilová naháňačka so zaujímavými zneškodneniami motorkárov alebo aj úvodná naháňačka cez mesto. Dobre tu funguje aj humorná stránka, hlavne celá časť v škole bojových umení, spev na križovatke alebo výborná postava taxikára. Veľmi som spokojný s technickou stránkou filmu, celý čas sa na film výborne pozerá, má dobrú réžiu a kameru. Herecké obsadenie aj prostredie filmu mi tiež vyhovuje, ale v porovnaní s dvojkou zaostáva. Hong Kongská tvorba Jackieho Chana je podstatne lepšia, ale v rámci americkej tvorby je tento film veľmi dobrý nadštandard. A páči sa mi o dosť viac ako jednotka. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 72%. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Rattner akoby stále dookola točil ten istý film a iba zamieňal prostredia a vedľajšie úlohy. Chanove akčnokomické scény sú však stále vrcholom kaskadérskej náročnosti a finálny fight na Eiffelovke nemal chybu. Rovnako aj Tuckerov prejav mal pár nominácií na najvtipnejší hlasový skeč a ksichtový úškrn, no stále sa jedná len o spriemernenie série. Milá oddychovka, možná aj na opakované pozretie. 65%. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ehm tak nakoniec sa to stalo. Neveril som tým chýrom o tom že trojka je strašná, až dovtedy kým som ju nevidel na vlastné oči. Naozaj je to príšerné. Netvrdím že tam není pár dobrých vtipov ale akcia je kŕčovitá, podarených vtipov pomenej, finálna bitka hlúpa(ako sa tam zobrala sieť?) a absolútne nikto s pôvodného týmu počnúc režisérom, scénaristom a ústrednou dvojicou nepriniesol nič zaujímavé a nové. Väčšinou iba hlúpe vykrádačky jednotky a dvojky. Kto je záporák vieme po 5 minutách aspoň teda tý pozornejší a Taká stupidita že honk kongské triády pôsobiace v Paríži to je ako od Uwe Bolla problémom je že scénarista napísal aj jednotku a dvojku, možno ho opustila žena alebo to písal v kuse ožratí lebo pekné sprostosti sú tam a Ratner akokeby len nad tým mávol rukou a tiež siahol po fľaške. Tucker, to nebudem komentovať, a Chan mal aj svetlejšie chvílky. k výkonu polanského môžem povedať len" Romanko spamätaj sa, máš rozhodne naviac" aj keď sa to tak vezme celý film mal naviac ()

Galéria (117)

Zaujímavosti (22)

  • V jednej zo scén Lee povie: "Nehovorím po francúzsky." Jackie Chan v skutočnosti rozpráva po francúzsky veľmi dobre. (m.a.t.o.)
  • Meč, se kterým bojuje Kenji (japonský herec Hiroyuki Sanada) v závěru filmu, se nazývá Jian a jde o tradiční čínskou zbraň. Lee (čínský herec Jackie Chan) používá katanu, což je meč japonský. (SG-1)
  • Ve scéně, kde jsou oba hlavní protagonisté v letadle, si Carter objednává plněnou rybu ("gefilte fish"). Jedná se o odkaz na podobnou scénu z Křižovatky smrti 2 (2001), která se ale objevila jen v závěrečných titulcích, protože Chris Tucker tehdy nedokázal vyslovit slovo „gefilte“. (SG-1)

Súvisiace novinky

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (viac)

Nicolas Cage je duch...

Nicolas Cage je duch...

28.06.2008

...herce, kterým kdysi býval, říkáte si. Ano, to taky. Ale naše souvislost směřuje k polit-thrilleru The Ghost Romana Polanského. Tomu to nedávno nevyšlo s historickým velkofilmem Pompeii (to víte, v… (viac)

Eddie Murphy je neuvěřitelně mrňavý

Eddie Murphy je neuvěřitelně mrňavý

23.04.2008

Kdo si chce na něj šlápnout? Moment, ne všichni najednou! ;-) Studio Universal už nějakou dobu plánuje komediálně laděný remake klasiky z roku 1957 The Incredible Shrinking Man. Původní verze s… (viac)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (viac)

Reklama

Reklama