Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seznámíte se s Patchem Adamsem (Robin Williams), DOKTOREM, který vypadá, chová se a přemýšlí jako žádný jiný DOKTOR, kterého jste kdy potkali. Pro Patche je humor nejlepší medicína a on udělá cokoli, aby se jeho pacienti smáli - i když tím riskuje svou kariéru. Příběh má pravdivý podklad, Patch Adams spojuje humor s povzbuzující povídkou, která předčí tradiční komedii. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Film má pre mňa, dva roky po Robinovej smrti, trochu iný význam, aký by mal ak by som ho videl skôr. Badám v tom pomaly autobiografické prvky a mrazí ma. Robin Williams bol podobne komik, ktorý svoju bolesť utláčal humorom a liečil filmových divákov z každodenného stresu, lenže sám sa vyliečiť nedokázal. Je smutné, aký veľký človek odišiel. V tomto filme potvrdil status ( už za života ) nesmrteľného humoristu, ktorý sa ale dokáže popasovať aj s vážnejšou postavou. A aj film samotný potvrdzuje, že boli doby, keď sa točilo so srdcom, dušou a odhodlaním potešiť ( nielen účtovníkov filmového štúdia ). ()

Lionheart 

všetky recenzie používateľa

Pěkný film. Ten typ amerického filmu, který budete sledovat s příjemným pocitem uvnitř. Budete se divit, smát, místy i plakat, abyste nakonec s mírným úsměvem shlédli trochu moralizování. SPOILER: dost mě zarazila a sebrala událost, co se stala v poslední třetině. Prostě mi do toho filmu nesedla a proto jsem nucen dát jen 3*. Ale jinak příjemný zážitek. ()

Reklama

Petike odpad!

všetky recenzie používateľa

Tento film je urážkou reálneho Huntera Adamsa a nadácie, ktorú založil. S jeho reálnym životom a dielom to súvisí asi ako Hamlet s hemendexom. Navyše, sfiktívnená verzia Adamsa v podaní Williamsa je nielen neuveriteľnou karikatúrou a znôškou klišé, ale jej pokrytectvo je prezentované ako pozitívna vlastnosť. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $90miliónovTržby USA $135,026,902Tržby Celosvetovo $202,292,902Tom Shadyac a jeho jednoznačne najlepší počin, ktorý ma cit, výborný pribeh, primeranú vtipnosť a skvelého Robina Williamsa ako Doktora Flajstra:)) "Film čo chytí za srdce." /85%/ ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Standardní williamsovina. 1) Film je hodně sentimentální a částečně se odchyluje od skutečnosti (například Hunter Adams ukončil studia medicíny ve věku 26 let)._____ 2) Patch_Adams o Williamsovi: He made $21 million for four months of pretending to be me, in a very simplistic version, and did not give $10 to my free hospital. Patch Adams, the person, would have, if I had Robin's money, given all $21 million to a free hospital in a country where 80 million cannot get care._____ 3) Ale herec se posléze polepšil. Několik let podporoval St. Jude Children's Research Hospital._____ 4) A nakonec ho ocenil i Patch Adams jako herce: I think Robin himself is compassionate, generous and funny. I like to think that that's who I am, and so I think he was the only actor I wanted to play me, and I think he did a fabulous job. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (7)

  • Jeden z producentů filmu Mike Farrell potkal Patche Adamse při jeho práci jako poradce seriálu M*A*S*H (od r. 1972), ve kterém si Farrell zahrál postavu doktora B. J. Hunnicutta. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams film a ztvárnění své postavy neměl rád. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams sedí za filmovým Patchem (Robin Williams) ve scéně, kdy se rada vrací s verdiktem do místnosti. (HellFire)

Reklama

Reklama