Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seznámíte se s Patchem Adamsem (Robin Williams), DOKTOREM, který vypadá, chová se a přemýšlí jako žádný jiný DOKTOR, kterého jste kdy potkali. Pro Patche je humor nejlepší medicína a on udělá cokoli, aby se jeho pacienti smáli - i když tím riskuje svou kariéru. Příběh má pravdivý podklad, Patch Adams spojuje humor s povzbuzující povídkou, která předčí tradiční komedii. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Film má pre mňa, dva roky po Robinovej smrti, trochu iný význam, aký by mal ak by som ho videl skôr. Badám v tom pomaly autobiografické prvky a mrazí ma. Robin Williams bol podobne komik, ktorý svoju bolesť utláčal humorom a liečil filmových divákov z každodenného stresu, lenže sám sa vyliečiť nedokázal. Je smutné, aký veľký človek odišiel. V tomto filme potvrdil status ( už za života ) nesmrteľného humoristu, ktorý sa ale dokáže popasovať aj s vážnejšou postavou. A aj film samotný potvrdzuje, že boli doby, keď sa točilo so srdcom, dušou a odhodlaním potešiť ( nielen účtovníkov filmového štúdia ). ()

Via 

všetky recenzie používateľa

Silnější čtyři hvězdičky... možná změním, uvidíme... Každopádně film z velkým F! Zvláště za předpokladu, že je natočen dle skutečnosti (či minimálně založen na realitě...), kdyby se totiž dotknul aspoň pár buď studujících doktorů, potenciálních doktorů či dokonce už hotových, ale nelidských, tak minimálně trošinku splnil záměr, za kterým doufám byl též zfilmován... Výkon Robina Williamse byl kouzelný - v jeho věku si troufnout na tak obtížná studia, klobouk dolů... jeho zapálenost a ochota být tu pro pacienty a zlepšit jim pobyt v nemocnici, pohled na svět... Mnozí doktoři se mají od něj co učit, čehož si nakonec přece jenom všiml i jeho dlouholetý kolega... (A kdo tu mluví o sentimentálnosti, neví, co je život... když je to dosti dosti reálně natočené, trošku citů tam musí být, ale když vše neprobíhá, jak čekáte, ale pak si uvědomíte, že vše má svůj smysl, ač ne vždy na první pohled dohledatelný a někdy ho může člověk hledat mnohem mnohem déle, než milý pan doktor Patch...) Celkově - zvažuji lepší ohodnocení... ;) ()

Reklama

FFilipCZ 

všetky recenzie používateľa

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale na 4* by museli ubrat zbytečně dlouhé stopáže a vyřadit pět a půl tuny sentimentu, kterým tuto komedii prokládají. Komedie/drama? Tak buď měli natočit komedii, u které se všichni budou smát až se budou za břicho popadat a nebo měli natočit drama, po kterém bude každému ouzko. A ne od každého trochu, to dost narušuje celý film. Každopádně Robin Williams jako vždy naprosto skvělý a jeho komické výstupy také (sezení v psychiatrické léčebně, uvítání gynekologů,...) 3.5* ()

tuwanakha 

všetky recenzie používateľa

Doporučuji před zbrklým odsouzením filmu mrknout na http://www.patchadams.org , kde zjistíte, že vše ve filmu je OPRAVDU podle skutečnosti, takže kecy o zbytečných scénách jsou stejně nesmyslné jako divit se, proč ve filmu o Hitlerovi má hlavní postava pitomý účes a směšný knírek. Patch Adams je rozhodně člověk, kterému se podařilo zcela změnit pohled na medicínu a lékařské metody, už jen proto má mou úctu. ()

Skleni 

všetky recenzie používateľa

Tento film sa dá a poprípade je nutné ho aj hodnotiť z dvoch perspektív. Jedna je samotný film a druhou je herecký výkon Robina williamsa a jeho celkové hranie vo filme. záver je skvelou ukážkou ako sa pri komediálnom počine dá utvoriť volne a bez nátlaku romantická zápletka s hlbokým citovým základom ktorý sa na konci tak nabúra, že sa vás to až dotkne. Mňa sa dotklo. Zároveň film akoby poukazoval, že nie všetko je vo filme možné dosiahnuť iba priamym obrazom a vhodením diváka do stredu diania ako to je obvykle. Proste tvorcovia, začo vďačíme najmä scenáristom tohto filmu, si zvolili miernu a istým spôsobom tajuplnú cestu ako doviezť diváka ku koncu. A ten naozaj stojí zato. Avšak film je nevýrazný ostatnými prvkami a je priemerný čo sa týka kameri a hudobného doprovodu ( mne sa nepáčil). Ani to že tvorcovia neapelovali nato, že je to podla skutočnosti mi tam dosť chýbalo. Ale ináč je tento film hlboko vrytý v mojej pamäti a som tomu nesmierne rád. 76% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (7)

  • Během natáčení spolupracoval Robin Williams s organizací Make-A-Wish, jejímž úkolem bylo splnit sen dětem s rakovinou. Nemocné děti si pak zahrály ve filmu pacienty nemocnice. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams sedí za filmovým Patchem (Robin Williams) ve scéně, kdy se rada vrací s verdiktem do místnosti. (HellFire)
  • Báseň, jež Patch (Robin Williams) čte Corinne (Monica Potter), je anglickým překladem básně „Sonnet XVII" chilského básníka a držitele Nobelovy ceny za literaturu Pabla Nerudy. (HellFire)

Reklama

Reklama