Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podporiť kamarátov, ktorí bojujú vo Vietname, tak urobí poriadne bláznivú vec – osobne im prinesie americké pivo. To, čo začalo ako cesta s dobrým úmyslom, rýchlo zmení Chickieho život a zmýšľanie. (Apple TV+)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý námět, ale nezvládnutý film. Na komedii málo vtipné, na drama zase moc úsměvné. Zac Efron tomu taky nepomáhá. Vůbec jsem mu to nevěřil a to jeho prozření působilo lacině. Ještě víc to bylo do očí při společných scénách s Russelem Crowem jehož hypercharisma stále funguje i když už je tlustej bachor. Největším důkazem, že je ten film špatný pro mě bylo, že dvouhodinová délka mi přišla nekonečná a už jsem si přál konec. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na Russela sa pozerá stále super, opäť ukázal, akým dominantným hercom je. A nevadil ani fúzatý Zac. Žiadnu komediálnu stránku som tu ale nenašiel, skôr len taký bizár, že kto by šiel s pivom do pekla. Ale tak pijanským a sfetovaným kohortám treba nosiť zásoby. Protivojnové posolstvo vyšlo, ale je to taký protivojnový film prezlečený za komédiu, no ten prevlek je zošuntelý kabát bezdomovca. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nie som si istý, či svet zachraňujeme aj teraz.“ Toto sú ukážkové 3,5*. Čakal som viac. Čoho viac? Viac feel good. Viem, že to v spojení s vojnou vo Vietname môže znieť zvláštne, ale tvorcovia sa skutočne snažili poňať to ako absurdnú, neuveriteľnú, za vlasy pritiahnutú a podľa skutočných udalostí natočenú (!) feel good melodrámu/komédiu/frašku. Do značnej miery sa im to podarilo. Nonstop sa divíte, že čosi také šialené fakt vzniklo podľa reality. Už to je samo osebe divné. Je vtipné sledovať reakcie ľudí, keď si vypočujú Chickieho zdôvodnenie, čo porába v pekle na zemi. Ťažko namietať niečo i voči výprave, atmosfére (ktorej do nemalej miery pomáha starostlivo vybratý dobový soundtrack). Nemálo tomu dáva aj Russell Crowe. Nemálo... ale mohol  viac. No a taký je celý film: je to dobré, ale mohlo to byť „viac dobré“. Tempo drhne. Jednotlivé strety s vojakmi tomu dávajú oveľa menej, než čakáte. Vietnamská vojna je v americkej spoločnosti stále traumatická a preto dole klobúk za to, že sa do toho filmári v čele s režisérom Petrom Farrellym (Blbý a blbší, Zelená kniha) nebodli pichať. Lenže žiaľ nemôžem povedať, že by ma to nejak dostalo; v našich končinách je vojna vinou najmä Druhej svetovej dodnes živá, vieme, že je to špinavé svinstvo, na ktoré vždy doplatia len obyčajní ľudia, takže keď mi toto hovoria Američania v roku 2022, tak sorry, ale fakt ma to nešokuje. Poteší vcelku odzbrojujúci Efronov výkon a zábavné hlášky („Máš dobré srdce, len mozog mi robí starosť.“). ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

V Green Book to Farrellymu vyšlo, ale tam měl k ruce herecké esa. Ty se tentokráte nestavily a báchorka o tom, jak se jeden maník jen tak rozhodl že doveze piva svým kamarádům z Vietnamu je skutečně jen o tom, že se jednoho dne sebral a jel s pivama přes půl světa. Nepotřebuju tento film k tomu, abych si uvědomil jak byla zrovna tahle válka zcela zbytečná. Zac Efron mě nedal navíc důvod, abych tento film nějak extra pochválil. 55% ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Pohodová válečná komedie v souladu s nedávnou PBS sérií (x), tj. "ani nevíme, proč tam bojujeme", celý je to patová fraška plná vládních dezinformací... Efron jako zprvu naivní a srdcařský budižkničemu je super obsazený, ke 4* mě definitivně přiklonila závěrečná část a působivá rekonstrukce Saigonu během zrádný ofenzivy Tet. Trhák to není, nicméně akorát fajn balanc humoru a vážný látky. ()

Galéria (7)

Súvisiace novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (viac)

Reklama

Reklama