Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 70. letech přivedla skupina mladých surfařů z nehostinné čtvrti Dogtown v kalifornském Venice k životu nový, revoluční styl skateboardingu. Zakladatelé týmu Z-Boys, který se proslavil svým agresivním stylem, zkombinovali dechberoucí surfařské kousky se skateboardingem a stali se doslova přes noc obrovskou senzací a místními legendami. Uvnitř prázdných bazénů, které se proměnily v dějiště strhujících kaskadérských kousků, položili základy dnešních extrémních sportů a vytvořili nový životní styl, jenž se postupem času stal celosvětovým antikulturním fenoménem. Když se však obyčejná odpolední zábava proměnila ve velký byznys, začala si sláva vybírat svou daň v podobě rozpadajících se přátelství, o nichž se všichni domnívali, že budou trvat navěky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (409)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Súčasnú sk8erskú pokolenagaťovú generáciu moc nemusím, ale tento snímok mi ukázal, že to nebolo vždy tak ako to je. Príjemný, inteligentný filmík, žiadna nervytrhajúca dráma s extra príbehom. Proste film o niečom, a to niečo bol nielen príbeh, ktorý nech neodrádza prosím vás neprajníkov a nesympatizantom tohto športu, ale samozrejme aj herci spravili svoje. Pre mňa napríklad zatiaľ jednoznačne najlepší Ladger. Len by som chcel vedieť, či Hirsch sa kvôli filmu ozaj naučil mágiu sk8boardingu, alebo mali viac práce doubléri. Ale 80%. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nemohol som čakať viac od filmu, ktorý ma míňa žánrovo, generačne a najmä filmovo. Takže dosiahnutým maximom bolo, že som tento nezaujímavý film dopozeral do konca bez toho, aby som sa naštval. Ale nabudúce to už s filmami tohto typu radšej nebudem skúšať. A už vôbec nie s filmami, ktoré ostatní umiestnili na 975. miesto v rebríčku najlepších. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Film zo života inovatívnych chlapcov zo 70. rokov, ktorý žili svojským spôsobom života s horkokrvným správaním. Často však bez rozmýšľania, s dávkou naivity a hlúposti, užívajúc si sex, drogy, dobovú hudbu, ktorá niekedy pripomínala neskoršiu Nirvanu, takisto chlapci nosili také účesy. Pri tomto filme sa mi vynárajú spomienky na 90. roky, kedy sme s chalanmi blbli vonku na uliciach, vyvádzali a hrali, či robili rôzne bláznivé a srandovné veci, hrali hry na playstationoch, nintendách a podobne, či neskôr, keď sme hrali hry s názvom Tonyho Hawka, wrestlingu a iné. Všetko také chalanské zábavky, plné neviazanosti a do toho sa mi vynára puberťácky časopis, ktorý sme však nie príliš zbožňovali pre jeho trápnosť a komerciu a tým bolo Bravo. V tomto filme ma zaujal najmä ten nový bazénový štýl skateboardingu spojený s prvkami surfingu, ktorý vznikol v období sucha. Dynamická kamera, tiež ušla. Celkovo ma však film ničím neohromil, len mi ukázal ako môže biznis, peniaze a nerozbehnutie niečoho spoločného v partiii kamarátov, túto partiu zničiť. Ako životopisný by som ho tiež nenazval a bol dosť šialený, bez hlavy a päty. Musím priznať, že sa mi tento film veľmi nepáčil. ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

V první polovině jsem měl k filmu ještě výhrady ohledně "ne-děje" a stále jsem čekal kolem těch všech prkýnek nějakou chytlavou story. Ta se naštěstí v druhé půli dostavila, takže můžu tomuto výtečně stylizovanému filmu dát s klidem plný počet bodů. Nádherně natočené "prkýnkové" sekvence (podpořené výtečným dobovým hudebním výběrem) mě úplně odkouřily, stejně jako dokumentárně pojatý styl vyprávění spolu s uvěřitelně skutečnými postavami (tedy kvalitními herci / skejťáky). Více takovýchto filmů! ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Už trailer vyzeral dosť dobre a film to len potvrdil. Dokumentaristicky poňatá snímka o zrode nielen nového športu ale celkového lifestylu má takmer všetko, čo potrebuje. Dobre vykreslené charaktery, skvelo navodenú dobovú atmosféru 70-tych rokov, výbornú hudbu a zručnú technickú stránku (kamera, strih...). Len trochu škoda pomalého rozjazdu a nedostatočného priestoru poskytnutého pre postavu Heatha Ledgera. Inak skutočne zaujímavý film, ktorý stojí za pozornosť. 8/10 ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (35)

  • David Fincher, který měl o režii filmu zájem, si přál do hlavních rolí obsadit skutečné skateboardisty. Jeho nápad se ale ve studiu nesetkal s pochopením. (H.S.Thompson)
  • Film byl natočen pomocí ruční kamery. (Sufferer)

Súvisiace novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (viac)

Reklama

Reklama