Reklama

Reklama

Chicagský úradník John Clark (Richard Gere) má takmer perfektný život: miluje svoju ženu, vybudoval si úspešnú kariéru a vychoval dve skvelé deti. Ale predsa... Pracovné dni bežia v rovnakej rutine a rodina je väčšinou priveľmi zaneprázdnená, aby trávila čas spoločne. Zmeniť to nie je ľahké. V jeden večer John urobí prekvapivé rozhodnutie – aby viac spoznal záhadnú Paulinu (Jennifer Lopez), ktorá sa naňho každý deň pozerá z okna tanečného štúdia, vystúpi z vlaku a zapíše sa na hodiny tanca bez toho, aby sa s tým niekomu zdôveril! Odrazu sa ocitne v celkom inom svete – svete pohybu, hudby a vášne... Kým sa John tajne pripravuje na najväčšiu chicagskú tanečnú súťaž, jeho zvláštne správanie prinúti jeho manželku Beverly (Susan Sarandon) najať si detektíva - podozrieva totiž Johna z nevery! Keď sa však tento muž začne doslova vznášať na tanečnom parkete, jeho celý život a manželstvo sa zmení... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Jennifer Lopez má oproti Geremu dlouleté zkušenosti s tancem, začínala totiž jako „pozadí“ (doslova) v hudebních videoklipech. V současnosti je relativně úspešnou filmovou herečkou a ješte úspěšnejší zpěvačkou. (imro)
  • Richard Gere si taneční kroky vyzkoušel už v největším hitu studia Miramax Chicago, kde také ztvárnil právníka. (imro)
  • Do Winnipegu se štáb přesunul z Toronta kvůli obavám z epidemie SARS, která tam propukla na začátku roku 2003. (imro)
  • Přímo z natáčení byly odcizeny šperky v hodnotě 4 000 dolarů, které ve filmu nosí Susan Sarandon. (imro)
  • Snímek získal nominaci na Golden Satellite Award v kategorii Nejlepší původní píseň, konkrétně za „The Book Of Love Stephena Merritta“. (imro)
  • 40-ti milionový remake japonského filmu z roku 1996 měl premiéru 15. října 2004 a během prvních třech dní promítání vydělal 11,7 mil. dolarů. Celkově potom 58 milionů. (imro)

Reklama

Reklama