Reklama

Reklama

Chicagský úradník John Clark (Richard Gere) má takmer perfektný život: miluje svoju ženu, vybudoval si úspešnú kariéru a vychoval dve skvelé deti. Ale predsa... Pracovné dni bežia v rovnakej rutine a rodina je väčšinou priveľmi zaneprázdnená, aby trávila čas spoločne. Zmeniť to nie je ľahké. V jeden večer John urobí prekvapivé rozhodnutie – aby viac spoznal záhadnú Paulinu (Jennifer Lopez), ktorá sa naňho každý deň pozerá z okna tanečného štúdia, vystúpi z vlaku a zapíše sa na hodiny tanca bez toho, aby sa s tým niekomu zdôveril! Odrazu sa ocitne v celkom inom svete – svete pohybu, hudby a vášne... Kým sa John tajne pripravuje na najväčšiu chicagskú tanečnú súťaž, jeho zvláštne správanie prinúti jeho manželku Beverly (Susan Sarandon) najať si detektíva - podozrieva totiž Johna z nevery! Keď sa však tento muž začne doslova vznášať na tanečnom parkete, jeho celý život a manželstvo sa zmení... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (289)

Filmkabi.net (Miroslav Kupka)

"Tvůrci chtěli natočit film o tanci, o vášni i o humoru a to se jim povedlo. Tempo a rytmus filmu vás nenechá se nudit a úžasnou hudbou vás naladí na správnou vlnu. Projdete si vrcholy, které vás strhnou svou energií a budete cítit, jak se vám pohyb dostává do krve. Při pohledu na pohybové variace…"

Filmpub.cz (Petr Čihula)

"Na jednu stranu tu máme lehce nadprůměrné režijní a vizuální aranžmá (3*), na straně druhé podprůměrnou scenáristickou omáčku (2*), které se nepodařilo snímek uspokojivě, především pak logicky, završit. Rozhodnutí, co zohlednit více, mi v tomto případě připadá stejně složité, jako je přesné…"

Kinema.sk (Kristína Aschenbrennerová)

"Smiem prosiť? je pokazený film. Nevie, čo je zač, čo chce povedať a či vôbec niečo chce povedať, ako to povedať. Priznávam, že aj keď ma v pár miestach primäl k úsmevu, potešil scénou môjho milovaného tanga a celkom roztomilou bodkou na záver epilógom hodným romantickej komédie, ktorého obsah som…" viac

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Americké Smím prosit? se změnilo v katalog klišé, postihující verbální vrstvu, zobrazené motivy i vypravěčskou strukturu. Režisér se uvolil k pojetí notně ležérnímu, s výjevy jen volně pospojovanými. Nepřekvapuje, že Gere v zásadě nemá co hrát - skládá svou postavu z převážně rozpačitých úsměvů i…"

Volny.cz (Ondřej Šrámek)

"Pokud hledáte romantickou oddechovku pro dva, je Smím prosit? přesně pro vás. Neurazí, nenadchne, ale rozhodně se budete dobře bavit. J.Lo lahodí oku a veselá hudba, která je s filmem a tancem nerozlučně spojena, zase uchu."

Reklama

Reklama