Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámy muž prenikne na palubu britského vojenského lietadla, zneškodní posádku a pristane s ním na mori. Podarí sa mu získať 2 atómové bomby pre muža, ktorý ich využije na vydieranie Veľkej Británie. Požaduje 100 miliónov libier v diamantoch. Bondovi neostáva nič iné, len prerušiť svoje liečenie a nájsť ukradnuté zbrane pod morskou hladinou. (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (418)

mcb 

všetky recenzie používateľa

Naprosto zaměnitelné s předchozími díly. Tentokrát s nezajímavou zápletkou, slabým záporákem a hodně přepálenou stopáží. Connery hraje pořád dokola to stejné a série se (v Youngově režii) jakoby nikam neposouvá. Kdyby tam nebyly ty perfektní podvodní scény a vskutku nádherná bondgirl, asi bych u toho usnul. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Já cestuji. Mám takovou licenci na řešení problémů." A taky jsem ozdobou dámských ložnic, provokuju svým karbanickým uměním, střílím padouchy harpunou a občas i lítám. Tak tě mám rád, Jamesi. Ve vzduchu, na moři i na souši jsem si to s tebou užil, ale pod vodou mě to moc nebavilo. Potápěči byli sice řádně rozlišeni barvou neoprénů, ale já jsem poměrně špatně rozlišoval, kdo je hodnej, kdo je zlej a kdo je ponorka. Nicméně Jamesova dámská společnost potěšila mé oko a kdyby Domino, Fiona či Paula hledaly inteligentního hezouna, tak bych jim rád připomenul, že jsem čestným missákem Antarktidy a inteligencí se v noci až odkopávám. ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Thunderball dokonale využil možnosti novej techniky- vodnej kamery, ktorá z veľkej časti supluje dialógy a množstvo akcie sa odohráva práve pod vodnou hladinou...To samozrejme nie je na škodu veci a keď sa k tomu pridá charizmatický Connery, sympatická bond girl a dobrá zápletka, ide o ďalšiu viac než pohodovú a kvalitnú "007" zábavku:) ()

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Pokračujeme ďalej aj v James Bond ságe a musím povedať, že "Thunderball" bude patriť opäť medzi moje obľúbenejšie tituly. Má veľmi dobré postavy, veľmi dobrý spád a jeden z najlepších súbojov pod vodou, aké som asi kedy v živote videl. Veľmi dobré spracované, film nenudí a neustále chceme vedieť čo sa bude diať ďalej. Ak som spomínal minule, že "Dr. No" a "Mr. Goldfinger" neboli mojimi najobľúbenejšími záporákmi, tak Mr. Largo je presný opak. Je to skvelý záporák a je výborné ho sledovať v akcii. Plus sú tu aj veľmi silné momenty, kde je James Bond postrelený a vieme ho vidieť, ako sa snaží brániť a ujsť z pazúrov nepriateľa. Myslím si, že keby pár vecí ešte dovysvetlil, tak by to bolo absolútne skvelé. Píšem menej ako naposledy, ale som oveľa spokojnejší. Uvidíme čo nám nabudúce ponúkne "You Only Live Twice". Hodnotenie: A- ()

Galéria (237)

Zaujímavosti (100)

  • United Artists zaranžovali jako upoutávku na film v roce 1965 přelet jednoho pilota s Jet-Packem nad stanem Paramount Theater na manhattanském Broadwayi. Jelikož neměli povolení, byla řada osob zatčena. (džanik)
  • Když plavidlo Disco Volante vyletělo do vzduchu, byla exploze tak silná, že otřásla okny ještě 20 mil od místa natáčení. (džanik)
  • V bitke pod vodou zhodí Largo (Adolfo Celi) Bondovi (Sean Connery) jeho modré okuliare, a tak si zoberie od mŕtveho po blízku. Tie sú čierne, avšak v ďalšom zábere sú opäť modré. (kacer4)

Reklama

Reklama