Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opäť je tu agent 007 James Bond a opäť neľahká úloha zabrániť hroziacemu konfliktu, ktorý by pre svet znamenal tretiu svetovú vojnu. Zdá sa, že špičkoví vedci pracujúci pre Spectre si dali záležať. Najskôr nechali uniesť americkú družicu s posádkou s tým, aby si mysleli, že za únosom stojí Sovietsky zväz a o krátku chvíľu na to vykonali to isté so sovietskou družicou, ale v obrátenom garde. Zdá sa, že tajomstvo sa ukrýva hlboko v sopke, kde už Bond preskúmava terén. V Japonsku sa však bez pomoci krásnych žien nezaobíde... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (415)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Příliš mnoho technických serepetiček a různých zlepšovátek na úkor hutnosti děje a skutečné zábavy. Akce v Japonsku možná Bondovi prospěla, skutečně působí svěže a netradičně, ale technicky se tvůrci snaží o něco, co příliš nefunguje. Masové scény, megalomanská akce s raketami atd. - působí to celé přeplácaně a s odstupem x let i úsměvně a ať je to jak chce, tak Bond by nadčasově působit měl. Nejen jako persona, ale i z hlediska tématiky a vizuální estetiky. To se tady nedaří ani omylem. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

V poradí už piata filmová bondovka so Seanom Connery(m) sa neustále ksichtí - orientálne (za každú cenu chce byť inovatívna), len mne tentokrát prijde, ako nie príliš dobrá „prevarená polievka” , zhotovená iba pre efekt, keď už samotný predstaviteľ Jamesa Bonda, začína pociťovať únavu, že by najradšej túto špiónsku etapu jednoducho zavesil na klinec (toto tvrdenie nie je vzdialené od reality ani na mm, no...). Síce 007 ovláda najmodernejšie výdobytky techniky, hravo pilotuje rôzne dopravné prostriedky, alebo perfektne ovláda všelijaké strelné zbrane, ale popritom je stále neuveriteľne - dôverčivý, čím sa táto fiktívna postava zároveň i zjednodušuje, pretože sa väčšinou necháva „nalákať na med” , aby sa z neho vždy nejakým zázračným spôsobom vylízal. Asi to tak má byť, aby bol dobyvateľ ženských srdcí niečim extra zaujímavý, že podľahnúť šarmu krásnej ženy nie je vôbec zaťažkávajúce, keď prisluhovačka E. Stavra Blofelda, Helga Brandt, si to i veľmi dobre uvedomuje, až vytuší šancu na definitívne odstránenie J. Bonda, keď ho necháva uviaznutého v lietadle, zatiaľ čo ona sa zahrá na výsadkárku, a to tesne predtým ho mala zovretého vo zveráku, čiže chlap niekedy nerozmýšľa, keď ide o ženu. A tým sa dostávam k nežnému pohlaviu, ktoré vie byť poriadne nebezpečné. Japonské Bond-girls Aki a Kissy Suzuki ma bohvieako neohúrili, rovnako ako n-i-n-j-a Tiger Tanaka (šéf jap. tajnej služby). Inak tých ninjov bude, ako húb po daždi, lebo teroristovi Blofeldovi sa zatiaľ darí poštvať medzi sebou ZSSR a USA, keď 3. svetová vojna doslova visí na vlásku. Spomínaní ninjovia sa poriadne odfarbia na raketovej základni, kde sa odohrá efektívne, strhujúce finále, plné výbuchov a explózii. Téma koz. programu ma taktiež extra nenadchla, lebo bola málo rozvinutá. _ Druhý najslabší f. zárez so Seanom ? ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Po masivním úspěchu podmořského Thunderballu se Bond definitivně vydal ke hvězdám, a to v přímém i přeneseném slova smyslu. Bondovští tátové Saltzman a Brocolli obměnili pro v pořadí již patý 007 film skoro celý tvůrčí tým – režisérskou sesli zaujal Lewis Gilbert, za kameru se postavil Freddie Young, držitel dvou Oscarů (za Lawrence z Arábie a Doktora Živaga), namísto byvších převážně "západních" lokací se příběh odehrává celý na Dálném východě... Výsledkem je plnokrevný skvost, který jsem jako malý kluk hltal se zatajeným dechem, nechal se unášet skvělou imaginací scénáře a výtečným vizuálním pojetím. Prostě esenciální diváckou manou všech bondovek, kterou se zde podařilo vykondenzovat v až magickou "čupršpiónskou" atmosféru. A magie funguje i po letech. Zmiňovat Conneryho virtuozitu je zbytečné, jen připomenu, jak se do ní začínají vkrádat sebeparodické tendence, které pak rozvedl Roger Moore. Akční scény jsou jedním slovem výtečném, zejména honička ve vrtulnících, podbarvená notoricky známou Bond theme, mě dodnes elektrizuje. Škoda, že střih občas sklouzavá do přílišné monotónnosti (patrné je to zejména v automobilových honičkách) a filmu ubírá na tempu. Lewis Gilbert není tak dobrý stylizátor jako Hamilton nebo Young, zato má pifku na davové scény – a ta v kráteru opravdu stojí za to a v klidu trumfne i obdobnou scénu z jeho pozdější bondovky Špion, který mě miloval. Jedinou hořkou kapkou je fakt, že po natočení páté bondovky se Connery ze série vytratil a vrátil se až po čtyřech letech a jednom Bondovi s Georgem Lazenbym... Jenže pak už to prostě nebylo ono. Zlatá éra conneryovek končí tímhle majstrštykem. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

James Bond má s pomocou japonskej tajnej služby zabrániť zločincovi Blofeldovi vo vyvolaní konfliktu medzi Američanmi a Rusmi pri dobývaní kozmu. Bond (Sean Connery) opäť vo forme, ale tématika kozmu zrovna u bondoviek zvládnutá veľmi dobre nebola. Trebárs štart rakety s posádkou vnútri krátera a hlavné darebák prežil - aj keď niektoré triky sú na patričnej úrovni, videl som už lepšie diely, ale toto je aj tak ešte nadpriemer. Neviem čím to je, že s Connerym boli tie nápady na bondovky lepšie, než trebárs s Rogerom Moorom. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tento diel je ešte o niečo výnimočnejší ako ostatné Connerovky, pretože Bond je tu špeciálne nesmrteľný a jeho protivníci špeciálne neschopní. Na túto neschopnosť je upozorňované v každom druhom zábere, až sa človeku zdá, že sleduje regulérnu (nie iba akože, ako inokedy) paródiu na špionážne filmy. Sú pred Jamesom traja zabijáci? Stačí každého raz udrieť, potom sa otočiť a to isté spraviť ďalším piatim. Neverím, že vrtulníková prestrelka bola myslená aspoň sčasti vážne a že Gilbert celý bondovský vesmír takýmto spôsobom nezhadzuje. Ale asi ešte nie som celkom in, keďže so starými Bondami v podstate len začínam, nevidel som každú časť 5x a nedocvaklo mi zatiaľ to ukryté čaro jeho "znesiteľnej ľahkosti bytia". Navyše bond girls nič moc, oproti predchádzajúcemu dielu, alebo Pozdravov z Ruska je to z tohto hľadiska dosť slabota. ()

Galéria (174)

Zaujímavosti (80)

  • Jediná filmová bondovka, ve které Bond nazve Moneypenny její přezdívkou, "Penny". (džanik)
  • “Sovětská“ radarová stanice, na které v předfilmu jednají Američani se Sověty, se ve skutečnosti nachází v norském Magerø v Oslofjordu. Je dodnes funkční. (džanik)
  • Na záběrech americké vesmírné lodi Jupiter ve skutečnosti vidíme loď Gemini. Gemini je zase filmový název sovětské vesmírné lodi. (džanik)

Reklama

Reklama