Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámy muž prenikne na palubu britského vojenského lietadla, zneškodní posádku a pristane s ním na mori. Podarí sa mu získať 2 atómové bomby pre muža, ktorý ich využije na vydieranie Veľkej Británie. Požaduje 100 miliónov libier v diamantoch. Bondovi neostáva nič iné, len prerušiť svoje liečenie a nájsť ukradnuté zbrane pod morskou hladinou. (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (418)

mcb 

všetky recenzie používateľa

Naprosto zaměnitelné s předchozími díly. Tentokrát s nezajímavou zápletkou, slabým záporákem a hodně přepálenou stopáží. Connery hraje pořád dokola to stejné a série se (v Youngově režii) jakoby nikam neposouvá. Kdyby tam nebyly ty perfektní podvodní scény a vskutku nádherná bondgirl, asi bych u toho usnul. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Mám podobný problém jako někteří tady - splývání. A ačkoliv Bond na Bahamách a kolem Miami provozoval hodně vodních sportů (až to chvílemi vypadalo na dokument o potápění), nejde o splývání s vodní hladinou, ale všech Conneryho Bondovek dohromady. Thunderball rozhodně nemá hromové koule, ale za to disponuje spoustou suchopárných míst, které ani hlavní hrdina svým šarmem nerozhýbá a když si přidáte pofiderního záporáka Larga, jenž z levého profilu vypadá jak Dr.Divnoláska a z pravého jak Leslie Nielsen, začne se vše ztrácet v mlze průměrnosti. Kdyby to Seanovi v roli agenta jejího veličenstva nezakazoval bontón, nosil by atletické nožky odhalující trenýrky snad i k saku.. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

#4 - Typický Bond, no hlavne prostredím veľmi atypická bondovka. Vodná, dalo by sa povedať. Niektoré zábery, hlavne súboje z vody mi po pokroku času prídu až príliš ťažkopádne. Taktiež mi chýbalo aj viac technologických bondovských vymožeností spolu s autom. Navyše Záporák sa dá páskou cez oko urobiť z každého. Ale Connery je aj tak pašák. 65%. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Pre túto bondovku sú charakteristické hlavne tie podmorské pasáže, výsledok vtedy ultramoderných filmárskych technológií. A ony skutočne aj dnes pôsobia veľmi efektne. Len sa mi zdá, že sa tvorcovia nechali tými novými možnosťami trochu uniesť a atraktívne harpúnové potýčky natiahli viac než si zaslúžili. Ale budiš, horšie je to s finálnou rádoby zbesilou jazdou v člne s nezmyselne zrýchlenými zábermi mora a útesov. To už naozaj vadí. Inak ale stále vysoký Conneryovský štandard, bondovka, ktorá má šmrnc. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

Galéria (237)

Zaujímavosti (100)

  • Ve scéně, kdy Bond (Sean Connery) vychází z Largova (Adolfo Celi) domu, poklop do sklepa nechá otevřený. V následující scéně je však opět zavřený. (Barrymore)
  • Angličtina Claudine Auger se filmařům zdála po úvodních scénách příliš „francouzská“, a tak byla nadabována Nikki Van der Zylovou, která už dabovala v Ursulu Andress v Dr. No (1962). (džanik)
  • V podvodních scénách, kde Bond čelí žralokům, se předpokládalo, že bude Sean Connery chráněn panely s čirého plexiskla. Panely však nedosahovaly ani do výšky jednoho metru a žraloci tak nad nimi mohli volně proplouvat; výsledkem bylo, že se Connery rybám přiblížil mnohem více než chtěl, a ve filmu je to na jeho reakcích vidět. (džanik)

Reklama

Reklama