Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

genetique 

všetky recenzie používateľa

#7 - Škoda, že Seana pri návrate k bondovkám nečakal aspoň taký kvalitný scenár ako kým ho nahradili. Vrátil do série síce opäť galantnosť a šarm, no je tu absolútny nedostatok špionážno-akčných častí a aj scenár celkovo neoplýva ničím zvláštnym. Okrem pár nápadov ako napríklad vonkajší hotelový výťah a labák v púšti. Čím však Connery prekvapil najviac bola jeho bacuľatejšia postava. Ale veď svoje si už ako agent odslúžil a preto už tu mi tak nie je ľúto, že ho poslali na odpočinok. 60%. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím medzi početnú komunitu nadšených fanúšikov špeciálne vycvičeného agenta Britskej tajnej služby s číslom 007, Jamesa Bonda. Priznám sa, že niektoré časti z tejto svetoznámej filmovej série som ešte ani nevidel. Ale väčšinu z nich poznám. Titul "Diamanty sú večné" radím medzi tie slabšie. Sean Connery viditeľne zostarol. Scenár sa mi moc nepozdával. Dvojica slizkých, homosexuálnych zabijakov, pán Kidd a pán Wint, mi bola odporná. Jill St.John je najškaredšia Bond-girl, čo sa objavila po jeho boku. Filmové efekty a triky tiež už dnes pôsobia hodne zastaralým dojmom. Moje meno je Marky. Michael M. Marky. A tomuto filmu dávam tri hviezdičky. *** ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Byl jsem vyvenčit krysu a asi jsem trošku zabloudil." Bond měl vždycky styl, ale tentokrát se při šarmantním vylézání z potrubí opravdu překonal. Zato Bondgirl Tiffany nepatřila k Jamesovým nejlepším zářezům, ale potěšila mě svou vlasovou proměnlivostí a drzostí u čerpací stanice. Jinak mě samozřejmě zaujal slon hrající automaty, počátky aquazorbingu, ledabylá jízda na výtahu, honička v lunárním modulu či zabijáci Mr. Kidd a Mr. Wint. A taky se mi líbil tanec s Bambi a Thumper, i když já si tedy raději vybírám dámy s poněkud méně přítulnými stehny. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Je krásně vidět, jak tvůrci na přelomu nového desetiletí nevěděli kudy kam a sérii utápí v x prapodivnostech nedávajíc smysl, ani sebemenší inovaci. Connery je sice o poznání starší, ale pořád je to ten starý dobrý James, který se šarmem sobě vlastním vystřídal atleta Lazebnyho - věc pozitivní. Bohužel tempo filmu je značně nevyrovnané a prostředí Vegas trestuhodně nevyužité. Takže zbydou výteční zabijáci, jedna slušná automobilová honička a potom už je to jen řezničina bez ladu a skladu, navíc příběhově zoufale nezajímavá a naneštěstí i nedotažená. Blížil se nástup Rogera Moorea a rozverných 70. let plných nadhledu a nadsázky. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Kdyby v tomhle dobrodružství hrál Lazenby dal bych snad ještě o jednu hvězdičku méně. Ano, akce byla na solidní úrovni, ale od Bonda čekám trošku více. Především adekvátního soupeře ten tu sice byl , ale pouze jméno Blofeld super padouchá nedělá, že ?? Byl to spíše padouch pro tuhle boondovku, ale nebyl sám, i Bondgirl nic moc a samotný příběh se vlekl jak želva na procházce. Ovšem i díky zabijákům Wintovi a Kiddovi zůstane tato bondovka věčná, stejně jako diamanty a Sean Connery, který zakončil tímto příběhem své oficiální mise ve službách anglické královny. ()

Galéria (159)

Zaujímavosti (42)

  • V původním ději se měl vrátit Gert Fröbe jako dvojče Aurice Goldfingera a mstít se za smrt svého bratra. (henrycruel)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. prosince 1971 v Západním Německu. (Varan)

Reklama

Reklama