Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

HAL 

všetky recenzie používateľa

What The Fuck Was That? Totálně divná bondovka ve které nedává smysl vůbec nic a z níž jsem měl pocit jako by celý štáb byl při natáčení permanentně na tripu. Včetně navrátivšího se Coneryho marně nahánějícího svůj šarm pseudovtipnými hláškami, které smutně dávají vzpomenout na jeho předchozí šmrnc a eleganci. Napětí v nesmyslném ději existuje jen ve stopových prvcích, stejně jako akční scény s příšernými triky (ale naštěstí už ne tak příšerným střihem jako předchozí díl s Lazenbym)... a bohužel to jediné co je v tomhle divném mrdníku ujeté dostatečně vtipným způsobem jsou ti záporáčtí teplí bratři. 4/10 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Po poslednom sklamaní sa na scénu vracia naposledy Sean Connery, a hneď film vyzerá úplne inak. "Diamonds Are Forever" je opäť podľa mňa veľmi dobrým James Bond filmom so skvelými nápadmi, úžasnou titulnou skladbou, veľmi dobrým záporákom, ktorého sme stretli v You Only Live Twice a človek nevie povedať nič iné len fakt, že je opätovne vynikajúci. A dokonca tu aj vyzerá o niečo lepšie. Minimálne si nechal narásť vlasy. Jeho poskoci a zabijaci Mr. Wint a Mr. Kidd sú rovnako skvelí. Sú nebezpeční a cynickí a súčasne ich to robí veľmi vtipnými a zaujímavými. Dokonca sa mi páči aj Tifanny Case. Je to efektné, pekne natočené, veľmi zaujímavý príbeh a celkovo musím povedať, že je aj veľmi dobre podaný. Dúfam, že bude v podobnom duchu pokračovať aj Roger Moore. Uvidíme ako to dopadne v Live And Let Die. Čo sa týka tohto Bonda, rozhodne doporučujem pozrieť. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Příběhově trochu slabší Bondovka, ale přesto výtečná a zábavná jízda v neopakovatelném stylu Seana Conneryho, nejlepší nulanulasedmičky všech dob. Jeho násilnický šarm a neobyčejně sarkastický "british" humor ("Děkuji, pánové. Byl jsem vyvenčit krysu a trochu jsem zabloudil.") dělají z Diamantů místy takřka akční komedii. Blofield jako padouch není nic moc osvětového, ale svoje udělá, pár akčních scén je hodně dobrých (drsná bitka ve výtahu, honička v lunárním vozidle) a některé situace se nesmazatelně vryjí do paměti (kremační praktiky pohřebního ústavu Slumber). Takže krásné ženy, rychlé zbraně a proklatý hazard... Bylo (a bude) i lépe, ale to mi nebránilo si lesk Diamantů po letech vychutnat znovu. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Nejhorší bondovka z arzenálu pana Conneryho. Netušil jsem, že by to mohlo být tak nudné, jak to ve výsledku bylo. Po několika hodinách si nepamatuji o co tam šlo, natož, abych si to vybavil za pár dní či týdnů. Blofeld sice charismatický a cool, ale zabijáci Witt a Kidd? Tyhle dva bych nechal okamžitě zpopelnit a zakopat. Imho jsou to dvě nejotravnější a nejblbější postavy v celém příběhu (a to jejich samoúčelné přehrávání, no děs). A nejhorší je, že ani Sean to nezachraňuje. Stáří člověk nezastaví, ale to co se stalo jemu, to už je moc. A ke všemu z něj čiší jistá znuděnost, kdy jsem pocítil, že série potřebuje obměnu. Diamanty mě hodně zklamaly a prlměrné hodnocení je jen z úcty k 007 a Connerymu za odvedenou práci na Bondově světě. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Diamanty sú navždy” len túžbou samých pašerákov, že tejto počiatočnej, spletitej sieti, sa najprv systematicky zbavuje konkurencia v podobe metodických zabijákov so zmyslom pre morbídny humor, kde zároveň identitu jedného z nich, si čochvíľa » privlastní « i veliteľ Bond, až potom na základe tohto holého faktu, bude môcť operovať nielen so svojím ďalším dievčaťom, ochotným riskovať, ale aj sa pomerne - rovnomenne dostáva na stopu «starému psovi» , s ktorým má ešte (ne)vybavené účty, pričom tento megalomanský zločinec, má opäť vysoké ambície s diamantovým laserovým satelitom, alebo trebárs impérium miliardára W_W, už viac nie je pod jeho úplnou kontrolou, keďže sa zinscenoval premyslený únos, kedy ho následne strážia dve udatné gymnastky... Do všetkého sa taktiež priplieta i Ústredná spravodajská agentúra, a tak o chaos je už dopredu snáď postarané ? / Veru, áno. Nerozumiem napríklad tomu, ako mohli Connery s Hamiltonom nakrútiť legendárneho Goldfingera, keď Diamanty... takmer nestoja ani za tú figu borovú, a to by sa dalo možno pripísať typickému prirovnaniu: „Dva krát do tej istej rieky (predsa) nevstúpiš” ? Minimálne týchto dvoch pánov, sa to teraz bezprostredne týka. Jednoznačne najhoršia "conneryovka" + jedna z najhlúpejších "bondoviek" , vôbec, čo je inak veľkou škodou, pretože zhruba prvá polovica, a ešte zopár minút naviac, pôsobia viac, než obstojne, ale čo príde potom, to už je na hlboké zamyslenie sa nad scenáristom Richardom Maibaumom... Nielenže Sean Connery za tie štyri roky neuveriteľne zostarol, ale ani ho to už bohvieako nebaví, skrátka, už to nie je to pravé orechové, na čo sme boli voľakedy zvyknutí. Výhodu mal takú, že od roku 1962 do roku 1965, stihol nakrútiť 4 bondovky po sebe, to už sa nasledujúcim predstaviteľom nikdy nepodarilo zopakovať. Prehodnotil som svoje niekdajšie hodnotenie, naprosto katastrofálnej, jednej hviezdičky, ktoré som aktuálne zvýšil o dve, na vskutku ozaj slabé 3, no nechýbalo veľa, aby nakoniec som sa priklonil iba ku dvom, čo je naozaj hrozne málo ! ()

Galéria (159)

Zaujímavosti (42)

  • Sean Connery měl údajně za svůj návrat k postavě Jamese Bonda dostat 1 250 000 amerických dolarů. (henrycruel)
  • Laně Wood byla nabídnuta role Plenty O'Toole poté, co jí producenti Harry Saltzman a Albert R. Broccoli uviděli v časopise Playboy. (henrycruel)

Reklama

Reklama