Reklama

Reklama

Hrůza pod zemí

  • Česko Hrůzy pod zemí (viac)

V tomto hororovém příběhu, inspirovaném povídkou H.P. Lovecrafta, jsou lidé z osamělého městečka terorizováni a vražděni zrůdnými monstry, která obývají podzemí místního hřbitova. Posledních pět vyděšených obyvatel sebere odvahu a rozhodne se s těmito parazity rázně skoncovat. Jejich zoufalý plán je však překažen bandou nebezpečných zabijáků, kteří se v honbě za tajemstvím, ukrytým v jednom z hrobů, nezastaví před ničím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(viac)

Recenzie (51)

topi 

všetky recenzie používateľa

Tohle ultra béčko jsem kdysi viděl na VHS a žádná sláva a ani teď po létech se opojení nekoná. Škoda, tohle zpracování Lovecrafta mohlo určitě dopadnout lépe, pokud by se režie zhostil Stuart Gordon, jak bylo původně v plánu. Protože ta atmosféra hřbitova, příšerky v podzemí a masky mohly určitě vypadat lépe. Takhle je aspoň radost koukat na Ashley Laurence (Kristy z Hellraiser série) a Jeffery Comba (Herbert West z Re-animátorské ságy). Jinak bída. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Súhlasím s názorom, že výber prostredia, je v tomto smere to najpútavejšie. Nuž ale na mňa samotný snímok ako celok pôsobil tak neskutočne nesympaticky. Herecké obsadenie a ich výkony sú skutočne na prah biednej úrovni, scenár v podstate ani neexistuje, pričom aj keby sa réžia "rozkrájala", toto sa napriek nápadu nedalo dotiahnuť na lepší výsledok. Špatné, podpriemerné, nijaké .. ()

Reklama

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Kostra příběhu funguje. Herci jsou (v rámci béčkového subžánru) více než dostačující (hlavně Combsovi tyhle lovecraftoviny prostě sedí). Kulisy v rámci stylizace, standard. Masky potvor jsou na pohled fajn (ikdyž herci se v nich neumí nebo nemůžou pohybovat)... Zásadním kamenem úrazu je naprosto neschopná režie, která nedokáže poskládat relativně funkční jednotlivosti do smysluplného a funkčního celku a spolu s břídilovskou kamerou a střihem tak naprosto trestuhodně zabíjí jakýkoliv náznak potenciálu, snahy a úsilí.... ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Silné 3 a pol hviezdičky. Je to tak trošku premrhaný potenciál. Rumunské scenérie, kde sa natáčalo mi ničím nepripomínali Nové Anglicko, kde Lovecraft zväčša umiestňoval svoje príbehy. Možno ešte tak záber kukuričného poľa, ostatné naozaj zaváňalo Európou. Taktiež mi veľmi nesadlo to skĺbenie s gangsterkou, Lovecraft by si skôr zaskúžil viac hororovej atmosféry. Na druhej strane gore efekty, akokoľvek by ich mohlo byť viac, sú skvelé, masky príšer ešte lepšie a tie mŕtvoly na cintoríne dokonca presvedčivo slizké a odporné. Jeffrey Combs je výborný a presvedčivý, ostatní aspoň okolo seba šíria príjemné béčkové aroma. Ako ostatne celý film. Lovecraftova prebleskujúca predloha je výborná, niektoré spomalené zábery v daždi tiež. Spomínané zábery na kukuričné polia a ľudí sužovaných príšerami majú tú správnu atmosféru. Ak ešte započítam istú fullmoonovsķú atmosféru a nostalgiu nad starou VHSkou z videopožičovne...Ale škoda. Efekty, predloha aj réžia z toho mohli vytrieskať oveľa viac. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Tak tento horor jednoznačne odporúčam. Najviac sa mi na ňom páčil sympatický výber hlavných hrdinov, rozumná stopáž (čiže film ani chvíľu nenudil) a predovšetkým parádne masky tých zmutovaných príšer. Úplne jednoduchý dej bez veľkých zvratov a premýšľania zaručuje pohodovú zábavu. Najviac sa mi páčila scénka, v ktorej sa dve kočky bili v daždi v blate. Horory podľa Lovecrafta začínam mať čím ďalej tým radšej. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (11)

Reklama

Reklama