Reklama

Reklama

Veľký George Foreman

  • Česko Velký George Foreman (viac)
Trailer

Pozoruhodný život boxera Georgea Foremana od zisku zlatej olympijskej medaily po získanie titulu majstra sveta v ťažkej váhe, od legendárneho zápasu s Muhammadom Alim v Zaire po nájdenie viery, odchod do dôchodku a kariéru kazateľa. Chlapec z veľmi chudobných pomerov si dokázal svoj hnev a zlosť vybiť v ringu a pretaviť ho do víťazstva... Keď však na rodinu a cirkevné spoločenstvo Georgea Foremana doľahnú finančné problémy, otec Foreman sa vráti do ringu a ako 45-ročný, po rovných dvoch dekádach od prvého triumfu, opäť získava majstrovský titul, čím sa stáva najstarším šampiónom ťažkej váhy v histórii boxu. (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (23)

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

V USA jsou nesmírně populární filmy o boxu a filmy o víře. Tady to spojili do jednoho. Foreman má natolik fascinující život a kariéru, že působí až kýčovitě a vymyšlene. Bohužel se to tvůrcům nepodařilo úplně prodat a nějak umělecky zakrýt evidentně televizní budget, protože to vypadá opravdu levně, včetně hlavního herce, který se na dobráckého obra moc nehodí... Jestli se někdo díval na Tysona od Hulu, tak je to přesně ta úroveň, bohužel. Foreman si zasloužil film s péčí třetího Creeda a já věřím, že by to tvůrcům i divákům vrátil. Tohle bylo jako nízkorozpočtově zadaptovana Wikipedie s obligátně excelentním Whitakerem ve vedlejší roli. 5/10 ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Foreman je legenda. Z velmi chudých poměrů se propracoval až k titulu šampióna v těžké váze (o který ho záhy připravil Muhammad Ali v souboji, který nejspíš znají i ti, kteří bou nefandí), stal se kazatelem, pomáhal a po čtyřicítce se dokázal vrátit do ringu a v pětačtyřiceti dokázal vybojovat další titul. Přesně taková legenda Foreman byl a stále ještě je a minimálně za mě by si ve filmové podobě zasloužil víc než jen obyčejný a místy dost nezáživní druholigový životopis, který sice proběhne to nejdůležitější, ale udělá to tak povrchně až to jedoho zamrzí. V rámci žánru sportovních životopisů je sice spousta horších, nicméně i dost lepších a tohle je bohužel pouze lehce nad průměrem...60% ()

Reklama

Lefty86 

všetky recenzie používateľa

Skvělý film, miluju příběhy o boxerech nebo filmy o tématu. George Foreman jeden s nejsilnějších vůbec. Kdysi jsem četl článek , měřili sílu úderů boxerů na Crash pajďulácích. U některých přímo, u bývalých, umělou inteligencí. Joe Frazier 850, Rocky Marciano 1100 , Vitali Klitschko 1300 a u Tysona a Foremana se předpokládá s až 1450. Což se rovná ráně osmikilového kladiva!!! Navíc mi George odpověděl na dopis a poslal mi z Huffmanu zpět podepsanou fotografii. 😀  Film proletí začátkem života i kariéry. A pak se hodně zaměřuje na soukromý život v jeho boxerské pauze a následný velkolepý návrat.  Chtělo by to další .... Marciana, Joea Louise, bratry Klitschkovi, Joe Fraziera.... Ale i další, "méně známý" borci měli velmi zajímavé životy. Takový Carlos Monzón by byl jistě hit ve spravných rukou. Každý rok by měli vyjít aspoň tři takový kousky, abych to stihl všechno vidět. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Tento film je informatívny životopisný film, ktorý vás prevedie životom Georgea Foremana, ktorého často zatieňuje Muhammed Ali. Film si vyžaduje čas, aby previedol divákov hlavnými etapami jeho života a podľa mojich vedomostí je celkom historicky presný. Čo sa týka hodnoty zábavy, nedosahuje rovnaký úder ako fiktívne filmy o Creedovi alebo Rockym. Bojovým scénam chýba záblesk a lepšiu réžiu, ale film nie je ani tak o Foremanovej boxerskej kariére, ako skôr o ceste človeka životom. Jeho úspechy v ringu sú nepochybne pôsobivé, ale príbeh o tom, ako sa tam dostal, je možno zaujímavejší. Chýba mu tiež nejaký lesk a pôvab iných filmov o boxe, čo by mohlo viesť k tomu, že niektorí diváci ho budú vnímať menej priaznivo. 7/10 ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Rok potom co začal zápasit vyhrál zlatou na olympiádě, v 45 letech po desetileté pauze od boxu se stal mistrem světa- Foreman byl extratřída a unikát a tenhle film je přehledný sportovní film, sice trochu sterilní, takže pokud člověk není vyloženě fanda boxu a historie tak nedá víc než tři hvězdy, ale pro mne to mělo spád a bylo to zajímavý. Herecky tomu kraluje můj oblíbenec Forest Whitaker (nar. 1961) ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (4)

  • Režisér George Tillman Jr. nechcel použiť tučný oblek alebo vizuálne efekty, aby znázornil premenu, ktorou Foreman prešiel od najlepších rokov až po odchod z dôchodku, aby sa po štyridsiatke vrátil k boxu. Natáčanie bolo preto rozdelené do dvoch blokov. Najprv sa na natáčali scény, v ktorých je Foreman v najlepších rokoch a až potom sa riešili scény, keď mal štyridsiatku. Štáb mal medzitým šesť týždňov voľna, aby sa Khris Davis mohol pripraviť na druhú časť natáčania. Počas nich musel dodržiavať prísne pokyny k tomu, koľko kalórií má denne skonzumovať, herec však išiel ešte nad rámec odporúčaní a skonzumoval 7 000 kalórií denne, aby nabral potrebnú váhu. Za šesť týždňov sa tak dostal z váhy 102 kg na 128 kg. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie malo začať na jeseň roku 2021 v New Orleans v štáte Louisiana, ale zastavil ho hurikán Ida. Natáčanie potom prebiehalo od februára do marca 2022 v New Orleans. (Arsenal83)

Reklama

Reklama