Reklama

Reklama

Veľký George Foreman

  • Česko Velký George Foreman (viac)
Trailer

Pozoruhodný život boxera Georgea Foremana od zisku zlatej olympijskej medaily po získanie titulu majstra sveta v ťažkej váhe, od legendárneho zápasu s Muhammadom Alim v Zaire po nájdenie viery, odchod do dôchodku a kariéru kazateľa. Chlapec z veľmi chudobných pomerov si dokázal svoj hnev a zlosť vybiť v ringu a pretaviť ho do víťazstva... Keď však na rodinu a cirkevné spoločenstvo Georgea Foremana doľahnú finančné problémy, otec Foreman sa vráti do ringu a ako 45-ročný, po rovných dvoch dekádach od prvého triumfu, opäť získava majstrovský titul, čím sa stáva najstarším šampiónom ťažkej váhy v histórii boxu. (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (23)

Lefty86 

všetky recenzie používateľa

Skvělý film, miluju příběhy o boxerech nebo filmy o tématu. George Foreman jeden s nejsilnějších vůbec. Kdysi jsem četl článek , měřili sílu úderů boxerů na Crash pajďulácích. U některých přímo, u bývalých, umělou inteligencí. Joe Frazier 850, Rocky Marciano 1100 , Vitali Klitschko 1300 a u Tysona a Foremana se předpokládá s až 1450. Což se rovná ráně osmikilového kladiva!!! Navíc mi George odpověděl na dopis a poslal mi z Huffmanu zpět podepsanou fotografii. 😀  Film proletí začátkem života i kariéry. A pak se hodně zaměřuje na soukromý život v jeho boxerské pauze a následný velkolepý návrat.  Chtělo by to další .... Marciana, Joea Louise, bratry Klitschkovi, Joe Fraziera.... Ale i další, "méně známý" borci měli velmi zajímavé životy. Takový Carlos Monzón by byl jistě hit ve spravných rukou. Každý rok by měli vyjít aspoň tři takový kousky, abych to stihl všechno vidět. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Filmy o boxe a iných bojových športoch nejako obzvlášť nemusím, ale životný príbeh Georga Foremana bol predsa len na toľko zaujímavý, že som sa na to pozrel rád, a dokonca sa mi to celkovo pozdávalo. Big George vzišiel z ľudu a nikdy nemal žiadne veľké ambície stať sa športovcom, takže skôr si box našiel jeho. Kariéru mal rozhodne pestrú, úspešnú a s nečakaným vývojom, keď to v jednej chvíli vzdal a začal sa venovať kazateľstvu. Zaujímavý chlapík, ktorý sa v ringu stretol s najväčšími esami vtedajšej doby, vrátane Muhammada Aliho, ktorý v tomto filme pôsobil dosť čudným dojmom (bohvie, či bol taký alibistický blbeček aj v reále). Každopádne, film ma bavil, malo to kvalitný spád, aj herecké obsadenie, akurát dialógy by som čakal lepšie (hoci tie pri väčšine športových filmov hrajú skôr len druhé husle). 4* ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Klasicky sportovni pribeh o nekonvencnim muzi vypraveny konvencnim zpusibem. Zjednodusene odskrtavani vsech dulezitych momentu v hrdinove zivote. Usetrite cas, kdyz se podivate do Wikipedie. Prvni titul v tezke vaze boxer vyhral v 25 letech a zopakoval to o dvacet let pozdeji, takze se stal nejstarsim sampionem v historii tohoto sportu. Boxer se zda byt bezveky. Film spise potesu krestanskou komunitu nez tu sportovni. Je to tako machoHalmark cukrovy film. Treba film Creed II Rocky: Nova vyzva je lepsi. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Vynikajuca zivotopisna sportova drama z prostredia boxu o zivote pozoruhodneho cloveka menom George Foreman,ktory sa preslavil niecim,co nedokazal nik na svete,film vynika skvelymi hereckymi vykonmi,taky Forest Whitaker je vzdy excelentny,to treba uznat,mne sa tento film natolko pacil,ze nemam nad cim rozmyslat...:⁠-⁠) ()

dannyyy 

všetky recenzie používateľa

Další skvěle natočený životopisný sportovní film, kde je 5* málo. Jako malý jsem jeho kariéru sledoval, tak proto mám k tomu filmu blíže než jiní. Musím pochválit velmi dobře zvolené obsazení, kde se snažili, aby podoba herců byla, co nejvíce věrohodná. Několikrát jsem se i zasmál, kdy George povídá Alimu, že našel Ježíše a Ali odvětí, že neví, že se ztratil nebo scénky, kdy George musí zhubnout ze 142kg na 120kg. George také pobavil tím, že 5 svých synů pojmenoval po sobě, jménem George a svou dceru Georgetta. Nejsem si jist, jestli dětem to přišlo také vtipné, jako mně :)) George má ale pro to vysvětlení, a to se dozvíte ve filmu ;) ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (4)

  • George Foreman (Khris Davis) sa oženil štyrikrát, ale vo filme je zahrnuté iba jeho prvé a štvrté (a súčasné) manželstvo. Z nejakého dôvodu sa vo filme zmenilo meno jeho prvej manželky z „Adrienne“ na „Paula“. (Arsenal83)
  • Režisér George Tillman Jr. nechcel použiť tučný oblek alebo vizuálne efekty, aby znázornil premenu, ktorou Foreman prešiel od najlepších rokov až po odchod z dôchodku, aby sa po štyridsiatke vrátil k boxu. Natáčanie bolo preto rozdelené do dvoch blokov. Najprv sa na natáčali scény, v ktorých je Foreman v najlepších rokoch a až potom sa riešili scény, keď mal štyridsiatku. Štáb mal medzitým šesť týždňov voľna, aby sa Khris Davis mohol pripraviť na druhú časť natáčania. Počas nich musel dodržiavať prísne pokyny k tomu, koľko kalórií má denne skonzumovať, herec však išiel ešte nad rámec odporúčaní a skonzumoval 7 000 kalórií denne, aby nabral potrebnú váhu. Za šesť týždňov sa tak dostal z váhy 102 kg na 128 kg. (Arsenal83)

Reklama

Reklama