Reklama

Reklama

Mayday

  • Slovensko Mayday (viac)
Trailer 1

Pád lietadla bol len začiatok. Pilot Brodie Torrance (Gerard Butler) zachráni svojich pasažierov pred zásahom blesku riskantným pristátím na ostrove zničenom vojnou - zistí, že prežitie pristátia je len začiatok. Keď väčšinu pasažierov zajmú nebezpeční povstalci ako rukojemníkov, jediný, na koho sa Torrance môže spoľahnúť, je Louis Gaspare (Mike Colter), obvinený vrah, ktorého prevážala FBI. Na záchranu cestujúcich bude Torrance potrebovať Louisovu pomoc, pričom zistí, že Louis Gaspare vie prekvapiť. (Magic Box)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (242)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Butler opäť v akčnom móde, ktorý mu sedí viac, ako romantické snímky. Taký béčkový kráľ akčných filmov, sympaťák a reálne uchopený borec. V tomto snímku síce nesype hlášky ostošesť a až na pár výnimiek neseká mŕtvoly jednu za druhou ( na to sú tu iní ), ale odvážne zachraňuje s pomocou prevážaného väzňa rukojemníkov z rúk únoscov. Priaznivci akčňákov ( hlavne tých Rkových ), by mali mať dušičku na pokoji. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Hodně příjemné překvapení. Trošku jsem to i mohl očekávat, vždyť Richet natočil třeba skvělého Veřejného nepřítele č.1. Butlerovi role zase jednou sedla jako ulitá a k ruce má i charismatického, pro mě neznámého černocha, který ve druhé půlce ukáže, že zde nebude jen na ozdobu. Takže vážení přátelé, Butler nic rozhodně nebalí. Stále na to ještě má a je dobře, že tohlo Letadlo vůbec vzniklo. Za mě se jedná o poctivou práci. 70% ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Staromódní akční šleha, která spoléhá na zajímavý, byť béčkový, scénář a šikovného režiséra. Ritchet má řemeslo v ruce a Buttler s Colterem mu bez problémů kryjou záda. Pobíhání v džungli a kontaktní krvavé bitky korunuje závěrečná přestřelka s luxusním ostřelováním, kdy přes auto zasažení Filipínci poodletí o dobré tři metry. Paráda! ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Nenechajte sa odradiť tým, že tam hrá Butler a že je to béčko. Má to sakra ďaleko k Seagalovkám alebo posledným Willisovkám. Je to taký dobrodružno-katastrofický mix o jednom lietadle, ktoré neustále niekam padá a potom vzlieta a tak dookola. Dôjde aj na ohrozenie miestnymi gorilami a prestrelky nimi, ale akcie tu veľa nie je a je len takým bonusom naviac. Ale zato je špičková. Pri bitke cítite každú ranu a spolu s hlavným hrdinom lapáte po dychu, aby ste toho hnusného bastarda premohli. Pri solídne natočených prestrelkách si zase dal záležať zvukár, takže majú poriadne grády a scéna so sniperkou je rovnako úchvatná ako v štvrtom Rambovi. Takisto sa vydarili postavy. Jak tak akurát, aby nám na nich záležalo, načrtnutí pasažieri, tak super hlavné duo:  hrdinský kapitán a jeho rozporuplný pomocník, ktorý nakoniec dôjde k šťastnému vykúpeniu. Potešili aj scény z centrály s ráznym Tony Goldwynom. Nie je tu žiadna postava, ktorá by diváka srala alebo rozhodnutie nad ktorým by krútil hlavou. Je to tak akurát vyvážený mix medzi uveriteľnosťou a zábavným nadnesením a to všetko v nepodfinancovanom technickom prevedení. Jak staré dobré pecky z 90tych rokov. Keby tam bolo viac akcie, tak dám plný počet. 8/10. ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Sympatické akční béčko s Gerardem Butlerem (ten chlap pořád umí), které má sice hnusné digitální letadlo v bouři, ale jinak nešetří násilím a krví, přičemž díky své přímočarosti dokáže bavit prakticky po celou stopáž. Mimochodem... Je fajn vidět zase po delší době Mikea Coltera v něčem tak svěžím a poctivém. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené