Reklama

Reklama

Ušikubi mura

  • Japonsko 牛首村 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kanon (Koki) si pozrie znepokojujúce video, v ktorom vidí stredoškoláčku, ktorá vyzerá presne ako ona. Dievčine sa strhne maska kravskej hlavy, zavrú ju do opusteného hotela a zábery sa končia. Prvotný nepokoj napokon vystrieda hrôza. Kanon nájde miesto, kde bolo video natočené, no tu odhalí tajomstvá, ktoré ju uväznia v sieti šialenstva a strachu. (Arsenal83)

(viac)

Videá (12)

Trailer

Recenzie (6)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Chvíli to vypadá na popkulturní FFko pro týnejdžry, ve kterém uječené "influencerky" navštěvují strašidelné domy a streamují to na net. Ale děj je nakonec trochu vrstevnatější a jeho hlavní osou je dávná a ohavná tradice praktikovaná na chudém a částečně ještě animistickém japonském venkově, která velí obětovat z každých narozených dvojčat jedno z nich, a to místnímu démonickému božstvu s býčí hlavou. A v oné odlehlé dědině se rodilo dvojčat hodně... Kvůli přepálené stopáži a galimatyášovité poslední třetině je film vhodný jen pro opravdové fandy japonských horrorů. U mě bohužel převládaly pocity nezáživnosti, viděl jsem už z těchhle končin mnohem lepší kousky. Jediná výrazná scéna je ta s panem Jamazakim přepůleným výtahem, na bezmála dvě hoďky docela slabota. ()

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Sry, ale toto fakt nudilo a nedokázal som to dať v kope. Preto sa nejdem ani moc rozpisovať, keďže som pri filme zaspal a dopozeral ho až niekoľko týždenným odstupom. Z celej trilógie asi najslabší diel, čo je škoda, lebo námet aj zasadenie bolo fajn a osobne milujem Japonsko a veci kolo toho, vrátane folklóru a hier, kde tento film miestami evokuje príbeh dediny Hanuda z Forbidden Siren. Žiaľ celé to je také nemastné neslané, bez napätia, bez ťahu na bránku a strašne sa to ťahá, až do momentu, kedy sa človek jednoducho prestane zaujímať a vypne to. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia variácia na známe duchárske Japonské horory, ale ich kvality rozhodne nedosahuje. Zdá sa mi, že mi počas tých dvoch hodín pozerania tohto nezáživného filmu niečo uniklo. Lebo nič, čo tu bolo predhadzovane mi nedávalo nejaký zmysel, ako keby som pozeral niekoľko filmov navzájom a z každého som pozrel, len niečo. Naozaj mi to pripadalo neskutočné chaotické a v konečnom dôsledku aj hlúpe. Ako keby sa nejakí fanúšikovia hororu rozhodli, že si spravia svoj amatérsky počin o príbehu dvoch sestier. To by trocha dávalo aj zmysel, keď sa zamyslím, že triky boli na urovni stužkovej slávnosti. Ale nemohol som sa ubrániť tomu, že niečo veľmi podobne som už niekde videl a ten úplný zaver mi to len potvrdil, ale zatial neviem, kde. Nechápem načo a pre koho bolo toto stvorené, nechapem načo to má skoro dve hodiny, nechápem príbehovú stránku, nechápem ... Slabé 2*. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Legendárny Takaši Šimizu (Nenávisť) sa vracia. Ale nie je to ono. Ušikubi mura je v prvom rade dlhý film. Trvá skoro dve hodiny. Pritom hodinka a pol aj s titulkami by bohato stačila. Šimizu zjavne videl asi najslávnejší japonský horor a to samozrejme Kruh/Ringu. Takže scenár (na ktorom sa Takaši podieľal) podľa toho aj v prvej polovici vyzerá. Našťastie, v druhej sa vyberie menej predvídateľným smerom (jama, dvojičky, dedina v lesoch). Kasting sympatický, najmä ústredná Koki (Koki!). Niektoré scény dobré, iné príšerne počítačové (výťah, pád do kaluže). Výprava miestami nuda (mesto), miestami skvelá (japonský vidiek + domy ponorené do prírody). Sklamalo ma to po stránke strašiacich scén. Čakal som, že to bude nie že oveľa desivejšie, ale ASPOŇ TROCHU desivejšie. Keď si spomeniem, ako som sa reálne bál pri Ringu alebo Nenávisti, tak som sklamaný. V podstate to bola skôr mysteriózna dráma, než plnokrvný horor. Čo samozrejme neznamená, že je Ušikubi mura kvôli tomu zlý film. Nie. Len je to proste tak trochu nuda s wtf záverečnou priepasťou. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Parádna príležitosť pre tých, ktorý si chcú pozrieť horor, pri ktorom sa vôbec ničoho nezľaknú ani sa nebudú báť. Dočkajú sa len miestami nadužívaných hysterických záchvatov, čo je už Aziatov bežné. ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama