Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V armádě z ní vycvičili chladnokrevnou vražedkyni. Přichází ale čas opustit úkryt a před pomstychtivými zločinci ochránit dcerku, se kterou se nikdy nesetkala. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (139)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Niki Caro by mohla psát ultimátní poučky o tom, jak netočit akční filmy. Ta ženská je takovej packal, až to není hezký. Matka je standardní netflixovská slátanina, kdy "slavná" režisérka dostane slušnou sumu peněz a volné ruce, aby si natočila co chce. Bohužel si vybrala akční film. V Matce nefunguje prakticky nic, akce je nudná a mizerná, jak jsem dlouho neviděl, J-Lo snaživá, ale prkenná a navíc sem režisérka neustále cpe tunu balastu navíc. Pokud by film skončil někde v té 50 minutě, bylo by to výrazně lepší ne v kvalitě ale tím, že by divák nemusel trpět další hodinu. ()

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

Tohle bylo divný, ale né ve směru dobře divný, ale prostě jen divný. Původně sem očekával, že záchrana dcery potrvá tak nějak celý film a nebo polovinu filmu s tím, že se pak vydají na road trip, kde bude nějaké to "já máma, ty dcera, my se mít rády" a před cílem, budou muset vyřídit hlavního záporáka. Co se týče záporáků, tak slušný, sou to bezohlední bastardi, kteří se nedrží zpátky a Joseph Fiennes mně i bavil, přestože tady má málo prostoru. Nicméně pak ve finále, záporáci asi projdou lobotomii a sou nepoužitelní. Co se týče akce, neni to sice žádné velké terno, ale honička na Kubě a záverečná bitka, to bylo dobře zvládnuté. Ony ty postavy sou tady dobře zahraný, ale ten příběh je prostě divně a nestandardně vyprávěn. Celé je to uspěchané a moc to nedrží pohromadě. Za pochvalu stojí Lopez její postava neni žádný dobrák a dává to při každé příležitosti najevo, opakem je její dcera, která je laskavá, obětavá a myslí na ostatní. Neni to špatný film a kdyby to mělo tu stadartní linku, tak by to bylo asi lepší, takhle je to průměrný film, s výbornými herci kteří se snaží. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Nevím co tohle mělo bejt jestli na jedný straně snaha o tupý výplachový béčko který, ale zabíjí vážně míněný pasáže kdy nevíte jestli se vám tvůrci snaží předat i něco jako rádoby poselství a ve finále to pak ani v jedný z těchto rovin nemůže fungovat. Na Lopezovou se dá pořád koukat a tím to asi celý hasne.20% ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Úplně debilní akční kokotinka, ve které mírně vybotoxovaná neherečka Jennifer Lopez kosí zabijáky jak růže na střelnici. Nevadily mi velmi průměrné herecké výkony, ale dibilní dialogy, ohraný scénář a neprosto špatná práce s atmosférou. Celý film jel na jedinou unylou notu. Prostě slabota za 35% max. ()

koty2201 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ. Asi sa musím zmieriť s tým, že Netflix nikdy nejak extra vyššiu kvalitu ich projektov neponúkne. Všetko ostane na úrovni lacnej televíznej produkcie. Napriek tomu, že sa snažia vyzerať ako filmy pre kino distribúciu. Na výnimky je radosť natrafiť, ale je ich neskutočne málo. A aj film Matka je len klasickým trilerovým B-čkom. Obsadenie celkom ujde, keďže tu máme v hlavnej úlohe Jennifer Lopez a ako jej úhlavného nepriateľa zase (aspoň mne) známeho Josepha Fiennesa. Ich výkony nie sú ničím výnimočné. V týchto polohách sme ich videli už mnohokrát, takže ničím neprekvapia. Príbeh je tiež takým už prakticky štandardom a ničím nevyniká z priemeru. Lopez je bývala vojačka, ktorá mala misiu na Blízkom Východe a jej nadriadený začal tajne obchodovať zo zbraňami a neskôr aj s deťmi. Lopez s ním otehotnela a keď sa to malé narodilo, tak jej ho vzali a umiestnili do náhradnej rodiny. O 12 rokov neskôr jej dcéru unesie ten jej bývalý nadriadený a ona ju musí chrániť. Zabije jeho kumpána s ktorým robil obchody so zbraňami a svoju dcéru začne trénovať na boj. Najprv si matka s dcérou nerozumejú, ale nájdu si k sebe cestu. A spoločne porazia toho bývalého generála a Lopez ostane svojej dcére nablízku. Koniec. Problém je len v tom, že takto na papieri to znie oveľa lepšie ako to bolo natočené. Nejde z toho žiadna emócia, občas to pôsobí nudne a rozhodne to nie sú výkony hodné Oscara. Taktiež je tu niekoľko pasáží, ktoré sú až príliš rýchlo strihané a nevyzerá to pekne. Skôr to ruší celkový dojem. Hudbu ani nehodnotím, pretože som ju ani nevnímal. Ako som už spomenul, tak akcia nie je pekne natočená, ak sa teda nejaká vyskytne. Možno občas potešia scény, kde majú Lopez a jej dcéra nejakú interakciu, ale toho je málo.  Takže možno to ešte ako takú jednohubku môžem odporučiť, ale ozaj je to len taký klasický televízny triler a nič navyše. Nič sa nestane pokiaľ si radšej nenájdete niečo lepšie. Len nehľadajte v ponuke Netflixu. Tam je také niečo málokedy. ()

Galéria (470)

Zaujímavosti (4)

  • Dve scény z traileru: scéna, kde Jennifer Lopez cvičí zhyby a scéna, v ktorej ide hore schodmi v oranžových šatách, sa do finálnej verzie filmu nedostali. (Arsenal83)
  • Při automobilové honičce na Kubě, která se ve skutečnosti točila ve Španělsku, se na malý moment objeví v záběru Škoda Fabia. (korbitch22)

Reklama

Reklama