Reklama

Reklama

Na pomezí reality a fantazie, koloniálních časů a všeobjímající modernity se nachází město Goiás, kde se mladá Fernanda musí vyrovnat s tajemstvími své minulosti. Po smrti adoptivní matky se vrací do domu bohatého strýce, aby vyvrátila kolující zvěsti a zjistila bolestnou pravdu o svém původu. (Cinemax)

Recenzie (3)

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Připadalo mi,že se dívám na nějaký abstraktní obraz, kde se snažíte pochopit co vlastně vidíte.A proč to malíř vlastně namaloval.Vůbec mi to nedávalo smysl. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Žena v spaľujúcej brazílskej horúčave je spálená ešte inými faktormi, nie tými na opaľovacom kréme. Pátra po svojom pôvode, pričom šialenstvo sa strieda so zdravým rozumom, čistá festivalovka. Zápletkou je vysporiadanie sa s koloniálnou minulosťou Brazílie, a to už na prvý pohľad páchne našincovi zívačkou. Pridávajú sa však k tomu tradičné formulky, ktoré správny libiot určite ocení: rasizmus, šovinizmus, elitárstvo, sexizmus, biela nadradenosť... takže úspech na festivaloch s podpornými látkami je viac než zaručený. Najmä ak hlavná hrdinka je totálny vyvrheľ v totalitnom mužskom svete, keďže je krstnou dcérou homosexuálnej matky a prirodzeným feministickým živlom. To každý expert s okuliarmi bez dioptrií určite ocení. ()

Reklama

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Fogaréu je film brazílskej režisérky Flávia Neves. Pre ktorú je to jej filmový debut. Film mal premiéru na Berlinale 2022 v sekcii Panaroma. Fernanda je mladá žena, ktorá sa vracia do mesta Goiás hľadať svôj rodinný pôvod. Vracia sa s popolom svojej adoptívnej matky a snaží sa hľadať svojich biologických rodičov. Prichádza do domu svojich príbuzných., svojho strýka Antonia, starostu mesta, ktorý je kvôli pôde v spore s indiánmi. V dome sú aj dve ženy s ktorými zaobchádzajú  ako s otrokmi. Film sa venuje aj dedičstvu bieleho kolonializmu a jeho nadvlády nad indiánskym a černošským obyvateľstvom. Fogaréu rozvíja podobenstvo magického realizmu o hľadaní vlastnej identity. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Fogaréu je skutočný sprievod, ktorá sa koná iba v brazílskom meste Goiás a začína sa o polnoci na Zelený štvrtok. Je katolíckou tradíciou, ktorá si pripomína zatknutie Ježiša Krista. (Arsenal83)

Reklama

Reklama