Reklama

Reklama

Krásne bytosti

  • Česko Krásné bytosti (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Štrnásťročný Balli je bytostný outsider z rozvrátenej rodiny. Márne hľadá oporu doma či v škole, kde je obeťou šikany. Všetko sa mení vo chvíli, keď stretne troch problematických tínedžerov, ktorí ho nečakane vezmú medzi seba. Partia, v ktorej dominuje násilný Konni a inteligentný Addi, ponúkne Ballimu chýbajúci domov. Druhá snímka Guðmundura Arnara Guðmundssona rozpráva s poetickým citom a surovosťou o vzťahoch, ktoré môžu trvať večne a pomáhajú nás formovať v tých najdôležitejších chvíľach, i o krutosti a nehe, rodiacich sa na magickej hranici medzi detstvom a dospelosťou. (Filmtopia)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (84)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Zapomeňte na klasické šablony filmů o školní šikaně, tenhle film je chytřejší. A jeho hrdinů je vlastně také více než ta čtyřčlenná klukovská parta. Celé se to odehrává v nějakých horších částech Reykjavíku, prostředí je to stejně nehostinné jako poměry panující ve většině domácností našich hrdinů. A kupodivu se s tím moc netluče ani ta trocha nečekaného magična. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Skvelá sociálna dráma, ktorej ale do dokonalosti niečo chýba. V mojom prípade ide o absenciu pedagogického dozoru v škole a až do konca filmu aj polície. Ťažko uveriť, že by udalosti prebiehali presne tak, ako vidíme vo filme. Inak Krásne bytosti dokážu emocionálne strhnúť, ukázať postavy v ambivalentnom svetle a predovšetkým s nimi dokážeme (sú)citiť, aj keď sa chovajú proti všetkým spoločenským pravidlám. Dôvodom je fakt, že scenár ukazuje aj rodinné pozadie (anti)hrdinov. Dôvodom ku konečnej spokojnosti je aj vygradované finále, ktoré ma presvedčilo o lepšom hodnotení. ()

Reklama

petrsv 

všetky recenzie používateľa

Výborný evropský film neupozorňuje jen na obvyklé trable dospívání, ale taky na zvyšující se agresivitu mladých. Nekončí však u konstatování faktu, jak je obvyklé v jiných dílech, ale přináší i určité řešení a nadějnou vizi. A důležité poselství, že kamarády je potřeba si vybírat. Občas selhává kamera ve snaze být cool, jinak ale nemám co vytknout, po delší době opravdu kvalitní dílo. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nic pro milovníky islandské přírody. Tu zde prakticky neuvidíte. Příběh by se mohl odehrávat v podobné chudinské / industriální čtvrti i na okraji Manchestru. Přátelství mezi teen kamarády v době stoupajícího násilí a šikany mezi mladistvými, často drsný a neútešivý, zároveň ale vyvážený podporou mezi nima a ochranářstvím. Námětem i zpracováním ne moc originální, ale dramaticky intenzivní. [KVIFF] ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„PROČ HO TVOJI KAMARÁDI NAPADLI?“…  Co asi tak na Islandu dělá mládež ve volným čase? Nudí se, šikanuje, je šikanována, rve se, kouří, pije, … prostě chová se v návaznosti na to, co se odehrává u nich doma. Sociální drama, který ukazuje, že je to ve všech částech (civilizovanýho) světa stejný. Tady ale vypráví tak nějak o chlapeckých duších a navíc je to říznutý kapkou mysteriózna… ale fakt je kapkou, takže to není žádná píčovina, páč ta kapka dává vyniknout tomu sociálnímu podtextu.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Navštěvuje nás sociálka. Pravidelně... 2.) Sekl jsem s chlastem. Piju jen pivo.  ///  Thx za titule „Lucie Korecká a Anna Kareninová“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčalo sa v Reykjavíku. Počas pátrania po najškaredších budovách islandského hlavného mesta ich režisér Guðmundur Arnar Guðmundsson podľa vlastných slov našiel vo štvrti Vesturbær západne od centra mesta a väčšinu scén nakrútil tam, aby získal obraz, ktorý potreboval. (Arsenal83)
  • Island poslal film ako svojho nominanta na udeľovanie Oscarov za rok 2023 za najlepší medzinárodný film. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené